دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۴:۳۳

دبیر شورای‌ عالی انقلاب‌ فرهنگی:

«تمدن ایران» چه در گذشته و چه امروز نه صرفاً تاریخ و آثار بلکه نماد علم، اخلاق، ادب و فتوت است/ «موزه‌داری» یعنی اتصال «فرهنگ گذشته» با «فرهنگ امروز»!

اختتامیه هفته هنر انقلاب و معرفی چهره هنر انقلاب 31 فروردین 1403؛ خسروپناه

سینماپرس: دبیر شورای‌ عالی انقلاب‌ فرهنگی نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره‌ی شهدای انقلاب اسلامی، شهدای جنگ رمضان، امام شهیدان، و کودکان مظلوم میناب، گفت: در ظاهر شاید موزه یک مخزن صامت از آثار تاریخی و فرهنگی باشد، اما در حقیقت یک نهاد اجتماعی پویا است. موزه علاوه بر جمع‌آوری و حفاظت، تحقیق، پژوهش و تفسیر آثار ملموس و ناملموس را نیز بر عهده دارد.

به گزارش سینماپرس، علی دارابی روز دوشنبه در مراسم روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی که در موزه ملی ایران برگزار شد، اظهار داشت: ملت ایران دارای تمدن و فرهنگ غنی است در جنگ رمضان، ۱۴۹ اثر و بنای تاریخی آسیب دید که تلاش خواهیم کرد با کمک اساتید و متخصصان، این آثار را بازسازی کنیم.

وی با اشاره به تصویب سند ملی موزه داری در دولت، آن را سندی بالادستی برای سیاست‌گذاری یکپارچه در حوزه موزه‌ها دانست و افزود: ۸۳۰ موزه در کشور فعال است که بخش قابل توجهی از آن‌ها غیردولتی هستند.

دارابی اولویت‌های معاونت میراث فرهنگی در سالجاری را تعیین تکلیف موزه‌های نیمه‌تمام، بازتعریف طرح موزه‌ها با توجه به رویکردهای جهانی، اجرای طرح هیأت امنایی موزه‌ها و پایگاه‌های تاریخی، آموزش کارکنان و گسترش همکاری با سمن‌ها و موزه‌های غیردولتی عنوان کرد.

معاون میراث فرهنگی با بیان اینکه از عملکرد معاونت موزه داری رضایت ندارم، از همکارانم درخواست کرده ام برنامه ارائه دهند. بر لزوم بازسازی ۵۴ موزه‌ای که در جنگ آسیب دیده‌اند و همچنین اجرای جدی طرح بازدید مجازی از موزه‌ها در عصر ارتباطات تاکید کرد.

دارابی همچنین بر تحقق شعار «هر شهر یک موزه» با همکاری شهرداری‌ها و آشنایی کودکان و نسل جوان با تاریخ و هویت ملی از طریق موزه‌ها تأکید کرد و گفت: موزه‌ها نقش مهمی در صلح، تاب‌آوری و دیپلماسی فرهنگی دارند.

وی از احداث موزه ملی شهدای میناب در مجموعه سعدآباد و مطالعه برای ایجاد «ابر موزه» هفت هکتاری در اصفهان خبر داد و کمبود شدید مخازن را یکی از چالش‌های این حوزه برشمرد که باید با ظرفیت شهرداری‌ها رفع شود.

وی با بیان اینکه «شعار ایکوم، موزه‌ها پیونددهنده جهان گسسته است»، بر لزوم سازوکار جدید از طریق روایتگری و تولید محتوا برای موزه‌ها تأکید کرد و هدف‌گذاری برای رسیدن به هزار موزه تا پایان برنامه هفتم توسعه را مورد اشاره قرار داد.

تدوین قوانین جدید برای نمایش شکوه ایران

رئیس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: قبل از جنگ رمضان در حال آماده سازی قوانین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بودیم تا اسناد تاریخی ملت ایران را در معرض نمایش قرار دهیم.

حجت اسلام والمسلمین محمد میرزایی افزود: میراث فرهنگی تنها یک اشیا تاریخی نیست. میراث فرهنگی یعنی شهر فرهنگی با نقش هایش که ما را به جهانیان معرفی می کند و تمدن ایران در جنگ جهانیان را

شکست داد.

موزه؛ نهاد اجتماعی پویا و فناوری نرم فرهنگی

دبیر شورای‌ عالی انقلاب‌ فرهنگی نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره‌ی شهدای انقلاب اسلامی، شهدای جنگ رمضان، امام شهیدان، و کودکان مظلوم میناب، گفت: در ظاهر شاید موزه یک مخزن صامت از آثار تاریخی و فرهنگی باشد، اما در حقیقت یک نهاد اجتماعی پویا است. موزه علاوه بر جمع‌آوری و حفاظت، تحقیق، پژوهش و تفسیر آثار ملموس و ناملموس را نیز بر عهده دارد.

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه افزود: موزه‌داری یعنی اتصال فرهنگ گذشته با فرهنگ امروز؛ نشان دادن تمدنی که تمدن جنگ و نزاع نیست، بلکه تمدن علم، اخلاق، فتوت و حکمت است. از حکمت خسروانی پیش از اسلام تا حکمت قرآنی پس از آن، این تمدن همواره خرد و اخلاق را در مرکز خود داشته است.

وی ادامه داد: تمدن ایران، چه در گذشته و چه امروز، نه صرفاً تاریخ و آثار بلکه نماد علم، اخلاق، ادب و فتوت است. هر موزه‌دار، وظیفه دارد این پیام را به بازدیدکنندگان منتقل کند که تمدن ایرانی و ایران اسلامی، تمدنی حکمی و اخلاقی است؛ تمدنی که از دوران باستان تأثیرگذار بر فلسفه، علم و ریاضیات جهان بوده است.

خسروپناه خاطرنشان کرد: به تعبیر بزرگان، تمدن‌های غربی بخش عمده‌ای از دانش و حکمت خود را از ایران و مصر باستان وام گرفته‌اند، و این میراث ارزشمند همواره باید حفظ و به نسل‌های بعد منتقل شود.
در این مراسم از تمبر و سامانه مجازی موزه ها رونمایی شد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.