دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۳

احمدرضا درویش:

این‌که گفته می‌شود همه حرف‌ها درباره «جنگ» زده شده نادرست است/ هنوز «لحظات ناگفته» بسیاری باقی‌ مانده که باید «ثبت» شوند

احمدرضا درویش در نوزدهمین جشن مدیران تولید سینمای ایران

سینماپرس: در آستانه سالروز آزادسازی خرمشهر، نسخه مرمت‌شده فیلم «سرزمین خورشید» به نمایش درآمد؛ رویدادی که با تجلیل از احمدرضا درویش و جهانگیر میرشکاری، یادآور پیوند سینما با تاریخ و هویت ملی بود. رئیس سازمان سینمایی در این مراسم تأکید کرد: آزادی خرمشهر، لحظه‌ای بود که «ملت شدن» را دوباره معنا کرد.

به گزارش سینماپرس، مراسم اکران نسخه مرمت‌شده فیلم «سرزمین خورشید» روز گذشته، همزمان با ایام سوم و چهارم خرداد و سالروز آزادسازی خرمشهر، در موسسه سینماشهر برگزار شد. این رویداد با حضور چهره‌های شاخص سینمای ایران از جمله رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، احمدرضا درویش، حبیب ایل‌بیگی، فاطمه محمدی، بهروز شعیبی، جهانگیر میرشکاری، دانش اقباشاوی و ابوالفضل صادقی‌نژاد همراه بود.

در این مراسم، از احمدرضا درویش، کارگردان مطرح سینمای دفاع مقدس، و جهانگیر میرشکاری، صدابردار باسابقه سینما، به پاس یک عمر فعالیت هنری تجلیل شد.

رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، در سخنانی با اشاره به ماندگاری فیلم «سرزمین خورشید» گفت: «این اثر پس از سه دهه همچنان در ذهن و خاطره علاقه‌مندان به سینما حضور دارد و یادآور لحظه‌هایی است که یک ملت، معنای خود را بازیافت. سوم خرداد یکی از همین لحظات است که پیشینه فرهنگی و شناسنامه ملی ما را تداعی می‌کند.»

او افزود: «اهمیت کار احمدرضا درویش در آن است که حافظه‌ای علیه فراموشی ثبت کرده؛ یادآور اینکه که هستیم و در کجا ایستاده‌ایم.»

حبیب ایل‌بیگی، مدیرعامل موسسه سینماشهر، نیز با اشاره به سوابق درویش و میرشکاری، تأکید کرد: «آثار این بزرگان، تنها فیلم‌هایی درباره جنگ نیست، بلکه روایت‌هایی از مقاومت و هویت‌اند. نسل امروز که جنگ را از نزدیک ندیده، باید از زبان هنرمندانِ آن دوران بیاموزد.»

در ادامه، احمدرضا درویش با مرور روند ساخت آثارش گفت: «فیلم «کیمیا» به سفارش پرویز یشایایی ساخته شد؛ تهیه‌کننده‌ای که معتقد بود نسبت به جنگ احساس دین دارد. «سرزمین خورشید» نیز در پانزده سال پس از جنگ، با همراهی مردم آبادان شکل گرفت.»

او با تأکید بر غنای موضوعی دوران دفاع مقدس برای سینما افزود: «این‌که گفته می‌شود همه حرف‌ها درباره جنگ زده شده، نادرست است. هنوز لحظات ناگفته بسیاری باقی‌ مانده که باید ثبت شوند.»

درویش، آزادسازی خرمشهر را «التیامی ملی» خواند و گفت: «قلب خوزستان، خرمشهر است؛ شهری که زخم‌های عمیقی بر تن دارد اما همچنان می‌تپد. خون به رگ‌های ایران تزریق می‌کند و همین است که آن را ارزشمند می‌سازد.»

در بخش پایانی مراسم که در سینما شهر برگزار شد، از احمدرضا درویش و جهانگیر میرشکاری با حضور جمعی از مدیران و هنرمندان سینما،تجلیل به عمل آمد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.