پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۸

تقدیر از عوامل«فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه»

پایه‌شناس: مبنای فکری سازمان مجاهدین خلق بر عدم وجود اصل خانواده استوار است

سخنرانی مرتضی پایه‌شناس در جلسه نقد و بررسی مستند فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه

سینماپرس: در مراسم تقدیر از دست اندرکاران مستند «فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه» که شامگاه یکم مرداده درمرکز سیما فیلم برگزار شد مرتضی پایه‌شناس کارگردان این مستند گفت: «.دیدن چنین فیلمی به خانواده‎ها و بخصوص نسل جوان کمک می کند تا با ایدئولوژی سازمان مجاهدین خلق بیشتر آشنا شوند، زیرا مبنای فکری آنها براین اصل استوار است که خانواده ای وجود ندارد»

به گزارش خبرنگار سینماپرس، در این مراسم محمدرضا معصوم‌زادگان مدیر مرکز سیما فیلم، حجت‌الاسلام سالک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، میرعلایی مدیر سابق بنیاد فارابی، جواد شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی، مرتضی رزاق‌ کریمی مستندساز، و... حضورداشتند.

در ابتدای مراسم محمد رضا معصوم‌زادگان مدیر مرکز سیما فیلم گفت: «مستند «فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه» با توجه به تاثیراتی که گذاشته است، توانسته رسالت فرهنگی خود را انجام دهد.»

محمد شکیبانیا: «فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه» مستندی بدون سانسور

محمد شکیبانیا تهیه کننده مستند در ادامه این مراسم اظهار کرد: «یکی از دلایل موفقیت این مستند، پرهیز از ادبیات سیاسی، نشان دادن جنبه های اجتماعی و خانوادگی و همچنین جسارت رسانه در پخش الفاظ به کار برده شده در این مستند، است، زیرا بعضی از واژه ها  بدون سانسور و حذف بیان شد؛ برای مثال می توان به جمله "شهدای سازمان" اشاره کرد. همین روایت منصفانه باعث اعتماد مخاطب و دیدن آن شده است.»

وی افزود: «علی رغم دشواری ها و سفرهای متعدد و طولانی، کار ساخت این مستند ۹۰ دقیقه ای، پس از ۳ سال، سرانجام با همت دوستان به پایان رسید.»

پایه‌شناس: چیزی را قضاوت نکردیم

در ادامه مراسم مرتضی پایه شناس کارگردان مستند «فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه» گفت: «ماجراهای سازمان مجاهدین خلق، بسیار جای کار دارد و نیاز است با نگاه صادقانه به تمام ابعاد آن نگاه کنیم. یکی از ابهامات سازمان مجاهدین خلق اعدام های دهه ۶۰ است که این بخش از تاریخ خیلی گمنام مانده و نیاز به توجه دارد.»

پایه شناس در ادامه گفت: «دیدن چنین فیلمی به خانواده‎ها و بخصوص نسل جوان کمک می کند تا با ایدئولوژی سازمان مجاهدین خلق بیشتر آشنا شوند، زیرا مبنای فکری آنها براین اصل استوار است که خانواده ای وجود ندارد. نظر نسل جوان و حتی خانواده هایی که در این مسیر خون دادند، با دیدن این مستند عوض می شود، چرا که این فیلم روایتگر یک دعوا یا بازی سیاسی نیست بلکه مضمون اصلی آن خانواده است.»

پایه شناش در ادامه افزود: «روزهای زیادی، فیلم های شخصی و خانوادگی اعضای خانواده مصطفی محمدی را نگاه کردم تا به فضای ذهنی او رسیدم. وقتی پدر سمیه برای اولین بار فیلم را دید حیرت زده شد و گفت که تصور نمی کردم هیچ مستندسازی تا این حد به ضمیر ناخوداگاه سوژه نزدیک شود.»

وی گفت: «تمام دغدغه من این بود که فیلم کاملا بی طرفانه ساخته شود و خوشبختانه اینچنین نیز شد. برای ساخت این مستند با همکارانم به کشورهای مختلفی از جمله عراق، سوئد، آلمان و ترکیه سفر کردیم تا با اعضای سابق این گروه که در بخشهایی از فیلم حضور دارند صحبت کنیم.»

این مستندساز اضافه کرد: «قصه مستند از نگاه یک پدر روایت می شود و ما چیزی را قضاوت نکردیم. نکته شاخص این مستند جسارت و شجاعت مصطفی محمدی پدر سمیه به اشتباهات خود است. مصطفی محمدی زمانی از طرفداران سازمان مجاهدین خلق بوده است این مستند روایتگر بخشی از زندگی پدری است که خواهان نجات دخترش سمیه از کمپ اشرف، پایگاه سازمان مجاهدین خلق در عراق است که علی رغم تلاشهای او ثمری نداشته است.»

در انتهای این مراسم حجت الاسلام سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با ابراز خرسندی از ساخت چنین اثری گفت: فتنه بزرگتر و چهره منافقین مدرن با پوشش اسلام و محتوای غیر اسلامی به نام داعش کلید خورده است؛ وی در ادامه خاطراتی از دوران زندان خود  قبل از پیروزی انقلاب و طرز تفکرات اعضای این گروهک نیز بیان کرد.

در پایان این مراسم مرکز سیما فیلم و موسسه راهبردی دیده بان با اهدای لوح و هدایایی از تهیه کننده، کارگردان، مدیرتولید و تصویربردار فیلم مستند "ناتمامی برای دخترم سمیه" تجلیل به عمل آورد.

گفتنی است از دیگر چهره های حاضر در این مراسم می توان به اصغر هاشمی، رضا جودی، حسن برزیده، پرویز شیخ طادی، محمد داودی، آرش قادری، فرید شب خیز و علی تقی پور اشاره کرد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.