سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰

رییس سازمان صدا و سیما:

ما «رویا» نمی‌فروشیم/ کاهش «مخاطبان صدا و سیما» پدیده‌ای است که از اوایل دهه ۹۰ آغاز شده/ در گذشته یک «تهیه‌کننده» با یک طرح چندخطی بودجه کلان می‌گرفت!

اکران فیلم سینمایی ماهی در قلاب 30 شهریور 1404؛ پیمان جبلی

سینماپرس: رییس سازمان صدا و سیما با تشریح روند «تحول رسانه ملی» اعلام کرد: این سازمان طی دو سال گذشته آسیب‌شناسی گسترده‌ای از عملکرد ۳۰ تا ۴۰ ساله خود انجام داده و بر اساس «سند تحول رسانه ملی» در سه حوزه محتوا، رویکرد و سازوکار مسیر جدیدی را آغاز کرده است. کاهش مخاطبان صدا و سیما پدیده‌ای است که از اوایل دهه ۹۰ آغاز شده و «یک روند ۱۰ ساله» تا سال ۱۴۰۰ را طی کرده است.

به گزارش سینماپرس، پیمان جبلی سه شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۴ در مراسمی به مناسبت روز دانشجو با دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی دیدار کرد و ضمن پاسخ دادن به سوالات آنها گفت: رژیم صهیونسیتی برآورد غلطی در ذهنش داشت که به ایران حمله کرد. ما در جنگ سرافراز بودیم ولی متاسفانه روایت ضعف از داخل به دشمن منتقل شد.

وی افزود: حمله رژیم صهیونسیتی به کشورمان یک اتفاق تلخ بود و تلخی این ماجرا به وظایف من و شما و رسانه‌ها مربوط می‌شود. رژیم صهیونسیتی چه برآوردی در ذهنش داشت که حمله کرد؟ تحلیلش از ایران امروز چه بود؟ سال ۱۴۰۱ نخست وزیر خونریز آنها شعار خیابان های تهران را داد. چه کسانی باعث اختلال در محاسبات شدند؟

وی افزود: دشمن در توهماتش فکر می کرد، روز ۲۶ خرداد با حمله به صدا و سیما پایان نظام جمهوری اسلامی رقم خواهد خورد. ما در جنگ سرافراز بودیم ولی روایت ضعف از کجا به دشمن منتقل شد؟ این تصویر غلط را ما در داخل خلق کردیم. این اعتراف تلخی است که باید به آن توجه کنیم. ما رسانه‌ها، فعالان، قلم‌به‌دست‌ها همه مان روایت ضعف را به دشمن منتقل کردیم. گرای حمله به ایران از داخل داده شد. این نشانه‌های ضعف، خطای دشمن را تقویت کرد.

رئیس صداوسیما تاکید کرد: برخی در داخل کشور واقعیت‌ها و دستاوردها را ندیدند و انکار کردند و اشک و آه و ناله سر دادند و طبیعی است که دشمن منحرف می‌شود. گرایش غرب‌گرایانه یک بار از کیش و یک بار در خیابان تهران و یک بار از فلان جشنواره خودش را نشان می‌دهد و متاسفانه جریان اصیل، خودش را در اقلیت فرض می‌کند. اجازه ندهیم برای ما روایت غلط تولید کنند. شور غیرعقلانی و هیجانی باعث می‌شود در خط مقدم به خودی شلیک کنید. دشمن را با آرامش بشناسیم و به سمتش شلیک کنیم.

کاهش مخاطبان صدا و سیما در دهه ۹۰

جبلی با تشریح روند «تحول رسانه ملی» اعلام کرد: این سازمان طی دو سال گذشته آسیب‌شناسی گسترده‌ای از عملکرد ۳۰ تا ۴۰ ساله خود انجام داده و بر اساس «سند تحول رسانه ملی» در سه حوزه محتوا، رویکرد و سازوکار مسیر جدیدی را آغاز کرده است. کاهش مخاطبان صدا و سیما پدیده‌ای است که از اوایل دهه ۹۰ آغاز شده و «یک روند ۱۰ ساله» تا سال ۱۴۰۰ را طی کرده است.

به گفته او بخشی از این کاهش، ناشی از تغییرات جهانی در مصرف رسانه و گرایش نسل‌های جدید به فضای مجازی بوده، اما دلایل مهم‌تری در داخل وجود داشته که باید اصلاح می‌شد.

جبلی با اعلام اینکه «شیب کاهش مخاطب از زمستان ۱۴۰۳ به‌طور محسوسی کم شده» افزود: امیدواریم این روند بهبود یابد. ما رویا نمی‌فروشیم؛ بر اساس داده‌ها می‌گوییم شرایط در حال تغییر است.

رئیس رسانه ملی با اشاره به غفلت از برخی حوزه‌های محتوایی، تأکید کرد: در معرفی نخبگان، تاریخ معاصر، روایت انقلاب، سبک زندگی ایرانی-اسلامی و موضوعات گفتمان‌ساز، کم‌کاری داشته‌ایم.

او از دانشجویان پرسید: چند نفر دکتر حسین بهاروند، نخبه برجسته علوم زیستی را می‌شناسند؟ چند مستند و سریال درباره چنین دانشمندانی ساخته شده است؟

جبلی افزود: یکی از نتایج نظرسنجی‌های سال ۱۴۰۲ نشان می‌داد ۶۳ درصد مردم گفته‌اند خود را در قاب رسانه ملی ندیده‌اند؛ موضوعی که در سند تحول، با محور «عدالت رسانه‌ای» مورد توجه قرار گرفته است.

او با اشاره به طرح «رویداد ایران‌جان» گفت: در این رویداد، استان‌ها و مناطق کمتر دیده‌شده کشور در قاب رسانه ملی قرار می‌گیرند. نظرسنجی‌ها نشان داده که آگاهی مردم نسبت به ظرفیت‌ها، چالش‌ها و هویت مناطق، پس از اجرای این رویداد افزایش معناداری داشته است.

رئیس صدا و سیما همچنین یکی از مشکلات گذشته در حوزه تولید آثار نمایشی را «روال غلط و بدون نظارت» دانست و تصریح کرد: در گذشته، یک تهیه‌کننده با یک طرح چندخطی بودجه کلان می‌گرفت و سال بعد محصولی ارائه می‌کرد که نه مدیر شبکه فیلمنامه‌اش را خوانده بود، نه نظارتی در مرحله تولید انجام شده بود و این، یعنی هدررفت ثروت رسانه ملی. این روند اکنون اصلاح و سازوکارهای تولید شفاف‌تر شده است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.