چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۸

نویسنده کتاب «جنبه‌های نمایشی در قصص قرآن کریم»:

«خود باختگی فرهنگی» سخت گریبان فرهنگ و هنر و ادبیات ما را گرفته است/ در چنین شرایطی «راه نجات» را در «کلام وحی» جستجو کردن «توفیق» است

مراسم رونمایی از کتاب عروس لیتانی و کتاب جنبه های نمایش قصص قرآن کریم

سینماپرس: «حبیب الله بهمنی» نویسنده کتاب «جنبه‌های نمایشی در قصص قرآن کریم» با بیان این مطلب که چه کنیم که خود باختگی فرهنگی در دو سه قرن اخیر سخت گریبان فرهنگ و هنر و ادبیات ما را گرفته است و با رنگ و لعاب تمدن و تجدد از دروازه های رسانه و آموزش ملت ما و امت اسلامی را مورد هجوم و شبیخون قرار داده است. با ما کاری کرده اند که با پای خود به مذبحه می‌رویم سرهایمان را به موبایل‌های کف دستمان می دوزیم و از آنجا در عوالم شیطانی غرق می‌شویم؛ گفت: من نام این پدیده بیمار گونه را خود گریزی می‌گذارم فرار از خود در ابعاد مختلف نمود میابد. از یافتن روش تنظیم بخشهای مختلف نظام سازی برای اداره اجتماع گرفته تا فرهنگ ای کاش قرار از هویت فرهنگ ملی و دینی در حد غاز فرض کردن مرغ همسایه باقی میماند. این بیماری ویرانگر پشت سر خود را به آتش می کشد. بعد از «خود» فرار می‌کند بعد از این خود گریزی آنچه باقی می‌ماند زمینی سوخته از یادها و نامها، بزرگداشت‌ها و نشان هاست. اما ریشه های این فرهنگ در زیر خاکستر امید و آرزو منتظر رویش دوباره است.

به گزارش سینماپرس، مراسم رونمایی از دو عنوان کتاب جدید «انتشارات جامعه اسلامی هنرمندان» با نام‌های «عروس لیتانی» به قلم «جواد شمقدری» و «جنبه‌های نمایشی در قصص قرآن کریم» نوشته «حبیب الله بهمنی» در بعدازظهر روز سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت و با حضور جمعی از فرهیختگان عرصه فرهنگ و هنر در محل سالن اجتماعات «هیات اسلامی هنرمندان» برگزار شد.

در این مراسم «حبیب الله بهمنی» نویسنده کتاب «جنبه‌های نمایشی در قصص قرآن کریم» در تشریح اهداف تالیفی خود بیان داشت: منظور من از نمایش همان چیزی که در میان اهل فن به درام مشهور است و البته تمامی اشکال ادبی تئاتری و سینمائی را در بر می‌گیرد در زمانی زندگی می‌کنیم که هنر نمایش از منظر فن یا به قولی تکنیک دراماتیک، با پشتوانه چند هزار ساله در اوج خود به سر می‌برد. امروز هنر نمایش از ارسطو و «فن شعر» او عبور کرده و تحت تأثیر رسانه فراوان دگرگون شده است. کار بجایی رسیده که از بازنمایی هر رویدادی ساده و به ظاهر پیش پا افتاده یک نمایش تولید می‌شود. پیچیدگی‌های ساختار وجودی انسان این امکان را بوجود آورده تا هر انسان فارغ از جایگاه خانواده و اجتماع بتواند شخصیت محوری برای یک اثر داستانی تئاتری و سینمائی تلقی بشود. همچنین ماجراجوئی‌های انسان است که تمامی ندارد.

بهمنی افزود: در عصر دهکده جهانی از دید تسلیم شدگان به سلطه ارتباطات زمانی که حتی سراغ گرفتن از فنون نمایش در ادبیات کهن نوعی واپسگرایی تلقی میشود پیجوئی از پدیده عناصر نمایشی در عالم وحی و دیانت و قرآن به طریق اولی امری ناخوشایند خواهد بود ما در زمانی زندگی می‌کنیم که در دانشکده های غرب زده مان مدعیانی پیدا می‌شوند که اعتقاد دارند حتی نمی‌توانی نشانی از فنون نمایشی در شاهنامه فردوسی پیدا کنی. نه آنکه داستانهای شاهنامه فاقد این عناصر باشند بلکه اساسا در ذهن آن بخش از تفکر غرب زده شاهنامه و متون کهن و نیز معاصر تر ما فاقد این عناصر نمایشی و یا به قول آنها دراماتیک است.

این کارگردان و نویسنده سینما با بیان این مطلب که چه کنیم که خود باختگی فرهنگی در دو سه قرن اخیر سخت گریبان فرهنگ و هنر و ادبیات ما را گرفته است و با رنگ و لعاب تمدن و تجدد از دروازه های رسانه و آموزش ملت ما و امت اسلامی را مورد هجوم و شبیخون قرار داده است. با ما کاری کرده اند که با پای خود به مذبحه می‌رویم سرهایمان را به موبایلهای کف دستمان می دوزیم و از آنجا در عوالم شیطانی غرق میشویم؛ تصریح نمود: من نام این پدیده بیمار گونه را خود گریزی میگذارم فرار از خود در ابعاد مختلف نمود میابد. از یافتن روش تنظیم بخشهای مختلف نظام سازی برای اداره اجتماع گرفته تا فرهنگ ای کاش قرار از هویت فرهنگ ملی و دینی در حد غاز فرض کردن مرغ همسایه باقی میماند. این بیماری ویرانگر پشت سر خود را به آتش می کشد. بعد از «خود» فرار می‌کند بعد از این خود گریزی آنچه باقی می‌ماند زمینی سوخته از یادها و نامها، بزرگداشت‌ها و نشان هاست. اما ریشه های این فرهنگ در زیر خاکستر امید و آرزو منتظر رویش دوباره است.

نویسنده کتاب «جنبه‌های نمایشی در قصص قرآن کریم» در پایان خاطرنشان ساخت: در چنین شرایطی راه نجات را در کلام وحی جستجو کردن توفیق است. خدا را شکر میکنم. آنچه در این پژوهش تقدیم شده مقدمه ورود به کنکاشهای عمیق تر در میان قصص قرآنی است. امیدوارم این قدم بتواند ما را از دریافت‌های ریخت شناسی به نگاههای فراتر در شناخت و درک محتوا مضمون و اهداف الهی رهنمون شود. قرآن در مورد خود می فرماید «ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم و بشر المؤمنین. امیدوارم خداوند ما را مشمول این آیه شریفه قرار دهد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.