شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۶

توسط مرکز گسترش سینمای مستند منتشر شد؛

فراخوان حمایت از سینمای خلاق

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

سینماپرس: فراخوان حمایت از سینمای خلاق و کم‌بودجه توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منتشر شد.

به گزارش سینماپرس، به منظور تقویت خلاقیت‌های سینمایی، حمایت از تجربه‌گرایی به عنوان سنت دیرینه سینمای ایران و معرفی نیروهای تازه و خلاق به سینمای حرفه‌ای، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی طرح حمایت از تولید فیلم‌های سینمایی خلاق با بودجه کم را منتشر و به اجرا درخواهد آورد.

 شیوه‌نامه‌ حمایت از تولید فیلم‌های سینمایی خلاق با بودجه کم، به این شرح است:

۱) مرکز گسترش در نظر دارد در سال ۱۳۹۸ از تولید ۱۰ فیلم در قالب این طرح حمایت کند.

۲) سازمان امور سینمایی و مرکز در قبال حمایت انجام شده هیچ گونه ادعای مالکیتی بر محصولات ندارد.

۳) به تمامی متقاضیان که تحت حمایت این طرح قرار می‌گیرند، مبلغ ۳ میلیارد ریال به عنوان پیش خرید حقوق نمایش خانگی و VOD پرداخت می‌گردد که صاحب اثر می‌تواند با بازخرید این حقوق، حق نمایش خانگی را نیز در اختیار  بگیرد.

۴) تمامی فیلمسازان متقاضی باید فیلم‌شان را با مبلغ تعیین شده در این طرح به طور کامل آماده نمایش کنند.

۵) طرح‌ها و فیلم‌هایی که تحت حمایت  سایر موسسات دولتی و عمومی هستند، مشمول این طرح نخواهند شد.

۶) به منظور تصویب طرح‌های ارسالی، شورای ویژه‌ای در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تشکیل می‌شود.

۷) تهیه‌کنندگانی که با این طرح همکاری موثر داشته باشند، در اولویت حمایت قرار می‌گیرند.

شرایط عمومی و اختصاصی متقاضیان این طرح نیز به شرح ذیل است:

بهره‌مندی از حمایت‌های این طرح مستلزم وجود خلاقیت و نوآوری در تمامی بخش‌های ساختاری و تولیدی اثر به تشخیص شورا، براساس مواد مندرج در بخش‌های الف و ب خواهد بود.

الف: ارزیابی بخش ساختاری: تهیه‌کننده، کارگردان، فیلمنامه و فیلمنامه‌نویس به عنوان عناصر اصلی تولید برای ارزیابی شناخته می‌شوند و تایید فیلمنامه از لحاظ خلاقیت، نوآوری و سایر مولفه‌های مندرج در جدول، توانایی تهیه‌کننده اعم از تهیه‌کننده اول و یا حرفه‌ای و توانایی کارگردان در تولید خلاقه مطابق جدول ارزیابی ساختاری ذیل انجام می‌شود و در صورت کسب امتیاز لازم از این بخش، شورا توانایی تولیدی طرح را مطابق با جدول ارزیابی تولیدی بررسی می‌کند.

ردیف، عامل، عنوان و معیارهای مورد نظر به ترتیب به شرح ذیل است:

۱- تهیه‌کننده، طرح و برنامه اقتصادی در تولید و عرضه، ارائه طرح اقتصادی تولید/ نمونه کار به عنوان تهیه‌کننده فیلم مستند، تجربی و کوتاه/ نمونه کار به عنوان مجری طرح فیلم سینمایی بلند، تجربی و یا کم بودجه/ دارای توصیه‌نامه با ذکر ویژگی‌های حرفه‌ای از سوی یک یا چند تهیه‌کننده.

۲-کارگردان، خلاقیت، نوآوری و توانایی فنی و هنری در تولید، نمونه کار تجربی، کوتاه و مستند/ بهره‌گیری از خلاقیت‌های سینمایی در تولید فیلم بر اساس فیلمنامه/ توصیه‌نامه کارگردان حرفه‌ای با ذکر ویژگی‌های فردی و حرفه‌ای متقاضی/ کسب جایزه معتبر داخلی یا خارجی.

۳- فیلمنامه‌نویس: خلاق و توانا، توصیه‌نامه فیلمنامه‌نویس حرفه‌ای با ذکر ویژگی‌های فیلمنامه‌نویس یا فیلمنامه/ نمونه کار قابل ارائه ساخته شده یا نشده/ برنده جایزه فیلمنامه‌نویسی.

۴- فیلمنامه نوآوری در داستان و روایت، تطبیق با اولویت‌های اعلامی سالانه سازمان سینمایی/ ترکیب ژانرها/ ایده‌های نو در روایت/ نوآوری در خلق شخصیت و ماجرا/ ایجاد امکان تولید خلاق و کم بودجه در حوزه متن.

ب: ارزیابی بخش تولیدی: با جذب نیروهای خلاق و استعدادهای جدید در بخش‌های بازیگری، فیلمبرداری، طراحی صحنه، لباس و گریم، تدوین، موسیقی متن، جلوه‌های ویژه و همچنین محل فیلمبرداری (لوکیشن)، طرح پیشنهادی در اولویت حمایت قرار می‌گیرد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.