چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۳

نامه سرگشاده «مدیرکل اسبق دفتر امور چاپ وزارت ارشاد» به «وزیر ارشاد» :

اگر چنانچه از «نظام مدیریت کشور» در حوزه «صدور مجوز فعالیت‌های صنوف فرهنگی» صدای واحدی شنیده نشود در آینده نه چندان دور وضعیت بسیار بغرنج‌تر از شرایط حال خواهد شد

وزارت وزارت ارشاد

سینماپرس: نامه سرگشاده مدیرکل اسبق دفتر امور چاپ و نایب‌رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

به گزارش سینماپرس، جلال ذکایی، مدیرکل اسبق دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نایب‌رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران، با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به «بلاتکلیفی صنوف فرهنگی در فرآیند صدور مجوز فعالیت» هشدار داد و خواستار «تعیین تکلیف نقش نهادهای مسئول» شد.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

«جناب آقای دکتر سیدعباس صالحی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
سلام علیکم

نمی‌دانم این درد دل است، شکوائیه است و یا نامه سرگشاده؟ اما هرچه هست شرح حال صنوف فرهنگی است که میان وزارتخانه‌های ارشاد، صمت و دارایی بلاتکلیف هستند.
روز چهارشنبه گذشته در جریان جلسه‌ای که در اداره کل صمت استان تهران برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران تشکیل شده بود و بنده به‌عنوان معترض و شاکی حضور داشتم با اتفاقی نادر مواجه شدم که ناگزیر از طرح آن و استمداد برای تعیین تکلیف صنوف فرهنگی کشور شدم.
همانگونه که استحضار دارید بر اساس بند ۱۶ ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب ۱۳۶۵ مجلس شورای اسلامی صدور اجازه تاسیس، نظارت و انحلال موسسات چاپ و تکثیر به‌عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار داده شده است و از سوی دیگر به استناد ماده ۹۱ قانون نظام صنفی (اصلاحی ۱۳۹۲/۰۶/۱۲) اشخاص حقیقی یا حقوقی اعم از دولتی یا غیردولتی که طبق قوانین جاری موظف به اخذ مجوز ‌فعالیت یا پروانه تأسیس، بهره‌برداری یا اشتغال از وزارتخانه‌ها، موسسات، سازمان‌ها یا شرکت‌های دولتی و سایر دستگاه‌های دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است می‌باشند و همچنین نهادهای عمومی غیردولتی چنانچه به عرضه کالاها یا خدمات به خرده‌فروشان یا مصرف‌ کنندگان مبادرت ورزند، مکلفند علاوه بر دریافت مجوز فعالیت یا پروانه، به اخذ پروانه کسب از اتحادیه مربوط نیز اقدام کنند. مضافا اینکه براساس مصوبه شماره ۱۴۰۲/۱۰/۳ هیات محترم وزیران صدور مجوز تاسیس چاپخانه (ردیف ۱۲۹۵ مصوبه مذکور) در فهرست مجوزهای تایید محور قرار گرفته است.

همانگونه که از قوانین فوق‌الاشاره استفاده می‌شود، اخذ مجوز تاسیس چاپخانه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقدم بر صدور جواز کسب از اتحادیه صنفی است و بر پایه همین استدلال درگاه ملی مجوزها نیز صدور مجوز کسب تاسیس چاپخانه توسط اتحادیه‌ها را در زمره مجوزهای تایید محور قلمداد کرده و اتحادیه‌های صنفی مکلفند قبل از صدور جواز کسب صنفی، از داشتن موافقتنامه و یا پروانه تأسیس توسط متقاضی اطمینان حاصل نمایند. اتحادیه لیتوگرافان نیز براساس رویه جاری و به‌منظور رعایت قوانین فوق سعی داشته تا با تعامل با متقاضیان تاسیس لیتوگرافی و چاپ سیلک اسکرین، از داشتن موافقتنامه و یا پروانه ارشاد توسط متقاضیان مطمئن شود.

این در حالی است که اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در طول سال‌های اخیر تعداد معتنابهی جواز کسب چاپخانه برای متقاضیانی صادر نموده است که فاقد موافقتنامه و یا پروانه تاسیس از وزارت متبوع بوده‌اند که علی‌الظاهر تخلف محرز قانونی است، خاصه آنکه بخشی از مجوزهای صادره قبل از راه‌اندازی درگاه ملی مجوزها صادر شده‌اند و علی‌الظاهر این رویه غیرقانونی مسبوق به سابقه بوده است.

بنده نیز حسب تجربه و سابقه حضور در کسوت مدیرکلی دفتر امور چاپ آن وزارتخانه از ضرورت اخذ مجوز تأسیس چاپخانه از وزارت ارشاد توسط متقاضیان دفاع کردم که با واکنش تند نماینده دفتر مدیریت بهبود کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی مواجه شدم تا آنجا که بنده را تهدید به احضار به دادگاه و محاکمه قضایی کردند.

به‌همین مناسبت از حضور جنابعالی تقاضا دارم چنانچه تغییراتی در وظایف حاکمیتی آن وزارتخانه محترم ایجاد شده و این وظایف به هیات مقررات‌زدایی و مدیریت بهبود کسب و کار شده است، لطفا دستور فرمایید این مهم به کلیه فعالان و دست‌اندرکاران صنوف فرهنگی نیز ابلاغ شود تا از دوباره‌کاری‌های بی‌نتیجه جلوگیری شود.

آیا قرار است ناشران، چاپخانه‌داران، لیتوگرافان و سایر صنوف فرهنگی برای دریافت پروانه فعالیت صرفا به اتحادیه‌های صنفی مراجعه کنند و نیازی به اخذ پروانه از وزارت ارشاد ندارند؟ و اگر چنین نیست و مطالبه پروانه تاسیس از سوی وزارت ارشاد کماکان ضروری است، پس چه کسی باید پاسخگوی این لجام‌گسیختگی و چندگانگی قوانین باشد؟

بنده با تکیه بر تجربه‌ مدیریت دولتی و صنفی به‌عرض می‌رسانم اگر چنانچه از نظام مدیریت کشور در حوزه صدور مجوز فعالیت‌های صنوف فرهنگی صدای واحدی شنیده نشود، در آینده نه چندان دور وضعیت بسیار بغرنج‌تر از شرایط حال خواهد شد.
آنچه امروز در برآیند فعالیت اتحادیه چاپخانه‌داران شاهد هستیم، سوءاستفاده از فرصت چندگانگی در تصمیم‌گیری نهادهای دولتی در حوزه صدور مجوز است و اگر این روند به سایر تشکل‌ها نیز تسری یابد، کار سخت خواهد شد. بنده به‌هیچ عنوان مدافع سختگیری در صدور مجوزهای کسب و کار نیستم، اما ولنگاری در تصمیم‌گیری را نیز شایسته نهادهای تصمیم‌گیر دولتی نمی‌بینم و مهمتر از همه خروج تشکل‌های صنفی از بلاتکیفی قانونی است.

ارادتمند شما
جلال ذکایی
مدیرکل اسبق دفتر امور چاپ
و نایب‌رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران»

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.