فیلمفارسی

کل اخبار:57

  • سالن سینما ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۳:۵۲

    فصل‌ تابستان‌ سینما در تسخیر کمدی‌ها بود

    سینمای‌ دغدغه‌مند زیر تیغ‌ بفروش‌ها

    سینماپرس: فصل تابستان یکی از ایام ویژه اکران سینمای ایران است. با تمام شدن این فصل، بررسی فیلم‌های اکران‌شده در این ماه‌ها، نکات قابل توجهی خواهد داشت.

  • تابوشکنی 5 ۱۳۹۷-۰۵-۱۷ ۱۷:۰۱

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۵)

    تابوشکنی طبقه حساس در عصر یخبندان مدبران بنفش

    سینماپرس: مرور کارنامه ی سینمای ایران در پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روایت گر نکات قابل تامل بسیاری است که از آن جمله می توان به غلبه جریان روشنفکری در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری و بالاخص سامان مند نمودن فعالیت های سینمایی کشور حول ساختارها و سیستم های برجای مانده از دوران ستم شاهی اشاره نمود و به وضوح مشاهده نمود که چگونه عرصه فرهنگ جمهوری اسلامی مبتنی بر ساختارهای باقی مانده از رژیم طاغوت شکل گرفت.

  • پروژکتور سینما ۱۳۹۷-۰۵-۱۵ ۱۱:۱۴

    حمایت از براندازان برای خودنمایی!

    سینماپرس: باز هم مطابق انتظار برخی از بازیگران، از براندازان و اغتشاشگران حمایت کردند.

  • فیلم سینمایی هزارپا ۱۳۹۷-۰۵-۰۸ ۱۱:۳۶

    نگاهی به «هزارپا»ی ابوالحسن داودی؛

    فیلمی که برای تمسخر جانبازان جنگ ساخته شده است!

    سینماپرس: تمسخر جانبازان در «هزارپا» در جای جای فیلم نمایان است. سرایدار آسایشگاه جانبازان در چند جای فیلم صدا می‌زند که چند تا از دست و پا دارهایشان را بگویید بیایند کمک من.

  • تابوشکنی 4 ۱۳۹۷-۰۵-۰۳ ۱۱:۳۹

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۴)

    تابوشکنی از فرهنگ ایرانی و اسلامی/ وقتی مارمولک زیر نور ماه متولد می شود!

    سینماپرس: اگر چه به واسطه حجم قابل توجه آثار و تولیدات سینمایی دهه ی ۱۳۷۰ هجری شمسی، پروژه تابوشکنی از جامعه اسلامی ایران در قالب ترسیم روابط زن و مرد و همچنین رقاصی و مطربی و ... توانست فضای فرهنگی و اجتماعی کشور را به سرعت دستخوش تغییرات شگرف سازد؛ اما باید توجه داشت که به مرور زمان، سطح تابو شکنی آثار سینمایی، مرز های اولیه حجاب و عفاف را درنوردید و شالوده های عمیق اعتقادی جامعه اسلامی را نیز متذکر شد.

  • تابوشکنی 3 ۱۳۹۷-۰۴-۲۷ ۱۲:۴۸

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۳)

    شوکران فیلمفارسی در سینمای پس از انقلاب

    سینماپرس: پس از شکل گیری تابوشکنی گسترده در سینمای ایران با پیروزی انقلاب این فرآیند متوقف می شود ولی بازهم دُمل چرکین تابو شکنی‌ دوباره سر می‌گشاید و این‌بار دیگر دست استعماری سلطه گران فرهنگی غرب به صورت مستقیم  دیده نمی‌شود. این همه در حالی است که باید توجه داشت که در همین دهه  است که به سبب حضور مدیریت مرموز اجرایی در دولت های سوم و چهارم، فرایند تثبیت پروسه ی دولت سازی در نظام نو پای جمهوری اسلامی با حضور جریان های التقاطی همراه می شود.

  • تابوشکنی به سبک سینمای رضا قزاق ۱۳۹۷-۰۴-۲۰ ۱۰:۴۷

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۲)

    تابوشکنی به سبک سینمای رضا قزاق

    سینماپرس: با نگاهی به تاریخ اجتماعی اوایل قرن چهاردهم ایران، می‌توان به صورت جدی بر این مسئله تاکید داشت که حتی جامعه آن‌ روزهای ایران با نمایش‌های بی‌پروا که با سبک زندگی اسلامی و ایرانی او سازگار نبود و در بسیاری از موارد همراه با تابو شکنی بود؛ مشکل جدی داشته، اما سرانجام این تابوشکنی‌ها تا جایی ادامه پیدا کرد که در دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ هجری شمسی، نمایش صحنه‌های غیراخلاقی و مفسده‌آمیز و یا قصه‌هایی که رکن اساسی آن‌ها فحشا و روابط نامشروع بود، پرده تمام سینماها را اشغال کرده بود.

  • فیلم سینمایی«مستانه» به کارگردانی محمدحسین فرح‌بخش ۱۳۹۷-۰۴-۱۶ ۱۸:۵۹

    فرحبخش از «آس و پاس» به شاگردی شهید مطهری رسید!

    سینماپرس: چگونه امر بر جناب فرحبخش مشتبه شده که با خواندن چند کتاب از معلم شهید و پای منبر مرتضی مطهری نشستن به مرجعی برای مبارزه با تحجر بدل شده‌اند؟

  • نگاتیو ۱۳۹۷-۰۴-۱۵ ۱۱:۱۲

    ارتجاع انجمن منتقدان و عقب‌گرد به ۷۰ سال پیش!

    سینماپرس: انجمن موسوم به منتقدان و نویسندگان سینمایی، مراسم بزرگداشتی برای ناصر ملک‌مطیعی سمبل فیلمفارسی برپا کرد و طی آن به تجلیل و تحسین از پدیده مبتذل فیلمفارسی پرداخت!

  • فیلم سینمایی «دلم می خواد» ۱۳۹۷-۰۴-۰۵ ۱۶:۴۱

    نگاهی به فیلم «دلم می‌خواد»؛

    بهمن فرمان‌آرا فقط در دوران اصلاحات معتبر بود/ آیا خالتوریسم، روشنفکری را احیا خواهد کرد؟!

    سینماپرس: رقصیدن رضا کیانیان در مقام نویسنده، شبیه رقصیدن آگاهانه محمود دولت آبادی در کنسرت گروه لیان و به فاصله کمی انتشار کتاب «طریق بسمل شدن» از نویسنده مذکور است.

  •  ضیاءالدین دری ۱۳۹۷-۰۴-۰۲ ۲۰:۴۴

    ضیاءالدین دری:

    اصولگرایان با من رابطه انسانی‌تری دارند / فراماسونری را ساده نبینیم

    سینماپرس: کارگردان سریال "کلاه‌پهلوی" گفت: من اخیراً هم این را گفتم "فراماسونری را ساده نبینیم". فراماسونری یک پدیده عجیبی است که پانصد سال مخفی کار کرده؛ بیست سال است در بریتانیا آزاد و علنی؛ و حدود بیست سال است که زن‌ها می‌توانند تا پشت در لژ بیایند.

  • تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۱) ۱۳۹۷-۰۳-۳۰ ۱۲:۳۳

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۱)

    سینمایِ شهوت برانگیز یا شهوت برانگیزیِ سینما؟!

    سینماپرس: صنعت سینما از نخستین سال‌های ورود خود به ایران، اساس کار خود را برای جذب مخاطب، بر اصل تابوشکنی قرار داده است؛ تابوشکنی‌ای که به صورت مرحله‌ای گسترده می‌شود و این همه در حالی است که گذر از تابوهای اخلاقی و دینی مهمی که نشان از برنامه‌های پنهان و آشکار قدرت های سلطه گر، در دوران قبل از انقلاب اسلامی داشته و با  سوء مدیریت نهادهای متولی سینمایی در دوران پس از انقلاب، شرایط فرهنگی و بالاخص سینمایی کشور را امروزه به وادی ولنگاری فرهنگی کشانده است.

  • سینمای پهلوی - سینمای پیش از انقلاب - سینمای قبل انقلاب ۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۱۷:۰۸

    نگاه متفاوت «آب توبه» به سینمای دوره پهلوی

    سینماپرس: مستند «آب توبه» با نگاهی متفاوت به سراغ سینمای پیش از انقلاب رفته است.

  • جمال شورجه ۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۱۱:۰۱

    جمال شورجه:

    تردیدی نیست که تاریخ مصرف عناصر فیلمفارسی گذشته است

    سینماپرس: نویسنده و کارگردان مطرح سینما و تلویزیون تاکید کرد تاریخ مصرف عناصر فیلمفارسی گذشته است.

  • مستند خاطرات سینما ۱۳۹۷-۰۱-۰۹ ۱۷:۴۷

    به بهانه پخش مستند خاطرات سینما؛

    شبکه مستند «عشرتکده لاله‌زار» پهلوی را وارونه نمایش می‌دهد/ لاله زار میعادگاه عشاق سینما بود یا میعادگاه الکلی‌ها؟ +عکس

    سینماپرس: شبکه مستند دقیقا چهره‌های سیاسی وابسته به حکومت طاغوت را تطهیر می‌کند و با پخش مستند «خاطرات سینما» نشاط اجتماعی قبل از انقلاب را از دست رفته توصیف می‌کند.

  • حسن فتحی - نغمه ثمینی ۱۳۹۶-۱۲-۰۸ ۲۰:۳۲

    نگاهی به مولفه‌های فیلمفارسی فمینیستی شهرزاد؛

    آبگوشتی به نام شهرزاد دست پخت نغمه خانم

    سینماپرس: خانم ثمینی که نویسنده و ایده پرداز اصلی سریال است با ادامه بسط تفکر فمینیستی خود در سریالی که داستانش دو فصل است تمام شده فقط روضه خوانی برای زنان مظلومی می‌کند که زیر خاک دفن شده‌اند و آقای فتحی نیز خرسند از شرایط فعلی تیشه بر سابقه کاری خود می‌زند.

  • محسن علی اکبری در نشست صمیمی هنرمندان سینمای دفاع مقدس ۱۳۹۶-۱۱-۰۹ ۱۱:۳۹

    مصاحبه با محسن علی اکبری تهیه کننده سینما؛

    تضعیف یا تقویت نظام در سینمای عدالت

    سینماپرس: در حال حاضر سینمای کشور در اختیار یک عده سودجو و منفعت‏طلب است که به هر قیمتی به فکر درآمد، فروش و گیشه بیشتر هستند، اصلاً به عدالت و سینمای عدالت نزدیک نیستند. یعنی تا زمانی که این جریان کاملاً صهیونیستی بر سرکار است. منظور از صهیونیستی نه اینکه وابسته به اسرائیل باشند بلکه بدین معنی که همان‌طور که اسرائیل سرزمین‏‌های فلسطین‏ را گرفت به نظر می‌آید این جریان دارد در سینمای ما فرهنگ و هنر را شخم می‌زند و از آن خود می‌کند.

  • لُس آنجلس نشین ها و تولیداتی که با گوش شنیده نمی شوند ۱۳۹۶-۱۱-۰۴ ۱۲:۵۲

    لُس آنجلس نشین ها و تولیداتی که با گوش شنیده نمی شوند/ از ویدئو تا ماهواره؛ استراتژی ترویج هنر سفارتی

    چرا رسانه ها انسان مسلمان ایرانی را رقاص می خواهند! (۳)

    سینماپرس: پس از بررسی و تحلیل محتوایی رقص و انواع آن و رابطه اش با مفاهیم دینی، تاریخچه ورود رقص به ایران در دوران پهلوی بررسی شد. در ادامه در این بخش تحولاتی که در عرصه رقص و موسیقی با تحقق انقلاب اسلامی ایران روی داد و منجر به کوچ رقاصان و خوانندگان به خارج از کشور شد، مورد بررسی قرار می گیرد تا مشخص شود چگونه غرض ورزی و یا بی عرضه گی برخی مدیران فرهنگی باعث گشت تهاجم فرهنگی در اواخر دهه شصت شکل گیرد و بستر رجعت فرهنگی را مهیا سازد.

  • چرا رسانه ها انسان مسلمان ایرانی را رقاص می خواهند؟ (۲) ۱۳۹۶-۱۰-۲۷ ۱۱:۴۶

    چرا رسانه ها انسان مسلمان ایرانی را رقاص می خواهند؟ (۲)

    ظهور و بروز مَهوَشیسم بر بستر صنعت سینمای ایران

    سینماپرس: پس از بررسی و تحلیل محتوایی رقص و انواع آن و رابطه اش با مفاهیم دینی در قسمت ابتدایی این سلسله یادداشت، در ادامه تاریخچه ورود رقص به ایران در دوران پهلوی بررسی خواهد شد تا نقش سینما و تلویزیون در این دوران بر ترویج رقص مورد مداقّه قرار گیرد؛ زمانی که تلویزیون با پخش برنامه های فکاهی، آواز، جشن و ...، و صنعت سینمای ایران نیز با پرده دری های هتاکانه و متنوع خود بر این امر به صورت ویژه و ملموس تمرکز داشتند.

  • بی بی‌سی فارسی ۱۳۹۶-۱۰-۰۵ ۱۱:۵۸

    بی بی‌سی پشت پرده به صحنه آوردن ملک‌مطیعی را لو داد!

    سینماپرس: رسانه سلطنتی بریتانیا (BBC) طی گزارشی از دوران فعالیت ناصر ملک مطیعی در فیلمفارسی‌های مبتذل و تلاش برای به صحنه آوردن وی، ملک مطیعی را «میراث ملی ایران» خواند!

  • نگاتیو ۱۳۹۶-۱۰-۰۳ ۱۱:۲۳

    تلاش مشکوک برای به صحنه آوردن عوامل هنر از دور خارج شده!

    کیهان: دو شبکه تلویزیونی چهارشنبه به طور همزمان برای به صحنه آوردن و تجلیل یکی از بازیگران فیلمفارسی‌های مبتذل رژیم شاه برنامه‌ریزی کرده بودند!

  • فیلم سینمایی آینه بغل ۱۳۹۶-۰۹-۳۰ ۱۱:۴۴

    آینه بغل؛ اعتراضیِ بی‌خطر!

    سینماپرس: در آینه بغل، جنس شیک‌تری از فیلمفارسی قبل از انقلاب را عرضه کرده است! ملغمه‌ای است که همه نوع شوخی‌های کلامی و رفتاری را در خود جای می‌دهد و برای هر ناهنجاری‌ای که در سینمای فیلمفارسی قبل انقلاب وجود داشته است، سهمی بازکرده است.

  • نهنگ عنبر۲-سلکشن رویا ۱۳۹۶-۰۹-۲۷ ۱۲:۳۶

    نهنگ عنبر نوستالژی دهه شصتی برای احیاء فیلم‌های کاباره‌ای +تصاویر

    سینماپرس: کدام مدیری در وزارت ارشاد، خود را می‌تواند فرهیخته محسوب کنند در صورتیکه دستانشان آلوده به صدور پروانه ساخت و نمایش نهنگ عنبر آلوده است.

  • آفرین عبیسی در نشست خبری سریال «تنهایی لیلا» ۱۳۹۶-۰۹-۲۷ ۰۸:۲۰

    بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون:

    نمی‌توانستم در سینمای فاسد قبل از انقلاب دوام بیاورم و خداحافظی کردم

    سینماپرس: بازیگر فیلم "مهمان مامان" گفت: من اگر در آن سن پایین و با وجود اینکه شوهرم فیلمساز بود سینما را ترک کردم به این خاطر بود که نمی توانستم در سینمای فاسد قبل از انقلاب اسلامی کار کنم و انتخابی هم نداشتم پس تصمیم گرفتم از بازیگری خداحافظی کنم.

  • کاوه سماک باشی در نمایی از فیلم سینمایی اِشنوگِل ۱۳۹۶-۰۹-۱۳ ۰۹:۲۳

    اشنوگل؛ نگاهی نو و جسورانه به دوران دفاع مقدس!

    سینماپرس: اشنوگل از سوژه و مضمونی خاص، قابل توجه و نو برخوردار است که آن را از دیگر فیلم‌های مشابه متمایز می‌کند. نکته قابل ذکر اینکه، ساختار هنری و سینمایی این فیلم به دلیل کاستی دانش و تجربه سینمایی سازندگانش به اندازه مضمون ومحتوای خوب آن، ارتقا نیافته و کاملا متناسب وزیبنده موضوع ارزشمندش نیست.

  • مهدی کلهر* ۱۳۹۶-۰۹-۰۶ ۱۴:۲۰

    نگذاشتند سینما، انقلاب را به جهان صادر کند

    سینماپرس: اولین معاون سینمایی کشور بیان کرد: به من گفته شد ما تفنگچی زیاد داریم اما کسی که کار فرهنگی کند نداریم. این بود که من بضاعتم را در حوزه فرهنگ به کار گرفتم.

  • پا تو کفش من نکن-گذر موقت-کبریت سوخته ۱۳۹۶-۰۵-۱۴ ۰۳:۵۲

    نگاهی به ۳ فیلم سینمایی در حال اکران؛

    «پا تو کفش من نکن»، «گذر موقت» و «کبریت سوخته» هیچ یک برای سینما ساخته نشده اند/ اکران فیلم های ضعیف حال سینمای کشور را بد می کند!

    سینماپرس: جبار آذین منتقد و مدرس سینما گفت: «پا تو کفش من نکن» یک فیلمفارسی بی ارزش است، «گذر موقت» ربطی به سینما ندارد و «کبریت سوخته» هم اثری معمولی است و مولفه های جذب مخاطب را در اختیار ندارد از این رو می توان بر این امر صحه گذاشت که این فیلم ها هیچ یک برای سینما ساخته نشده اند و به درد سینما نمی خورند!