کل اخبار:310
-
۱۳۹۷-۰۱-۰۸ ۰۹:۳۰
نقد شفاهی فیلم های اکران نوروزی؛
در «لاتاری» از ساختار منسجم فیلم های قبلی مهدویان خبری نیست!/ ارایه چهره ای مخدوش از ایرانیان آب به آسیاب دشمن و آمریکا می ریزد
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران فیلم سینمایی «لاتاری» جدیدترین ساخته سینمایی محمدحسین مهدویان گفت: در «لاتاری» از ساختار منسجم، فکرشده و ترکیبی فیلم های قبلی این فیلمساز خبری نیست و آنچه تحت عنوان قالب و ساختار، داستان دوپاره فیلم را در خود جای داده به جای نوآور بودن یادآور تکرار و نگاه به فیلم های قدیمی پیش از انقلاب است.
-
۱۳۹۷-۰۱-۰۴ ۰۶:۵۲
سینماپرس در سالی که گذشت؛ بخش دوم/تابستان ۹۶
از انتقاد به بلاتکلیفی ثبت صنوف سینمایی و وضعیت بغرنج سینمای کودک تا لزوم توجه سینماگران ارزشی به فرمان «آتش به اختیار»
سینماپرس: بخشی از گفتگوهای سینماپرس با سینماگران در تابستان سال ۹۶ مربوط به مسائلی همچون: بلاتکلیفی ثبت قانونی برخی صنوف سینمایی، مشکلات عدیده سینمای کودک و تصنعی بودن شورای راهبردی سینمای کودک، انتظارات اهالی سینما از دولت دوازدهم در حوزه فرهنگ و هنر، واکنش سینماگران به زیاده خواهی های گروهک «هنر و تجربه»، نظرات سینماگران ارزشی در رابطه با فرمان آتش به اختیار مقام معظم رهبری و ... بود.
-
۱۳۹۷-۰۱-۰۴ ۰۶:۴۸
نقد شفاهی فیلم های اکران نوروزی؛
«فراری» فاقد شخصیت پردازی مناسب است/ نگاه داوودنژاد کمتر تحلیلی و عمیق بوده و بیشتر سطحی و شعاری است
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران فیلم سینمایی «فراری» ساخته علیرضا داوودنژاد گفت: «فراری» فاقد شخصیت پردازی درست و مناسب و باورپذیر است و نادر و گلنار به عنوان شخصیت های اصلی این اثر سینمایی آدم هایی تخت و بدون تغییر درونی و تحول شخصیتی اند.
-
۱۳۹۷-۰۱-۰۱ ۱۰:۰۲
نقد شفاهی فیلم های اکران نوروزی؛
«فیلشاه» در نوع خود اثری کم نظیر و تماشایی است/ این انیمیشن می تواند مخاطبانی از همه طیف های سنی داشته باشد
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران انیمیشن سینمایی «فیلشاه» گفت: در ادامه تولید چندین انیمیشن قابل توجه در سینمای کشور و ساخت انیمیشن تاریخی-مذهبی خوب هادی محمدیان به نام «شاهزاده روم» از این فیلمساز در ایام نوروز ۹۷ فیلمی به روی پرده سینماها رفته که در نوع خود کم نظیر و تماشایی است.
-
۱۳۹۶-۱۲-۲۷ ۱۰:۲۵
سینماپرس در سالی که گذشت؛ بخش اول/بهار ۹۶
از انتقاد به بیکاری، بی عدالتی، تبعیض، خانه نشینی، فقر و رکود تا انتقاد از جداسازی بخش های ملی و جهانی جشنواره فجر و بی توجهی به رویدادهای انقلاب در سینما
سینماپرس: بخشی از گفتگوهای سینماپرس با سینماگران در فصل بهار سال ۹۶ مربوط به مسائلی همچون: دیدگاه هنرمندان درباره سریال های نوروزی، تفکیک و جداسازی جشنواره فیلم فجر، تحلیل سینماگران از شعار سال، ضرورت تقویت جایگاه هنر انقلاب اسلامی، ضرورت مطالعه و کتاب خوانی در حوزه تولید آثار تصویری، بی توجهی به رویدادهای انقلاب و دفاع مقدس در سینما، قاچاق آثار سینمایی و انفعال مدیران، بررسی افزایش قیمت بلیت سینماها و همچنین بررسی عملکرد غیرصنفی مسئولان خانه سینما بود.
-
۱۳۹۶-۱۲-۲۲ ۱۰:۱۱
نگاهی به ۷ فیلم سینمایی در حال اکران؛
اغلب آثار اکران شده در سینماها نمایشگر انواع بیماری های سینمای مریض کشورند
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران ۷ فیلم سینمایی، «بدون تاریخ، بدون امضا» به کارگردانی وحید جلیلوند، «اسرافیل» به کارگردانی آیدا پناهنده، «من یک ایرانی ام» به کارگردانی محمدرضا آهنج، «شاخ کرگدن» به کارگردانی محسن محسنی نسب، «هاری» به کارگردانی امیراحمد انصاری، «ما خیلی باحالیم» به کارگردانی بهمن گودرزی و «افسانه گل آباد» به کارگردانی محمدرضا عباس نژاد به بررسی این آثار پرداخت.
-
۱۳۹۶-۱۲-۱۹ ۱۰:۲۳
جشنواره سی و ششم از نظر سینماگران؛
بی رمقی و کم رونقی، مهندسی شدن جشنواره و کمبود آثار ارزشی، دستاورد ۳۶ام/ برخی فیلم های حاضر موجب وهن انقلاب و نظام اسلامی شد
سینماپرس: تعدادی از اهالی سینما پس از اتمام سی و ششمین جشنواره فیلم فجر تأکید کردند: بی رمقی و کم رونقی، مهندسی شدن جشنواره، بی توجهی به آثار ارزشی از جمله واقعیات جشنواره سی و ششم بود و متأسفانه برخی فیلم های به نمایش درآمده در این جشنواره موجب وهن انقلاب و نظام اسلامی شد، جشنواره ای که فیلم های حاضر در آن مروج رابطه های نامشروع، به سخره گرفتن شعارهای انقلاب باشد هیچ قرابتی با نظام و انقلاب اسلامی ندارد!
-
۱۳۹۶-۱۲-۱۳ ۰۹:۴۱
یک منتقد سینما در گفتگو با سینماپرس:
جشنواره سی و ششم نشان دهنده نفوذ و رشد انحراف و ابتذال در فرهنگ و سینمای کشور بود/ صدا و سیما با مسئولان برگزارکننده جشنواره هم صدا شد!
سینماگران و جشنواره بی رمق، کمرنگ و یخ زده فجر!/۸
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینما پس از اتمام سی و ششمین جشنواره فیلم فجر که به زعم بسیاری از اهالی رسانه، منتقدان و سینماگران جشنواره ای بی رمق، کمرنگ و یخ زده بود گفت: حضور افراد اشتباهی در پست های سینمایی باعث شد تا جشنواره از مسیر اصلی سینما و فرهنگ جامعه فاصله بسیاری بگیرد به نحوی که در جشنواره سی و ششم نشانی از «فجر» و «انقلاب اسلامی» وجود نداشت!
-
۱۳۹۶-۱۲-۰۶ ۱۱:۴۶
جمعی از سینماگران چه گفتند؟
نبود تخصص یا عوامل نفوذی و خائنان؛ چه چیزی مسبب افول جشنواره ۳۶ شد؟/ وقتی مدیران سینمایی جشنواره فیلم فجر را خنثی و کمرنگ می خواستند!
سینماپرس: مدیران فعلی سازمان سینمایی برای بقا در قدرت، حساست زدایی از جشنواره فیلم فجر و خنثی سازی آن را به هر نحو ممکن در دستور کار قرار دادند و درست با همین رویکرد بود که از منظر قاطبه سینماگران نیز جشنواره سی و ششم یخ زده اطلاق شد و تغییرات سلیقه ای که باعث آسیب جدی به حیثیت جشنواره شده مورد انتقاد جدی قرار گرفت.
-
۱۳۹۶-۱۱-۱۷ ۱۱:۱۰
دورهمی پوشالی فیلم فجر؛ ازتخریب ها تا تحقیرهای سینمای ایران!
سینماپرس: آنچه درحال برگزاری است نه آیینه توانایی ها، قابلیت ها و بضاعت سینمای ایران که ویترین تخریب ها،غلط ها، کجروی ها وتودهنی دورهمی به غلط وصل شده به جشنواره فیلم فجر و بیراه های سازمان موسوم به سینمایی ارشاد که درواقع مجری دیکته های نوشته شده از بیرون سازمان است!
-
۱۳۹۶-۱۱-۰۲ ۱۸:۰۰
نقد شفاهی فیلم های در حال اکران؛
«سد معبر»؛ فیلمی برای تضعیف وجهه خانواده های سنتی/ بازنمایی آسیب های اجتماعی به قصد تخریب دستاوردها و ارزش های جامعه خطایی بزرگ است
سینماپرس: آذین منتقد سینمای کشور همزمان با اکران فیلم سینمایی «سد معبر» جدیدترین ساخته سینمایی محسن قرایی گفت: نکته صریح در رابطه با این فیلم آن است که هرچند توجه به مفاهیم ظالم و مظلوم و مسائل اجتماعی از نکات مثبت یک اثر اجتماعی می تواند محسوب شود اما در این فیلم به این مفاهیم توجهی نشده و «سد معبر» برخلاف ظاهرش فیلمی است که به شدت وجهه و چهره خانواده های مذهبی و سنتی را تضعیف و تخریب کرده است.
-
۱۳۹۶-۱۱-۰۱ ۱۱:۱۲
نگاهی به ۳ فیلم سینمایی در حال اکران؛
«عشقولانس» فیلمکی تجارتی و نازل، «پل خواب» اثری سطحی و «کمدی انسانی» اثری متفاوت در سینمای کشور هستند/ بازار مکاره اکران این روزها بسیار آشفته است
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران ۳ فیلم «عشقولانس» به کارگردانی محسن ماهینی، «پل خواب» به کارگردانی اکتای براهنی و «کمدی انسانی» به کارگردانی محمدهادی کریمی گفت: این روزها «عشقولانس» بازاری و نازل، «پل خواب» اقتباسی و سطحی و «کمدی انسانی» متفاوت هم به بازار مکاره اکران سینما پیوسته اند. فیلم هایی که به جز «عشقولانس» شلوغ و بی مایه، در حد متوسط نیز دیده نخواهند شد چرا که بازار مکاره اکران این روزها بسیار آشفته و شلوغ است.
-
۱۳۹۶-۱۰-۲۶ ۱۱:۲۲
سینماگران از بحران اقتصادی سینما گفتند؛
بی تدبیری مسئولان دولت باعث بحران اقتصادی، فقر مردم و بیکاری شده است/ حساب معترضان اقتصادی از آشوب طلبان و فتنه گران جدا است
سینماپرس: تعدادی از سینماگران کشور در پی بی تدبیری مسئولان دولت که منجر به برخی درگیری ها و سوء استفاده دشمنان نظام شد گفتند: بی تدبیری مسئولان دولت طی ۵ سال اخیر باعث فساد شدید اقتصادی، فقر مردم و بیکاری افراد تحصیل کرده شده است و باید حساب معترضان به فساد اقتصادی و عملکرد ضعیف مسئولان دولتی را از آشوب طلبان و فتنه گران جدا کرد.
-
۱۳۹۶-۱۰-۲۵ ۱۰:۳۰
یک منتقد در گفتگو با سینماپرس:
اقتصاد نابسمان کشور زندگی و معیشت سینماگران و هنر و سینما را هم تحت تأثیر قرار داده است/ سینما باید آثاری در رابطه با بحران و رکود شدید اقتصادی تولید کند
سینماگران؛ بحران واقعی اقتصادی و سوء استفاده دشمن/۷
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور در پی بی تدبیری مسئولان دولت که منجر به برخی درگیری ها و سوء استفاده دشمنان نظام شد گفت: از آنجا که خواسته یا ناخواسته اقتصاد سینما با درآمد نفت در کشور ما پیوند خورده و عوامل ناسالم اقتصادی هم بخشی از قدرت اقتصادی سینما را در دست دارند لازم و ضروری است که به این حوزه هم در کنار توجه به مشکلات اقتصادی جامعه عنایت لازم صورت گیرد بنابراین سینماگران و هنرمندان هم در ردیف کسانی قرار می گیرند که اقتصاد نابسامان کشور به زندگی و معیشت آن ها و هنر و سینما لطمه وارد کرده است.
-
۱۳۹۶-۱۰-۲۴ ۱۲:۱۲
نقدی بر فیلم هجوم ساخته «شهرام مکری»
هجوم فرم گرایی بر اندیشه ورزی در سینما!
سینماپرس: فیلم دوم مکری یک اثر جنایی معمایی و پلیسی غیرجذاب است که جدا از تلاش های مستمرکارگردان در فرم گرایی، ازنظر داستان گویی، شخصیت پردازی و درام سازی سینمایی و کارگردانی هدفمند موضوعی، دچار نواقص اساسی است و این نواقص از هجوم یک فیلم تکنیکی بی معنا ساخته است. به عبارتی هجوم یک فیلم تجربی فرم گرای بدون محتوا و غیر جذاب سینمایی و مردمی است.
-
۱۳۹۶-۱۰-۲۳ ۱۰:۴۶
نگاهی به ۳ اثر سینمایی در حال اکران؛
«دختر عمو و پسرعمو» یک کمدی سرگرم کننده، «کلیله و دمنه» اثری سرشار از مفاهیم اخلاقی و انسانی و «آرمانشهر» فیلمی قصه گو است
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران فیلم های جدید سینمایی گفت: ۳ فیلم جدید دیگر هم به ترافیک سنگین اکران و مراسم فیلمسوزان مدیران ناکارآمد سینما افزوده شده اند. ۲ فیلم «دختر عمو و پسر عمو» و انیمیشن «کلیله و دمنه» و یک فیلم خوش ساخت افغانی به نام «آرمانشهر» که متأسفانه در میان خیل انبوهی از فیلم هایی که روی پرده هستند امکان دیده شدن ندارند و همه این ها به دلیل عدم سیاست گذاری های صحیح و اصولی و باندبازی شدید در سینمای کشور است.
-
۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۱۶:۲۷
یادداشت «جبار آذین»؛
«شبهای شفاهی» هنوز تکلیف خود را با خود و مخاطب روشن نکرده است
سینماپرس: شبهای شفاهی که در نظر داشته یا دارد، یک برنامه هنری و فرهنگی تلویزیونی باشد، با تولید و پخش چندین قسمت، در آغاز راه خود، نشان داده که بیش از عنایت به فرهنگ و هنرجامعه و مشکلات و معضلات و مختصات آن، مایل است عمدتا سینمایی، آن هم به شیوه تریبونی و محفلی برای مونولوگ گویی میهمانان این برنامه باشد.
-
۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۱۱:۰۶
نگاهی به ۳ فیلم سینمایی در حال اکران؛
«حریم شخصی» سرگردان در گونه های خانوادگی، جنایی و معمایی، «آپاندیس» داستان گوی اجتماعی و «خانه کاغذی» اجتماعی-ژورنالیستی؛ هیچ یک اثری درخور نیستند
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران ۳ فیلم جدید گفت: با اکران ۳ فیلم متوسط اجتماعی جدید به خیل فیلم های در حال نمایش اوضاع اکران سینمای ایران از شدت آشفتگی و فیلمسوزی به مرز انفجار واکنش های مردم و فیلمسازان نزدیک تر شده است. در شرایطی که سینماگران کشور با ناباوری شاهد قربانی شدن فیلم های خود در اکران هستند و چند فیلم گیشه ای با زد و بندها و تبلیغات کاذب عرصه را بر آن ها تنگ تر کرده اند فیلم های «حریم شخصی»، «آپاندیس» و «خانه کاغذی» راهی اکران شده اند که هیچ یک اثری درخور، قابل تأمل و شایسته نیستند و نمی توانند مخاطبان را به سالن های سینما بکشانند!
-
۱۳۹۶-۱۰-۱۶ ۱۰:۳۲
سینماگران از اکران فیلم های خارجی در سینماها می گویند:
سخن از اکران فیلم های خارجی غیرکارشناسی، نابخردانه و ویرانگر سینمای ملی است که نشان از وادادگی مدیران فرهنگی دارد/ رانت خواران برای منافع شخصی از آن حمایت می کنند
سینماپرس: تعدادی از سینماگران کشور در پی اظهارات برخی مدیران سینمایی مبنی بر ضرورت اکران فیلمهای خارجی تأکید کردند: اکران فیلم های خارجی اقدامی غیرکارشناسی، نابخردانه، ویرانگر و بر ضد حمایت از تولید ملی است و رانت خواران هستند که از این اقدام حمایت می کنند و می تواند موجبات ورشکستگی کامل سینمای ملی را در پی داشته باشد و سینماگران را بیش از پیش خانه نشین و بیکار کند.
-
۱۳۹۶-۱۰-۱۱ ۱۲:۴۲
نگاهی به ۲ اثر سینمایی در حال اکران؛
«آینه بغل» یک فیلم تجارتی برای گیشه و «فهرست مقدس» در صدر انیمیشن های جذاب داخلی و فیلم های موفق داستانی ایرانی است
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران فیلم سینمایی «آینه بغل» به کارگردانی منوچهر هادی و انیمیشن سینمایی «فهرست مقدس» به کارگردانی محمدامین همدانی گفت: «آینه بغل» یک فیلم تجارتی و «فهرست مقدس» در صدر انیمیشن های جذاب داخلی و فیلم های موفق داستانی ایرانی است.
-
۱۳۹۶-۱۰-۰۴ ۱۱:۲۶
یک منتقد سینما در گفتگو با ما:
طرح اکران فیلم های خارجی فرافکنی مدیران ناکارآمد سینما برای گریز از توجه به معضلات سینما و انحراف افکارعمومی از تخریب ها و فسادهای مالی موجود است
اکران فیلم های خارجی؛ ضروری یا ضربه به سینمای ملی؟!/۹
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینما در پی اظهارات اخیری برخی مبنی بر ضرورت اکران فیلمهای خارجی در ایران گفت: طرح اکران فیلم های خارجی فرافکنی مدیران ناکارآمد سینما برای گریز از توجه به معضلات سینما و اصلاحات آن و انحراف افکارعمومی از تخریب ها و فسادهای گسترده مالی و اخلاقی در سینما و جشن پاره های منتسب به فیلم فجر است که تاریخ مصرف دارد و به هیچ عنوان نمی تواند اجرایی گردد چرا که سینماگران کشور و مردم و به ویژه مخاطبان سینما در اثر روشنگری های رسانه ها و منتقدان به اشتباه بودن طرح مذکور واقف شده و بر عملی نشدن آن همفکر و همدل هستند.
-
۱۳۹۶-۱۰-۰۲ ۰۹:۵۹
نگاهی به ۴ فیلم سینمایی در حال اکران؛
از «قاتل اهلی» کیمیایی و فیلم جسورانه «اشنوگل» تا «پینوکیو، عامو سردار و رئیسعلی» سرگرم کننده و «صفر تا سکو» پرفراز و فرود/ مدت ها است از تولید فیلم های درخشان در سینما خبری نیست
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران ۴ فیلم سینمایی «قاتل اهلی» به کارگردانی مسعود کیمیایی، «اشنوگل» به کارگردانی هادی حاجتمند و علی سلیمانی سرندی، «پینوکیو، عاموسردار و رئیسعلی» به کارگردانی رضا صافی و مستند سینمایی «صفر تا سکو» به کارگردانی سحر مصیبی گفت: متأسفانه در امتداد اکران فیلم های متوسط، نازل و بی هویت، این فیلم های جدید نیز هیچ کدام مهم و درجه یک نیستند و این مسأله نشان از ضعف شدید تولید در سینمای کشور دارد و در این شرایط مدیران سینمایی باید تدبیری جدی برای آینده هولناک سینمای کشور بیندیشند.
-
۱۳۹۶-۰۹-۲۸ ۱۰:۵۷
نگاهی به ۴ فیلم سینمایی اکران شده؛
«ثبت با سند برابر است»، «آذر»، «شکلاتی» و «وقتی برگشتم» هیچ یک سینما و سینماگران را حتی یک گام هم جلو نبرده اند/ متأسفانه همچنان از فیلم های مطلوب در سینما خبری نیست!
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران ۴ فیلم سینمایی «ثبت با سند برابر است» به کارگردانی بهمن گودرزی، «آذر» به کارگردانی محمد حمزه ای، «شکلاتی» به کارگردانی سهیل موفق و «وقتی برگشتم» به کارگردانی وحید موسائیان گفت: متأسفانه این فیلم ها همگی جزو آثار متوسط و ضعیف سینما محسوب می شوند و هیچ یک سینما و سینماگران را حتی یک گام هم جلو نبرده اند و متأسفانه همچنان ما در سینما شاهد تولید و اکران این قبیل فیلم های بیهوده هستیم.
-
۱۳۹۶-۰۹-۲۰ ۱۲:۲۷
در گفتگو با سینماپرس مطرح شد:
تاکید بر لزوم برگزاری قدرتمند جشنواره فیلم فجر و نه یک جشن و گردهمایی!/ اهداف نامشخص، اعمال سلیقه، نگاه آماری و سیاست های نادرست سازمان سینمایی باعث زوال جشنواره می شود
سینماپرس: در پی اظهارات رئیس سازمان سینمایی مبنی بر غالب شدن بخش جشن در جشنواره فجر، سینماگران با بیان اینکه حضور افراد ناآگاه و اعمال سلیقه نادرست تیشه به ریشه مهمترین رویداد سینمایی کشور زده، خواستار تغییر نگرش سازمان سینمایی شدند و خاطرنشان کردند: ادامه راه پرغلط ایوبی به نفع سینما نیست و رئیس سازمان سینمایی باید در پی ترمیم ویرانی های ایجاد شده طی ۴ سال اخیر باشد.
-
۱۳۹۶-۰۹-۰۸ ۱۱:۲۱
آذین در گفتگو با سینماپرس:
اغلب فیلم های به نمایش درآمده در گروهک انحرافی هنر و تجربه با استانداردهای سینمایی فاصله دارند/ اکران فیلم های بی ربط در پی هماوردطلبی های کودکانه!
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینما در پی اکران تعدادی فیلم در گروه سینمایی هنر و تجربه که از اساس سنخیتی با این گروه نداشته و ندارند اظهار داشت: قاعده مرسوم در گروهک انحرافی موسوم به هنر و تجربه این گونه بوده است که فیلم های مشکل دار، توقیفی و فیلمک هایی که با استانداردهای سینمایی فاصله دارند و ضعف های محتوایی و سینمایی آن ها مانع نمایش عمومی شان می شود در این گروهک به نمایش درآیند از همین رو تعداد کثیری از فیلم های به نمایش درآمده آن از منظر ساختار هنری و مضمون حرف چندانی برای گفتن نداشته اند گرچه گاه در میان آن ها آثار کوتاه و بلند مستند و داستانی از حرفه ای های سینما هم به نمایش درآمده است ولی این فیلم ها ربطی به این گروهک من درآوردی نداشته اند و صرفاً به جهت بازارگرمی در این گروه اکران شده اند.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۹ ۰۱:۰۸
نقد شفاهی فیلم های در حال اکران؛
«انزوا» اثری به دور از کلیشه های رایج سینمایی/ این اثر نشان از یک فیلمساز جوان و پرشور و پرانرژی دارد!
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینمای کشور همزمان با اکران فیلم سینمایی «انزوا» به کارگردانی مرتضی علی عباس میرزایی گفت: «انزوا» نخستین ساخته سینمایی مرتضی علی عباس میرزایی گرچه یک اثر کاملاً استاندارد و بدون نقص سینمایی نیست ولی به عنوان اولین تجربه سینمایی سازنده اش اثر قابل توجهی است چرا که کارگردان آن کوشیده تا از کلیشه های رایج سینمایی در فرم و پرداخت و روایت و محتوا پرهیز کند و با استفاده از ابزار سینما حرف هایش را با مخاطب در میان بگذارد.
-
۱۳۹۶-۰۸-۲۲ ۱۰:۱۷
نگاهی به ۶ فیلم سینمایی در حال اکران؛
«خفه گی»، «آزاد به قید شرط»، «شنل»، «زرد»، «قهرمانان کوچک» و «مالاریا» جزو آثار متوسط و معمولی سینما هستند/ سایر آثار در حال اکران فاجعه آمیزند
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینما همزمان با اکران ۶ فیلم سینمایی «خفه گی» به کارگردانی فریدون جیرانی، «آزاد به قید شرط» به کارگردانی حسین شهابی، «شنل» به کارگردانی حسین کندری، «زرد» به کارگردانی مصطفی تقی زاده، «قهرمانان کوچک» به کارگردانی حسین قناعت و «مالاریا» به کارگردانی پرویز شهبازی گفت: هیچ یک از این فیلم ها از سطح متوسط فراتر نرفته اند اما از آنجا که این روزها سینمای ایران شاهد اکران انبوهی از آثار سینمایی ضعیف، فاجعه آمیز و نازل است این نوع فیلم ها جزو آثار برتر اکران فعلی محسوب می شوند اما این به معنای خوب و بی نقص بودن شان نیست.
-
۱۳۹۶-۰۸-۱۰ ۱۲:۲۲
یک منتقد سینما در گفتگو با سینماپرس:
سخنان حیدریان نشان از ادامه راه پرغلط و پر آسیب ایوبی است/ می خواهند جشن خانه سینما را در جایگاه جشنواره اصلی سینما علم کنند!
«فیلم فجر»؛ جشن یا جشنواره؟ /۱
سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینما در پی اظهارات محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی که اخیراً در مصاحبه با یکی از خبرگزاری ها گفته بود: «بخش جشن جشنواره فجر در حال غالب شدن است و قطعاً یکی از اصلی ترین جشنهای انقلابی است و امسال باشکوهتر خواهد شد» گفت: سخنان حیدریان نشان از ادامه راه پرغلط و پر آسیب ایوبی است و متأسفانه ایشان با این حرف ناپخته شان آب پاکی را روی دست همه سینماگران ریختند که دیگر قرار نیست ما شاهد برگزاری یک جشنواره سینمایی در کشورمان باشیم و با تمام قوا در پی تخریب دستاوردهای چند ساله آن هستیم!
-
۱۳۹۶-۰۷-۱۶ ۱۰:۱۶
در گفتگو با سینماپرس مطرح شد؛
لزوم ایجاد سازوکار شایسته و هدفمند برای کارگردانان اول/ آذین: عبور فیلم اولی ها از مسیر صنوف و برخی از تهیه کنندگان می تواند بر بیماری سینما بیفزاید!
تغییر شرایط و ضوابط فیلمهای اولی ها/۳
سینماپرس: جبار آذین در رابطه با تغییر شرایط و ضوابط تهیهکنندگی فیلمهای اول اظهار داشت: در یک سینمای اصولی و حرفه ای و استاندارد یکی از قاعده های جاری و پسندیده حمایتی عبور فیلمسازان تازه کار از فیلترهای حرفه ای ها است اما در سینمای بیمار و ناسالم ما که هدایت آن به دست گروه ها و باندهای مختلف سینمایی و اقتصادی است شرایط به گونه ای دیگر است به صورتی که صنوف سینمایی به جای هماهنگی با یک دستگاه مدیریتی کارآمد و هدفمند با خودمختاری و به شکل های انحصاری قدرت سینمای ایران را در کف خود گرفته اند روند سینما سالم، اخلاق مند و هدایت گرانه نیست.
-
۱۳۹۶-۰۷-۱۲ ۱۵:۰۸
عکس/ نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «دریاچه ماهی»
سینماپرس : نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «دریاچه ماهی» با حضور مریم دوستی(کارگردان فیلم) و جبار آذین (منتقد سینما) در محل سینماپرس برگزار شد.