سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۹

«سعید خانی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

«شرایط تورمی» موجود و همچنین تاثیری که «پلتفرم‌های آنلاین» بر بازار گذاشته‌اند «هزینه‌های تولید» را بسیار افزایش داده/ برخی از «تهیه‌کننده‌ها» نقش «حق‌العمل کار» را ایفا می‌کنند

نشست خبری فیلم رها 14 بهمن 1403؛ سعید خانی

سینماپرس: «سعید خانی» با بیان این مطلب که در سه سال گذشته بیشتر فیلم‌های اکران‌شده کمدی بوده‌اند و این تکرار مداوم باعث شده مخاطب از این ژانر زده شود؛ گفت: امسال فیلم‌های خیلی خوبی ساخته نشدند و تماشاگرها از دیدنشان راضی بیرون نمی‌آمدند. علاوه بر این، فشارهای اقتصادی هم تأثیرگذار بوده است. حتی اگر فیلم خوب ساخته شود، باز هم فقط بخشی از مردم استقبال می‌کنند.

«سعید خانی» تهیه کننده سینما در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس و در پاسخ به این نقد که «سینمای مستقل نمی تواند اثر فرهنگی خلق کند» بیان کرد: نه واقعا نمی‌شود به این مسائل فکر کرد، باید گفت که حتی در حوزه فیلم‌هایی که صرفاً برای سرگرمی ساخته می‌شوند، بازگشت سرمایه به شکلی دچار تردید شده است.

وی افزود: شرایط تورمی موجود و همچنین تاثیری که پلتفرم‌های آنلاین بر بازار گذاشته‌اند، هزینه‌های تولید را بسیار افزایش داده و در این وضعیت، ماندن در این بخش سخت شده است، چه برسد به تولید آثاری که از نظر هنری هم تأثیرگذار باشند، که این امر به ندرت ممکن است.

تهیه کننده فیلم های سینمایی «رها» و «جان سخت» با بیان این مطلب که در سال های اخیر تعریف تهیه‌کننده تغییر کرده است؛ تصریح نمود: قبلاً تهیه‌کننده‌ها در کار شراکت می‌کردند، اما اکنون حدود هفتاد درصد از آنها دنبال بودجه دولتی هستند و برایشان اهمیتی ندارد که اثر چه بار هنری دارد یا چقدر در گیشه موفق می‌شود.

وی متذکر شد: حتی برخی از تهیه‌کننده‌ها نقش حق‌العمل کار را ایفا می‌کنند؛ یعنی سرمایه‌گذار پول می‌دهد و تهیه‌کننده فقط دستمزدش را دریافت می‌کند.

مدیر شرکت پخش «خانه فیلم» در مورد علت افزایش هزینه تولید سال های اخیر سینما بیان کرد: یکی از دلایل اصلی افزایش شدید هزینه‌های تولید در سال‌های اخیر، تورم بالاست. به عنوان مثال، فیلمی که من در سال ۹۸ با هزینه نزدیک به سه و نیم میلیارد تومان ساختم، اگر امروز ساخته شود، هزینه‌اش شاید به ۳۵ میلیارد تومان برسد. البته این افزایش هزینه صرفاً ناشی از تغییر نرخ دلار نیست، بلکه بخشی از آن به تورم عمومی و بخش دیگر به گسترش نمایش خانگی برمی‌گردد.

خانی به تاثیر پلتفرم ها بر افزایش هزینه تولید سینما اشاره کرد و اظهار داشت: نمایش خانگی اساساً یک صنعت جدید است و چون قبلاً دو رسانه سینما و تلویزیون وجود داشت که عوامل و بازیگران‌شان مشخص و محدود بودند، این گسترش باعث شد که بچه‌های سینما به سمت نمایش خانگی بروند. ابتدا، در دوران کرونا، فکر می‌کردیم که این فرصت خوبی برای حل مشکلات معیشتی آنهاست، اما بعد از مدتی، حجم سرمایه‌گذاری‌ها به حدی افزایش یافت که تعادل بازار به هم خورد.

وی ادامه داد: به عبارتی، تولیدات نمایش خانگی آنقدر زیاد شد که همه بازیگران و عوامل سینما درگیر این حوزه شدند و همین باعث افزایش هزینه‌های تولید شده است، هزینه‌ای که در نهایت تاثیر منفی خود را روی سینما گذاشته است.

تهیه کننده «لونه زنبور» و «سال گربه» با بیان این مطلب که سه سال گذشته بیشتر فیلم‌های اکران‌شده کمدی بوده‌اند و این تکرار مداوم باعث شده مخاطب از این ژانر زده شود؛ تصریح نمود: در سینما ما متأسفانه توازن ژانری نداریم.

وی افزود: به نظر من، امسال فیلم‌های خیلی خوبی ساخته نشدند و تماشاگرها از دیدنشان راضی بیرون نمی‌آمدند. علاوه بر این، فشارهای اقتصادی هم تأثیرگذار بوده است. حتی اگر فیلم خوب ساخته شود، باز هم فقط بخشی از مردم استقبال می‌کنند.

«سعید خانی» در پایان این گفت و گو خاطرنشان کرد: اگر بخواهم از دید سازمان سینمایی نگاه کنم، بخش خصوصی نمی‌تواند وارد حوزه‌هایی مثل دفاع مقدس شود، چون این حوزه وظیفه حاکمیت است. ولی اگر دولت به تهیه‌کنندگان بخش خصوصی کمک کند، شاید بتوان علاقه‌مندان به ژانرهایی مثل وحشت و اکشن را جذب کرد. اما در شرایط اقتصادی فعلی، ریسک سرمایه‌گذاری در این ژانرها برای سینماگران خیلی بالاست و کمتر کسی حاضر به پذیرش این ریسک است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.