یکشنبه ۲ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۹

گزارشی از تاثیر تماشای مسابقات کشتی کج بر مخاطبان/قسمت دوم

غلامرضا محمدی، کشتی گیر پیشکسوت: کُشتی کج با منش پوریای ولی تناقض دارد

غلامرضا محمدی، کشتی گیر

سینماپرس-گروه تلویزیون/ مخاطبان شبکه های ماهواره ای این روزها فقط به تماشای برنامه هایی از جنس «بفرمایید شام»، «آکادمی» و سریال های ترکیه ای نمی نشینند. با رشد شبکه های ماهواره ای فارسی زبان، طیف متنوعی از برنامه ها پیش روی مخاطبان است و مسابقات «کُشتی کَج» هم یکی از آنهاست که در میان خانواده های ایرانی و خصوصا کودکان طرفداران زیادی دارد. مسابقه هایی با انواع و اقسام صحنه های کتک کاری، بزن بزن و درگیری های چند نفره که مخاطبان را مبهوت خود می کند.

به گزارش خبرنگار تلویزیون سینمای ایران، کشتی حرفه ایی یعنی همان مسابقاتی که در ماهواره پخش می شود و کشتی گیران با موزیک رپ یا راک وارد صحنه می شوند و تا سرحد مرگ یکدیگر را می زنند به غلط در ایران به کشتی کچ یا کج مشهور است اما نباید آن را با کشتی کچ که یک رشته ورزشی رقابتی است، اشتباه گرفت. کشتی حرفه‌ای یکی از سرگرمی‌های مهم در آمریکای شمالی و ژاپن است. این رشته یک ورزش غیر رقابتی یا نوعی نمایش ورزشی است که نتیجه مسابقات آن توسط هیئت برگزاری از پیش تعیین می‌شود. در این رشته عناصری از کشتی کچ، مبارزه ساختگی و تئاتر به چشم می‌خورد. پخش این ورزش نمایشی به صورت برنامه ی هر روزه از شبکه های ماهواره ایی فارسی زبان با مخاطبان زیادی که هر روز جذب می کند فرهنگ خشونت و رفتار نمایشی را جایگزین فرهنگ پهلوانانی ایرانی کرده است. خبرنگار تلویزیون سینما پرس در همین رابطه با «غلام رضا محمدی» کشتی گیر آزادکار سابق و مربی کشتی آزاد که دو مدال نقره و دو مدال برنز قهرمانی جهان را کسب کرده‌، گفتگو کرد:

غلام رضا محمدی با تاکید بر روح پهلوانی در کشتی عنوان کرد: «کشتی ایرانی با فرهنگ و روح پهلوانی عجین شده است. منشی که همراه با این برنامه های کشتی کچ ماهواره ای است با منش پوریای ولی و غلام رضا تختی منافات دارد. این کشتی ها نه تنها واقعی نیست بلکه می تواند ضد اخلاق و ضد ارزش نیز باشد، امیدوارم فرهنگ سازی شود که مردم مانند گذشته اصل کشتی را دوست داشته باشند و بتوانند سره را از ناصره تشخیص دهند».

وی با اشاره به اهمیت نقش رسانه بیان کرد: «ما هنوز خاطره ی قهرمانان دوران کودکی خودمان را در ذهن داریم و با همین خاطرات بزرگ شدیم و چون می خواستیم شبیه قهرمان های آرمانی خود شویم رفتیم سراغ کشتی، اما نسل جدید قهرمان های خود را نمی شناسند. کشتی که آمیخته شده با فرهنگ ما بیشترین افتخارات را در طول این سال ها داشته، اگر هر هفته و به صورت برنامه ریزی شده مسابقات کشتی و به طور کل تمام ورزش های رزمی از تلویزیون پخش شود ورزشکاران امروز ما می توانند الگوهای مناسبی برای نسل فردا باشند».

وی در خصوص تاثیر تماشای این برنامه ها روی کودکان خاطر نشان کرد: «مخاطب اصلی این برنامه ها بچه های کوچک هستند و تاثیر اصلی را این بچه ها می پذیرند. متاسفانه من این روزها زیاد دیده ام که بچه های کم سن و سال بیش از یک ساعت از روز پای این برنامه ها می نشینند و اسباب بازی آن ها را از رینگ کشتی تا کشتی گیرها دارند».

وی در پاسخ به این سوال که «آیا جوانانی که برای آموزش پیش شما می آیند کنجکاو چگونگی برگزاری این ورزش از شما هستند یا خیر»؟ گفت: «نمی توانم بگویم نبوده و نیستند اما وقتی این بچه ها پیش ما می آیند و با روح پهلوانی کشتی آشنا می شوند و به آنها می گویم که این مسابقات ربطی به کشتی ندارد و فقط یک نمایش خشونت است آنها این امر را می پذیرند و با علاقه رشته ورزشی خود را دنبال می کنند».

غلام رضا محمدی در پایان تصریح کرد: «ترویج جذابیت ورزش های رزمی تنها راه کارسازی است که ما می توانیم در مواجه با این تهاجم فرهنگی داشته باشیم و برای تحقق آن نیاز به حمایت رسانه داریم».

 

انتهای پیام/ ع. ن- ب.ب 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.