کل اخبار:1529
-
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۰۹:۴۹
رضا فیاضی:
«زبان سینما» بینالمللی است/ «کمدی» برای «مردم» لازم است اما فقط نمیتوان کار کمدی ساخت و تحویل «مخاطبان» داد
سینماپرس: بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر گفت: مخاطبان ما فقط از یک قشر نیستند و سینمایی خوب است که برای تمامی اقشار، فیلم و ایده برای ساختن داشته باشد نه فقط کمدی.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۸ ۱۵:۱۶
با اعلام «انجمن صنفی کارگری مدیران تهیه و پشتیبانی تولید سینمای ایران»؛
حداقل دستمزد «مدیران تهیه و پشتیبانی تولید» ماهانه ۸۴ میلیون تومان تعیین شد
سینماپرس: کمیته تعیین نرخ دستمزد مدیران تهیه و پشتیبانی تولید سینمای ایران نرخ دستمزدهای سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۸ ۱۵:۱۱
استاد «علی نصیریان»:
یک زمانی «تئاتر» ما «لالهزار» و «سینما» ما «فیلمفارسی» بود/ بعد از انقلاب «سینما» ما به خوبی «حفاظت» شد اما کمکم این سینما «رنگ باخته» و داریم به «فیلمفارسی قدیم» بر میگردیم!
سینماپرس: علی نصیریان در اکران مردمی فیلم «هفت بهارنارنج» از وضعیت حال حاضر سینما گلایه کرد و گفت: امروز سینمای کمدی ما جایگزین بدنه واقعی سینما شده است، در حالی که سینما جوشش و خلاقیتهای خاص خود را دارد و تنها برای گیشه و درآمدزایی نیست ولی متاسفانه به روزهای فیلم فارسی داریم، برمیگردیم.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۷ ۱۵:۲۳
دبیر شورای صنفی نمایش:
مذاکره میان ایران و آمریکا بر وضعیت اکران اثرگذار است/ اگر شرایط اجتماعی یا اقتصادی خاصی رخ ندهد میتوانیم منتظر اتفاقهای خوب در اکران باشیم!
سینماپرس: دبیر شورای صنفی نمایش با مثبت ارزیابی کردن اکران نوروزی و پیشبینی روندی بهتر با اکران فیلمهای جدید بیان کرد: فیلم «پیر پسر» با وجود داشتن پروانه نمایش به دلیل بروز اختلاف میان دو پخشکننده، فعلا قراردادی در شورای صنفی نمایش ندارد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۷ ۱۳:۳۶
رئیس سازمان سینمایی:
لازم است لایحهای تدوین شود تا استفاده از «مالیات شرکتها و موسسات» برای سرمایهگذاری در اختیار «سینما» قرار گیرد
سینماپرس: رئیس سازمان سینمایی گفت: با توجه به بودجه نحیف سینما در سال جاری، در حال حاضر چارهای نداریم جز اینکه منابعی را برای سینما جذب کنیم. اگر این اتفاق با همراهی سازمان مالیاتی صورت گیرد بخشی از این بودجه را میتوان در تولید و توسعه زیرساخت سینما به کار گرفت.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۷ ۱۱:۱۲
«حجت الله سیفی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«ژانر کودک» یکی از پرچالشترین شاخههای سینمایی است/ «دولت» باید بفهمد «فیلم کودک» نیاز به حمایت دارد/ «تحول» فقط در حرف است!
سینماپرس: «حجت الله سیفی» با بیان این مطلب که دولت باید بفهمد فیلم کودک، نیاز به حمایت دارد، گفت: شما اگر میخواهید با کودک ارتباط برقرار کنید، باید او را به سالن سینما بیاورید. آموزشوپرورش موظف است این کار را انجام دهد. نباید فقط یک یا دو فیلم فروش برود. اگر حمایت میشود، همه فیلمها باید به شکل برابر دیده شوند. چرا کانون پرورش فکری فقط خودش را میبیند! سینمای کودک برای رشد نیاز به نگاه وسیعتری دارد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۷ ۱۰:۰۳
شاهدی دیگر بر ادعای افول تولیدات سینمایی در کشور؛
فیلم زرد «دایناسور» با جذب ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار مخاطب ۱۰۰ میلیاردی شد!
سینماپرس: قطعا جذب ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار مخاطب توسط فیلم سینمایی زرد و ناقص «دایناسور» ویوستن این اثر به باشگاه ۱۰۰ میلیاردیها را میتوان به عنوان شاهدی دیگر بر ادعای افول تولیدات سینمایی در کشور قلنداد نمود.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۶ ۲۰:۳۴
مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی:
فراخوان «جشنواره جهانی فیلم فجر» با انتخاب شورای سیاستگذاری و دبیر جشنواره منتشر خواهد شد/ زمان تقریبی برگزاری این رویداد اوایل آذرماه امسال پیشبینی شده
سینماپرس: مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی با اشاره به آغاز دور جدید نمایش سینماها، از اضافه شدن فیلمهای متنوع در گونههای مختلف خبر داد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۶ ۲۰:۱۵
در شیراز؛
دومین نمایشگاه «چند تکه آینه» برگزار میشود
سینماپرس: پس از برگزاری نخستین نمایشگاه گروهی آثار تجسمی سینماگران با عنوان «چند تکه آینه» در پاییز گذشته در خانه هنرمندان، دومین نمایشگاه با آثار تجسمی بیش از بیست سینماگر در شیراز برگزار میشود.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۱۷
عضو هیأت داوران جشنواره فیلم فجر:
برپایی «جلسات نقد» و بررسی فیلم یک نوع «پویش اجتماعی جریانساز» است/ تقویت اینگونه جلسات سبب میشود بیشتر با «جامعه ایران» دیالوگ برقرار شود
سینماپرس: سلسله نشستهای ماهانه «سینماسلامت» از اول اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران شروع به کار میکند.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۶ ۱۰:۳۹
«جهانگیر الماسی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«سینما» فقط یک «صنعت» نیست، بلکه یک «مسئولیت» است/ «سینما» در سراسر دنیا ابزاری برای «آگاهیبخشی» است
سینماپرس: «جهانگیر الماسی» با بیان این مطلب که سینما بخشی از جامعه است و نمیتوان آن را جدا از سیستم مدیریتی در نظر گرفت، گفت: زمانی فیلمسازان ما خود را در برابر جامعه مسئول میدانستند؛ رسالتشان روشنگری و آگاهیبخشی بود. اما این مسئولیت را هم از آنان گرفتند. به آنها گفتند: «نه آقا، کار شما فقط سرگرمیسازی است! سینما یعنی صنعت، وظیفه شما این است که مردم را سرگرم کنید، همین!»
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۵ ۱۱:۱۸
«راضیه تجار» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
پل ارتباطی میان «نویسندگان» و «سینماگران» ضعیف است/ نویسندگی «فیلمنامه» نیازمند «قصهپردازی» قوی است/ کمبود «نویسنده متخصص» در ژانرهای «پلیسی» و «علمیتخیلی» محسوس است
سینماپرس: «راضیه تجار» با انتقاد نسبت به فضای عمومی تولیدات سینمایی کشور خاطرنشان ساخت: مشکل اصلی این است که پل ارتباطی میان نویسندگان و سینماگران ضعیف است. نویسندگی فیلمنامه نیازمند قصهپردازی قوی است، اما بسیاری از فیلمنامههایی که تولید میشوند، فاقد داستان منسجم و تأثیرگذارند و صرفاً مجموعهای از شوخیهای سطحی و دیالوگهای کلیشهای هستند. امیدوارم که در آینده، این وضعیت تغییر کند و نویسندگانی که واقعاً به این کار تسلط دارند، بیشتر وارد عرصهی سینما شوند.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۵ ۱۱:۱۷
«احمد جانمیرزایی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
مهمترین نکته برای تقویت «سینمای مستند» ایجاد تعادل میان «تأمین مالی» و حفظ »استقلال هنری» است
سینماپرس: «احمد جانمیرزایی» با بیان این مطلب کهمهمترین نکته برای تقویت «سینمای مستند» ایجاد تعادل میان «تأمین مالی» و حفظ »استقلال هنری» است، گفت: در سالهای اخیر، برخی مستندسازان بهنام استقلال، به سراغ موضوعاتی رفتهاند که عملاً به نفع جریانهای مخالف منافع ملی تمام شده است. این یک مسئله جدی است که نهتنها مسئولان رسانه ملی، بلکه خود مستندسازان نیز باید نسبت به آن هوشیار باشند.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۴ ۱۳:۳۱
به شکل سرزده؛
«رئیس جمهور» به «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» رفت
سینماپرس: رئیسجمهور پیش از ظهر امروز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رفت.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۴ ۱۳:۲۹
محمد کارت:
امید و ای کاش که بین سینمای سرخوش و سینمای سرسنگین در تولید و اکران تعادل ایجاد شود
سینماپرس: محمد کارت کارگردان سینما معتقد است که فیلم «رها» نسبت به مشکلات اجتماعی بیتفاوت نیست و به نوعی آینه جامعه است.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۴ ۱۰:۱۶
«صادق رشیدی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
در «ترجمه فرهنگی» بسیار ضعیف عمل کردهایم/ به دلیل افتادن در دام سرمایهداری متاخر «سودآوری صنعت فرهنگ» را بر ترویج و اشاعه «هویت بومی» ترجیح دادهایم
سینماپرس: «صادق رشیدی» با بیان این مطلب که تسلط سوژهی غرب، به تدریج با ورود هنرهایی چون تئاتر، گونهای دیگر از تسری و تعمیم پارادایم هنری غرب در ایران را نشان داد، گفت: یکی از دلایل اصلی این اتفاق این است که ما در جریان تعاملات بینافرهنگی، روند منطقی و دیالکتیک فرایند طرد و جذب را اتخاذ نکردیم، در ترجمه فرهنگی بسیار ضعیف عمل کرده ایم و به دلیل افتادن در دام سرمایه داری متاخر سودآوری صنعت فرهنگ را بر ترویج و اشاعه هویت بومی ترجیح داده ایم.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۴ ۱۰:۱۵
«ناصر علاقه بندان» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
چیزی که در «سینمای» امروز رایج شده «پول درآوردن» به هر قیمتی است/ بهطور طبیعی «سینماگران متفکر» نخواهند توانست در این فضا ظهور کنند
سینماپرس: «ناصر علاقه بندان» با اشاره به ظهور جریانهای فرصتطلب در سینما شود، گفت:چیزی که در سینمای امروز رایج شده، پول درآوردن به هر قیمتی است. این به معنای از دست رفتن فضایی برای تفکر هنری است و بهطور طبیعی، سینماگران متفکر نخواهند توانست در این فضا ظهور کنند.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۳ ۱۷:۱۶
ابراهیم عامریان:
برخی «تهیهکنندگان» در «تولید» سود میکنند/ قرار نیست همه «اصغر فرهادی» باشند/ باید این فرصت را به «فیلمسازان» بدهیم تا «تجربه» کنند
سینماپرس: جدیدترین قسمت از برنامه «هفت» با نقد و بررسی فیلم های «رها» و «عینک قرمز» و بررسی «اکران نوروزی» پخش شد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۳ ۱۰:۱۵
کارگردان «طبقه یک و نیم» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«سینما» بدون حضور «مردم» هیچ ارزشی ندارد/ «مدیران سینمایی» تدبیری برای رفع بحران «انحصارگرایی» داشته باشند
سینماپرس: «نوید اسماعیلی» با بیان اینکه سینما نیاز به خانه تکانی اساسی دارد تأکید کرد: افرادی که پدر پدرخوانده شده اند و ترس شان این است که دیگرانی بیایند و جای شان را تنگ کنند و تنها از چهره های خودی و عوامل تکراری در فیلم های شان استفاده می کنند باید بدانند که استمرار این اتفاق قطعاً به نفع خودشان هم نیست و باعث دورتر شدن مردم از سینما می شود و سینما هم بدون حضور مردم هیچ ارزشی ندارد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۳۳
تهیهکننده «سینما متروپل»:
مسئله اصلی «قهرمانهای معاصر» ما «مبارزه با استکبار» نبوده بلکه مسئله اصلی آنها این بود که میخواستند «جهان» را برای «زندگی» به جای بهتری تبدیل کنند!
سینماپرس: سید حامد حسینی معتقد است که نگاه غالب در سینمای دفاع مقدس امروز به وجوهی از شخصیت شهدا توجه دارد که میخواهد رفتارها و تصمیمات امروز عرصه سیاست را توجیه کند.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۱۰
جواد طوسی:
در هر «موقعیت فرهنگی و اجتماعی» باید «اثر» را با «زمانه خودش» تطبیق داد
سینماپرس: نشست نقد و بررسی فیلم «لاله کبود» به کارگردانی مهرشاد کارخانی با حضور جمعی از سینماگران، منتقدان و سازنده و دیگر عوامل این فیلم روز چهارشنبه بیستم فروردین در خانه سینما برگزار شد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۲ ۱۲:۰۴
با همراهی و همکاری «متیو وان»؛
«کریستیانو رونالدو» استودیو فیلمسازی تاسیس کرد
سینماپرس: کریستیانو رونالدو، اسطوره فوتبال جهان، با همکاری متیو وان کارگردان مطرح بریتانیایی یک استودیو فیلمسازی تاسیس کردند.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۲ ۱۱:۵۸
با اجرای «بهروز افخمی»؛
«رها» به همراه «عینک قرمز» به هفت میآیند
سینماپرس: جدیدترین قسمت از برنامه سینمایی «هفت» با بررسی فیلمهای «رها»، «عینک قرمز» و پرونده ویژه «اکران نوروزی» از ساعت ۲۲ در شبکه نمایش پخش میشود.
-
۱۴۰۴-۰۱-۲۰ ۱۰:۵۳
«جواد شمقدری» همزمان با آغاز «هفته هنر انقلاب اسلامی» مطرح کرد:
«هنر انقلاب اسلامی» در دو بازه «مرگ آگاهی» و «نشاط بخشی به زندگی» هویت مییابد/ شاخصهی این دو بازه یکی «مجاهدت» تا «شهادت» و دیگری «مجاهدت» برای «طلب ظهور منجی» است
سینماپرس: «جواد شمقدری» بنیانگذار سازمان سینمایی و ریاست جامعه اسلامی هنرمندان در یادداشتی اختصاصی برای سینماپرس به مناسبت سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی و آغاز «هفته هنر انقلاب اسلامی» نوشت: هنر انقلاب اسلامی در دو بازه مرگ آگاهی و امید و نشاط بخشی به زندگی هویت می یابد. شاخصه ی این دو بازه یکی مجاهدت تا شهادت است و دیگری مجاهدت برای طلب ظهور منجی است این دو بال می تواند پرواز در عرصه حقیقت جویی را محقق می سازد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۷:۰۸
محمد تقی فهیم:
فرصت سوزی ناشی از نداشتن تیم از پیش بررسی شده توسط «رییس سازمان سینمایی» واقعیت «استراتژیهای سینمایی» را خدشهدار کرده و میکند!
سینماپرس: «محمدتقی فهیم» از منتقدان باسابقه و پیشکسوت سینمای کشور با اشاره به افق نامعلوم و چشماندازی غبارآلود پیش روی سینمای ایران در سال جدید، نوشت: این دوره مدیریت سینمایی را از منظرهای مختلفی باید یکه و یگانه برشمرد. بدین صورت که رییس سازمان سینمایی نیز مانند خود وزیر ارشاد در منگنه تحت فشار و ناگهانی و در بازه زمانی کوتاه وظیفه هدایت کشتی سینمای کشور را برعهده گرفت. لذا این اتفاق چنان رقم خورد که فرصتی برای رائد فریدزاده نبود تا قبل از صدور حکمش، تیم همکار و همراهی کننده خود را مورد بررسی و نهایی کند، از همینرو هنوز که هنوز است همه اعضا و افراد زیر مجموعه سازمان تکمیل نشده است.
-
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۶:۵۵
رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح:
انجمنهای تخصصی «بنیاد فرهنگی روایت فتح» در سال گذشته واقعاً خوش درخشیدند/ هفته آینده اهم برنامههای پیش روی «بنیاد روایت فتح» تشریح خواهد شد
سینماپرس: رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح از ویژه برنامههای این بنیاد به مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی در تهران و خوزستان خبر داد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۳
«جواد اردکانی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«معنویت» چیزی نیست که بتوانید به یک کار تزریق کنید/ «معنویت» باید در وجود «سازنده اثر هنری» باشد تا در اثرش تجلی یابد
سینماپرس: «جواد اردکانی با بیان این مطلب که زمانی با مدیرانی همکاری میکردیم که باور داشتند هنرمندی که کارش را میداند، خود به خود نتیجهای خواهد داشت که در راستای اهداف نظام است، این نوع نگرش حالا کمتر دیده میشود، گفت: مدیران فرهنگی جدید، آنقدر که به باندها، گروهها، اهداف سیاسی و مسائلی توجه میکنند که ارتباط چندانی با مصالح جامعه و خواستههای کلان نظام ندارند، به مسائل جامعه و آنچیزهایی که فردای جامعه ما را تضمین میکند، مانند معنویت و حفظ ارزشها، توجه ندادند واساسا در این ساختار مدیریتی، این موضوعات به درستی مورد توجه قرار نمیگیرند.
-
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۲
«اصغر پورهاجریان» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
در بخش «جلوههای بصری» هنوز فاصله زیادی با سینمای روز دنیا داریم/ همیشه درک و شناخت «مدیران سینمایی» از تکنیکهای «جلوههای ویژه» پایین بوده
سینماپرس: اصغر پورهاجریان، با بیان این مطلب که در بخش جلوههای بصری هنوز فاصله زیادی با سینمای روز دنیا داریم، اما در حوزه جلوههای میدانی، با تلاش و فراهم شدن امکانات، میتوانیم خود را به استانداردهای بینالمللی نزدیکتر کنیم؛ تاکید کرد: خلق یک صحنه با جلوههای بصری نیازمند تیمی متشکل از متخصصان متعدد در مراحل مختلف تولید است؛ از پیشتولید گرفته تا حین فیلمبرداری و حتی پس از آن. این فرآیند نهتنها به ابزارهای پیشرفته و دانش گسترده نیاز دارد، بلکه هزینههای سنگینی را نیز در بر میگیرد.
-
۱۴۰۴-۰۱-۱۸ ۱۱:۲۸
حسن وارسته:
وقتی «نگاه کالایی» به هر مقوله فرهنگی رایج میشود در وضعیتی خطرناک قرار میگیریم/ «سینمای کمدی» امروز یک کلاف سردرگم است
سینماپرس: حسن وارسته با بیان این مطلب که سینمای کمدی امروز یک کلاف سردرگم است. گفت: امروز اولویت سینمادارها فیلمهای جدی و مستقل نیست، سالهای گذشته شاهد بودیم که یک فیلم کمدی حتی یک سال بر پرده سینماها بود و فیلمهای مستقل نهایتاً یک ماه شانس اکران داشتند که در همین یک ماه هم تعداد معدودی سانس و سینما داشتند و وقتی اعتراضی هم به این شرایط اکران مطرح میشد، سینمادارها تأکید داشتند که ملاکشان فروش است.
-
۱۴۰۴-۰۱-۱۸ ۱۱:۱۳
«مدیرعامل اسبق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
در بعد «رسانه» به شدت عملکرد ضعیفی داریم/ باید از یک سری تشریفات و کارها کم کنیم و دست به تولید کارهای مانا و اثرگذار بزنیم
سینماپرس: «محمدرضا شرف الدین» با بیان این مطلب که در بعد رسانه به شدت عملکرد ضعیفی داریم، گفت: این اتفاق بسیار متأثرکننده است؛ آنچه درخور نظام مقدس جمهوری اسلامی و مورد انتظار رهبری است را در سینما شاهد نیستیم و بدیهی است که این حوزه را نیز باید هم سنگ حوزه نظامی کنیم. ما در حوزه سیاسی هم عملکرد خوبی داشتیم و به ویژه در دولت شهید آیت الله رئیسی این اتفاق مشهود بود.