به گزارش سینماپرس، دبیر دومین رویداد موسیقی مقامی با نام نغمههای رضوی در سرحدات خراسان در حاشیه این آیین در گفتوگو با ایسنا گفت: این رویداد با مشارکت هنرمندان بیش از ۱۰ شهرستان و همراهی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه برگزار شد و از حدود ۶۰ استاد بزرگ موسیقی مقامی که سالها عمر خود را صرف مرثیهخوانی، نعتخوانی و ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) کردهاند، تقدیر به عمل آمد.
صادق شریفینسب افزود: دوره دوم رویداد نغمههای رضوی با رویکردی فرهنگی، هنری و آیینی در شهرستانهای مرزی خراسان رضوی برگزار شد و ما این برنامه را با امید به تداوم و نهادینهسازی آن در قالب دبیرخانه دائمی طراحی کردیم تا بتوانیم در سالهای آینده نیز در ایام دهه کرامت به این مهم بپردازیم.
وی با اشاره به پیشینه این رویداد افزود: نخستین دوره نغمههای رضوی در سال ۱۴۰۲ با مشارکت هنرمندان موسیقی مقامی و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شرق و جنوب خراسان رضوی برگزار شد و با شکلگیری دبیرخانه و تجربه موفق آن دوره، توانستیم امسال دومین دوره را باکیفیت و گستردگی بیشتری به انجام برسانیم.
به گفته دبیر رویداد نغمههای رضوی، در این برنامه هنری جمعی از هنرمندان موسیقی مقامی از شهرستانهای کلات، درگز، سرخس، کلات، تربتجام، تایباد، باخرز، صالحآباد، خواف و رشتخوار حضور داشتند و هر یک از این مناطق با پیشینه غنی موسیقی مقامی و آیینی، سهمی در اجرای زنده نغمههای رضوی داشتند.
شریفی نسب افزود: دو هدف عمده را در این رویدادها دنبال کردیم؛ نخست، تجلیل از پیشکسوتان و اساتیدی که گاه بیش از نیم قرن در زمینه موسیقی آیینی فعالیت کردهاند و دوم، تقویت زبان مشترک فرهنگی در میان شهرستانهای مرزی خراسان رضوی بوده است.
وی با بیان اینکه موسیقی مقامی، از جمله میراثهای معنوی ماست که هم ریشه در فرهنگ بومی دارد و هم عمق ارادت به اهل بیت (ع) را نشان میدهد، تأکید کرد: چه هنرمندان اهل تشیع و چه اهل سنت، همه ارادت خاصی به امام رضا (ع) دارند که این عشق مشترک و فرهنگی غنی، ما را بر آن داشت تا این برنامه را در قالب نغمههای رضوی، هر ساله و در ایام خجسته دهه کرامت برگزار کنیم.
در پایان این رویداد فرهنگی با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری، از اساتید برجسته موسیقی مقامی تقدیر و امیدواریها برای دائمی شدن این دبیرخانه فرهنگی تقویت شد.
عثمان محمدپرست استاد شاخص موسیقی سنتی کشور و خالق آهنگ نوایی، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹۴ سالگی درگذشت.
شهرستان مرزی خواف با چهار بخش، ۶ شهر، ۸۵ روستا، ۱۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد مرکز خراسان رضوی واقع است.
ارسال نظر