به گزارش سینماپرس، هادی انباردار در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: متاسفانه سینمای ما به سمتی رفته که تهیهکنندهها به خاطر برگشت سرمایه و درست انجام شدن چرخش سرمایهگذاری، به سینمای کمدی روی آوردهاند و سینمای کمدی ما هم چون استاندارد خارج از ایران را ندارد، برای پخش جهانی برای مخاطب خارجی جذابیت خاصی ندارد.
او افزود: به خاطر ممیزیها هم محدودیتهایی داریم و اگر این محدودیتها اعمال شود، فیلمهای کمدی ما استانداردهای خودش را پیدا نمیکند. چون بیشتر کلامی است و شامل اقتصاد و سیاست است، برای سینمای جهان مصداقی ندارد و مخاطبان جهانی با اینها آشنایی ندارند.
انباردار گفت: سینمای استانداردمان در دهههای ۶۰ و ۷۰ را از دست دادهایم و به خاطر هجمه سینمای کمدی که به انتها رسیده، هر کاری میکنند تا مخاطب را در سینما بنشنانند. الان تهیهکنندهها به رقص و آواز بازیگران مرد روی آوردهاند. این فرصتها باعث شده فیلمهای ما ضعیف و به دور از محتوا باشند.
این تهیهکننده ادامه داد: خدا کند سینمای اجتماعی ما قوی و فیلمنامههایی نوشته شود که بشود سینما را احیا کرد و به اوج دوران خود در دهه ۷۰ و اوایل ۸۰ برگرداند یعنی زمانی که سینمای خوبی داشتیم و صنعت سینمای ما میچرخید و در جشنوارههای خارجی آثار زیادی از فیلمسازان ایرانی داشتیم. در جشنوراههای فجر هم خیلی از این قبیل فیلمها را نمیتوانیم عرضه کنیم چون بیشتر برای گیشه ساخته شدهاند.
انباردار معتقد است ترس از نفروختن فیلم و بازنگشتن سرمایه باعث میشود که این ریسک را روی آثار اجتماعی نکنند. کمدیها هم اندازهای دارد. همه سکانسها از فیلمهای دیگر کپی شده و کارگردان و فیلمنامه نویسها آنها را تکرار میکنند. تهیهکننده هم می بیند؛ این کارها مخاطب دارد به این سمت کشیده شدهاند.
این تهیهکننده میگوید: سینمای ما در شرایط خوبی نیست. ژانرهای اکشن، کودک و اجتماعی را هم از دست دادهایم و همه چیز شده فقط کمدی که اینها هم در حد غیراستاندارد است و کیفیت خوبی ندارد و خیلی مواقع نمیشود این آثار را با خانوادهها دید و مخاطب خجالت میکشد که با خانواده این کارها را ببیند. امید است سینمای ما به سمتی برود که به نقطه اوج خود برسد. احساس میکنم سینما دیگر مزه قدیم را ندارد.
ارسال نظر