سه‌شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵

جلسه شورای سیاست‌گذاری کنگره بزرگداشت «آیت‌الله محمد بهاری همدانی» برگزار شد؛

صالحی: بزرگداشت و بازخوانی ویژگی‌های اخلاقی، تربیتی و معنوی این شخصیت‌ درخشان به بهبود وضعیت حال و آینده کمک می‌کند

سیدعباس صالحی

سینماپرس: سیدعباس صالحی امیری با بیان اینکه آیت‌الله بهاری همدانی جایگاه بسیار ویژه و مهمی در جریانِ اخلاقی، تربیتی و سلوکی در دوره معاصر دارد، گفت: از لحاظ اخلاقی و تربیتی به بازخوانی نگاه و آثار این بزرگان نیازمند هستیم.

به گزارش سینماپرس، نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری کنگره بزرگداشت آیت‌الله محمد بهاری همدانی با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دوشنبه ۵ خردادماه برگزار شد.

صالحی در این جلسه گفت: بزرگداشت مفاخر استان‌ها از زوایای مختلف اهمیت دارد؛ چراکه نمادهای هویتی و خطوط ارتباطی نسل‌ها هستند و بازخوانی آنها قدرتی برای بازآفرینی میراث کشور ایجاد می‌کند؛ البته که برکات بزرگداشت مفاخر به این موارد محدود نمی‌شود.

وی با بیان اینکه آیت‌الله بهاری همدانی جایگاه بسیار ویژه و مهمی در جریانِ اخلاقی، تربیتی و سلوکی در دوره معاصر دارند، بیان کرد: مرحوم ملاحسین قلی همدانی که شخصیت خاصی به‌شمار می‌روند و جایگاه خاصی در فقه، حکمت و عرفان دارند، استاد آیت الله بهاری همدانی هستند؛ ویژگی‌های ملاحسین قلی همدانی به گونه‌ای بود که پس از مرحوم شیخ انصاری نزد ایشان رفتند و ایشان را به حرکت در مسیر مرجعیت تشویق کردند ولی استادِ سلوکی ایشان به وی‌ گفته بودند حوزه فقه رهروان زیادی دارند و بهتر این است در عرصه اخلاق و سلوک تربیتی متمحض شوید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به تبیین جایگاه شیخ محمد بهاری در میان شاگردان آخوند ملاحسین قلی همدانی پرداخت و گفت: شیخ آقابزرگ تهرانی می‌گوید شیخ محمد بهاری ارزشمندترین شاگرد آخوند ملاحسین قلی همدانی بود؛ این توصیف نشان می‌دهد وی شخصیت متمایزی داشته است.

وی افزود: از لحاظ اخلاقی و تربیتی به بازخوانی نگاه و آثار این بزرگان نیازمند هستیم؛ در مشرب‌های سلوکی مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی (که از شاگردان مرحوم ملا حسینقلی همدانی بودند) بیش‌ از رجا بر خوف تاکید داشت اما مسلک سلوکی شیخ بهاری به گونه‌ای بود که رجائش بر خوفش پیشی داشت.

صالحی تصریح کرد: بزرگداشت و بازخوانی ویژگی‌های اخلاقی، تربیتی و معنوی این شخصیت‌ درخشان به بهبود وضعیت حال و آینده کمک می‌کند.

وی افزود: انشاالله با همت مسئولان بتوانیم اتفاقی ماندگار رقم بزنیم که به میراث معنوی ما کمک کند.

در این جلسه، بر جنبه علمی، پژوهشی و فرهنگی کنگره بزرگداشت تاکید شد، همچنین تولیدات کنگره علاوه‌ بر مخاطبان عام، نخبگان و نوجوانان را نیز باید دربرگیرد.

استانی و ملی بودن کنگره بزرگداشت آیت‌الله بهاری از دیگر مواردی بود که مورد تاکید قرار گرفت.

گفتنی است، حمید ملانوری شمسی استاندار همدان، فتح‌الله توسلی نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ، محسن جوادی معاون امور فرهنگی، مهدی محمدی معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها، حجت‌الاسلام علی ملانوری مشاور وزیر و رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سردار سرتیپ پاسدار رضا طلایی‌نیک سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ان‌شاالله رحمتی رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا و برخی امامان جمعه استان و جمعی از مسئولان در این جلسه حضور داشتند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.