یکشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷

ادعای جالب «رئیس سازمان سینمایی»:

محصولات سینمایی ما به دلایل مختلف از جمله به دلیل تحریم فرهنگی و اقتصادی از سوی نظام سلطه «بازار جهانی» ندارد!

محمد خزاعی در جلسه شورای سیاستگذاری شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت

سینماپرس: محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور در ادامه سفر به استان اصفهان در نشستی صمیمانه با هنرمندان و سینماگران استان به گفت‌وگو نشست.

به گزارش سینماپرس، وی در این گردهمایی اظهار کرد: واقعیت این است که چون خودم برخاسته از شهرستان هستم دغدغه شما را می‌فهمم و با این دغدغه‌ها با تمام وجودم آشنا هستم.

وی افزود: برآیند صحبت‌ها و پیشنهادات و مطالبات شما به چهار محور مربوط می‌شود، حمایت از سینماگران استانی، مسائل اقتصادی مانند مالیات، بیمه و اشتغال، مباحث تکنولوژیکی و تجهیزاتی و مجوزها و اختیارات قانونی.

تغییر افق نگاه به سینمای استان‌ها

وی ادامه داد: ما افق نگاه و رویکرد حمایتی به استان‌ها را تغییر داده‌ایم. اکنون موظف کرده‌ایم موسسات سازمان سینمایی همچون: مرکز گسترش و فارابی و سینماشهر به منظور تسریع و تمرکز در رسیدگی به برنامه‌های توسعه استان‌ها مدیر و مسئول مجزا و مشخصی در این حوزه پیش‌بینی کنند. قول نمی‌دهم همه مشکلات را حل کنم اما می‌خواهیم گامی اساسی و مهم در این مسیر برداریم.

سفرهای استانی تشریفاتی نخواهند بود

مدیر سازمان سینمایی کشور با بیان اینکه ایران از جمله کشورهایی است که در سینما صاحب نام و مطرح است خاطر نشان ساخت: متاسفانه برغم بضاعت بالا و نیروی انسانی خلاق و ممتاز اما محصولات سینمایی ما به دلایل مختلف از جمله، به دلیل تحریم فرهنگی و اقتصادی از سوی نظام سلطه، بازار جهانی ندارد. همچنین، نیاز است در رویکرد آثار نسبت به اقتصاد هنر و رسیدن زبان مشترک جهانی بازنگری شود.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات عمده ما همین دغدغه‌های شماست؛ ما شهرستان‌هایی داریم که فاقد زیرساخت‌های لازم و فاقد سالن سینما هستند که وضعیت مطلوبی نیست.

وی ادامه داد: در زمینه توسعه به شدت دچار مشکل هستیم و به دنبال ایجاد و توسعه پایدار سینما هستیم؛ سفرهای استانی ما سفر تشریفاتی نیست و نخواهد بود و دنبال ایجاد عدالت در حوزه فرهنگ هستیم.

گسترش بستر مشارکت‌های خصوصی و دولتی در استان‌ها

خزاعی با بیان اینکه در کنار حمایت‌های جدی در جلب مشارکت‌های بخش خصوصی و دولتی برای ارتقای سینمای استان‌ها توجه جدی به هنرمندان شهرستانی را در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی کشور در دستور کار قرار داده‌ایم تا از این طریق فرصت‌های برابر و مساعد برای ارتقای این بخش مغفول سینمای کشور ایجاد کنیم، به عنوان مثال سال گذشته بیش از ۲۰۰ هنرمند مستندساز را در سراسر کشور گرد هم آوردیم تا تعامل ایجاد کنیم.

شکل‌گیری جریان «تهیه کنندگان استانی»

وی بیان کرد: سینمای جوان برای اولین بار ۵ سهمیه برای فیلم بلند دریافت کرده است و سال گذشته ۳ فیلم سینمایی خروجی این سیاست بود و این امکان در گذشته وجود نداشته است؛ مسئله بعدی آغاز اجرای طرح «تهیه کنندگان استانی» خواهد بود تا اجازه ظهور و بروز به آنها داده شود. رویکردی که کمک می‌کند تا با شکل‌گیری این ظرفیت تولیدات سینمایی با مولفه‌های فرهنگ، دغدغه و مطالبات بومی استان‌ها خلق شوند، البته بدیهی است که تهیه‌کنندگان استانی بعد از ارائه چند اثر سینمایی و تایید نظر مساعد اتحادیه تهیه کنندگان وارد فضای حرفه‌ای‌تر تهیه کنندگی خواهند شد.

نیاز به جشنواره‌ای تولیدمحور با برند اصفهان

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد سهم اصفهان در جشنواره‌هایی که در اصفهان برگزار می‌شود، اشاره کرد: جشنواره‌های زیادی در استان اصفهان برگزار می‌شوند که به نوبه خود تاثیرگذار هستند اما احساس می‌شود جشنواره‌ای با «برند اصفهان» نداریم و می‌توان با توجه به منابع و امکانات اجرایی و توان اقتصادی استان جشنواره‌ای «تولید محور» در کنار «رویدادمحوری» برای تمرکز توجه به هویت فرهنگی و تاریخی و پیشینه تمدنی و معماری و صنایع هنری استان تعریف کرد.

چرا فیلم‌های تهرانی ۱۷ برابر فیلم‌های شهرستانی هزینه دارند؟

شیروانی پیشکسوت سینما اظهار کرد: عدالت در اقتصاد هنر در درجه نخست است و در این زمینه فاصله زیادی میان تهران و دیگر استان‌ها است و به نظر شما تولید فیلم در تهران و دیگر استان‌ها مگر چقدر اختلاف هزینه‌ای دارد؟ چرا شاهدیم یک فیلم تهرانی ۱۷ برابر یک کار مشابه استانی بودجه می‌گیرد؟

از ظرفیت تهیه‌کنندگان استانی استفاده شود

سیدمحمدرضا ممتاز کارگردان و فیلمنامه‌نویس اظهار کرد: ما هنرمندان زیادی در زمینه سینما داریم ولی تولید نداریم چون حمایت نمی‌شود و برای تولید باید به تهران بیاییم و جلوی تهیه کنندگان دست دراز کنیم؛ ظرفیت‌های زیادی در کشور برای تهیه کنندگی وجود دارد اما از آن استفاده نمی‌شود؛ در سالهای گذشته شهری به پای اصفهان نمی‌رسید ولی امروز اصفهان به این وضعیت افتاده است.

وی افزود: من فیلم مصطفی را برای مقابله با تهاجم فرهنگی نوشته‌ام اما هیچ حمایتی از ما نشده است و امروز پروانه ساخت فیلم ۹۰ از اصفهان گرفته شده است.

حسین خواجویی تهیه‌کننده اصفهانی تصریح کرد: کاربرد هنر کارت برای هنرمندان چیست و شنیده‌ام این هنر کارت برای تهران مزیت دارد که حداقل با خانواده سینما بروند اما برای اصفهان هیچ مزیتی ندارد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.