یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱

سینماگران و رفع دغدغه‌های رهبری پیرامون دفاع مقدس/۱

جمال شورجه: باید علاقه و حساسیت هنرمندان به مفاهیم دفاع مقدس تقویت شود

جمال شورجه کارگردان در خبرگزرای سینمای ایران

کارگردان «33 روز» معتقد است: باید شاخکهای حسی هنرمندان را حساس تر و تقویت کرد تا در زمینه سینمای دفاع مقدس بتوانند فکر کنند، فیلمنامه بنویسند و در نهایت تولید اثر داشته باشند.

جمال شورجه، کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار سینماپرس در مورد دغدغه های اخیر مقام معظم رهبری و اینکه چگونه باید مفاهیم سینمای دفاع مقدس را در سینما نهادینه کرد، اظهار داشت: در وهله اول ضروری ترین امر این است که باید شاخک های حسی خود سینماگران و هنرمندان را  نسبت به این مفاهیم و مضامین دفاع مقدس حساس کرد تا بتوانند در این زمینه فکر کنند، فیلمنامه بنویسند و در نهایت تولید اثر داشته باشند. اگر این دغدغه مندی و حساسیت وجود نداشته باشد قاعدتاً هنرمند به این سمت و سو نخواهد رفت.

کارگردان «۳۳ روز» در ادامه افزود: در کنار این قضیه خود حکومت و سیاستگذاران هم می توانند با یک سیاست گذاری منطقی، دقیق و آگاهانه هنرمندانِ دغدغه مند و علاقه مند را به چنین ژانرهایی سوق دهند تا  فعالان این عرصه به نوعی از سرگردانی و بلاتکلیفی یا از این شاخه به آن شاخه پریدن و به نوعی از این وضعیت انفعالی خارج شوند و بتوانند ذهن متمرکزتری داشته باشند.

شورجه با شاره به اینکه هنرمندان باید در این زمینه راهنمایی خوبی شوند تا بتواند با علاقه و دغدغه در این حوزه فعالیت مثمر ثمر داشته باشند اظهار داشت: تقویت حساسیت و علاقه هنرمندان به نظر من باید یکی از اولویت های مسئولین ما باشد تا فیلم خوب در تمام ژانرهای دینی، اجتماعی به خصوص سینمای دفاع مقدس تولید شود.

کارگردان «عملیات کرکوک» با تأکید براینکه سینمای دفاع مقدس نیازمند اندیشه و تفکر هنرمندان دغدغه مند است یادآور شد: به نظر می رسد باید در زمینه مفاهیم دفاع مقدس حساسیت ها را بالا برد و هنرمند را تشویق به ساخت فیلم خوب کرد. از طرفی خود هنرمندان هم باید به این امر توجه ویژه داشته باشند و از مسئولین آن را مطالبه کنند که این از ویژگی های واقعی یک هنرمند است.

کارگردان «باشگاه سری» در ادامه افزود: این نکته را هم باید در نظر داشت هنرمندانی که ریشه ها و باورهای اعتقادی و دینی قوی تری دارند قطعا نیاز است مورد حمایت قرار گیرند و به آنها بها داده شود و به آثار آن ها در بخش توزیع و پخش توجه بیشتری از سوی مسئولان صورت گیرد چه در حوزه کتاب، نشر و چه در حوزه سینما. به طور مثال اگر کتاب دفاع مقدس خوبی چاپ می شود باید بهترین روش توزیع را برای آن در نظر داشت تا هنرمندان در این زمینه تشویق شوند و حتی آن هایی که علاقه مند هم نیستند وسیله و زمینه ساخت آثار برایشان فراهم شود.

کارگردان «حماسه مجنون» در ادامه در مورد اینکه چرا این اتفاق در سینما کمرنگ بوده است نیز توضیح داد: به نظر من یکی از ضروری ترین کارها حمایت های دولتی- حکومتی از تفکرات ریشه ای در مورد دفاع مقدس است. البته باید زیر ساخت ها اصلاح گردد تا مبانی و ارزش های مذهبی سینمای دفاع مقدس دوباره نهادینه شود.

کارگردان «وعده دیدار» در مورد اهمیت پژوهش در آثاری با مضمون دفاع مقدس اذعان داشت: پژوهش درهمه زمینه های هنری در بخش تجسمی، کتاب، شعر و البته سینما از اهمیت بالایی برخوردار است، علی الخصوص در سینما که یک هنر- صنعت است که نیازمند مباحث جانبی است از تامین سخت افزار و نرم افزار تا در اختیار داشتن مبانی تحقیق و پژوهش.

جمال شورجه در پایان در مورد تفاوت ها و اهمیت سینما با دیگر هنرها تصریح کرد: سینما مانند رمان نیست که تصاویر در ذهن خواننده مجسم شود. بلکه در نهایت محصول باید در پرده نقره ای ظهور و بروز پیدا کند و همه نهادها و ارگان ها باید به همراهی کارگردان و تهیه کننده بیایند. اگر من نوعی علاقه مند به این کار هستم باید زمینه و اسباب کار برایم فراهم شود تا در من به عنوان یک هنرمند ذوق و شوق ایجاد شود اما اگر حمایت های لازمه صورت نگیرد و موانعی سر راه هنرمند باشد تعلق خاطر من به این سینما کم می شود و قاعدتاً دست از کار بر می دارم. علی الخصوص در حوزه سینمای دفاع مقدس که اگر امکانات نباشد کاری از دست هنرمند بر نمی آید. سینماگر باید بتواند با چند نفر از روسای سینمایی دفاع مقدس گفت وگو و از تصاویر آرشیوی ناب آن مقطع هم بتواند استفاده کند اگر همکاری لازمه نشود، خود هنرمند هم بی رمق خواهد شد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.