به گزارش سینماپرس، آیین اختتامیه جشنوارههای ادبی، هنری یوسف، افتخار من، فانوس و کنگره شعر ویژه استان تهران روز دوشنبه با حضور سردار مهدی امیریان مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و جمعی از اهالی قلم و رسانه در سالن هویزه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
سردار امیریان با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یک نهاد حاکمیتی است که وظیفه حمایت از هنرمندان و آثار تولیدی در بخشهای مختلف دفاع مقدس را دارد، اظهار کرد: سازمانهای مختلف ما در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مسئولیت حفظ و نشر دفاع مقدس را برعهده دارند؛ بنابراین هر سازمان جشنوارههایی را برای زنده و پویا نگهداشتن چرخه تولید تدارک دیده که هر کدام ابتدا در بخش استانی برگزار میشوند.
مدیر عامل موزه ملی انقلاباسلامی و دفاعمقدس تصریح کرد: جشنوارهها بهانهای برای شناسایی استعدادهای جدید هستند که در کنار آن وظیفه نشر آثار را دربر میگیرند؛ بنابراین با اینکه هر جشنواره وظیفهای دارد، مهمترین وظیفه ما در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کار برای تاریخ و نسلهای آینده است؛ نسلی که ممکن است آنها را نبینیم.
هنرمندان تهرانی پیشران ترویج فرهنگ دفاع مقدس
وی به جایگاه مهم تهران در دوران دفاع مقدس پرداخت و با بیان اینکه توقع از هنرمندان تهرانی روایت این جایگاه مهم است، عنوان کرد: معتقدیم هنرمندان تهران پیشرانهای ترویج فرهنگ دفاع مقدس در سراسر کشور هستند و تولیدات آنها مورد بهرهبرداری و الگو قرار میگیرد؛ این تولیدات ارزشمند سرنوشت انسانها را تغییر میدهد لذا باید به بعد محتوایی و فرمی آن توجه ویژه داشت.
سردار امیریان گفت: اثرگذاری و شان استان تهران در دوران دفاع مقدس برکسی پوشیده نیست؛ بنابراین توقع ارتقای کمی و کیفی آثار دفاع مقدس از هنرمندان استان تهران بیشتر است و انتظار داریم این استان همان جایگاه و اثرگذاری که در دفاع مقدس داشت، در آثار هنری و ادبی نیز نمود پیدا کند تا تهران در قله باشد.
مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آثار هنرمندان دفاع مقدس را پیش برنده و پیش رونده دانست و گفت: این نقش و الگو برای هنرمندان تهرانی باید حفظ و ارتقاء داده شود؛ هرچند ما در انتشار و توزیع عقبماندگی داریم، باید از ابزارهای جدید در این خصوص استفاده کنیم و در همین راستا ما تولیدات تخصصی دفاع مقدس را حمایت و منتشر میکنیم.
روایت دفاع مقدس نیاز به غلو ندارد
وی دفاع مقدس را بینیاز از غلو و بزرگگویی دانست و تاکید کرد: روایت دفاع مقدس باید یک روایت دقیق، درست و بدون غلو باشد؛ بنابراین همگی وظیفه داریم این حقایق را درست و دقیق و همانطوری که بوده است، بگوییم. زیرا دفاع مقدس ما بزرگ است و نباید دخل و تصرف در آن داشته باشیم.
امیریان بر تاثیرگذاری معارف دفاع مقدس را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: با کارهایی که ما از دفاع مقدس تولید میکنیم مسیر زندگی بسیاری تغییر پیدا میکند لذا این تولیدات که سرنوشت انسانها را تغییر میدهند را باید مهم بدانیم و نسبت به آنها ارزشگذاری صورت گیرد.
سپس، علیرضا عسگری سرپرست معاونت فرهنگی موزه در سخنانی با بیان اینکه رویکرد جشنوارههای استانی به نوعی کشف استعدادهای جوان است، اظهار کرد: جشنوارههای استانی ما در حوزه دفاع مقدس طی سالهای اخیر با رشد کمی و کیفی خوبی همراه بوده است.
وی در ادامه به تشریح بخشهای «یوسف، افتخار من، فانوس و کنگره شعر» پرداخت و تاکید کرد: جشنوارههای استانی آغاز یک راه برای مسیر فرهنگی و هنری هنرمندان جوان است که از برگزیدگان این رویداد درخواست میکنیم ما را در ادامه راه همراهی کنند.
برگزیدگان چهارمین دوره جشنواره افتخار من استان تهران
بخش عکسنوشت
رتبه اول: محمدمهدی جم خواه طالمی
رتبه دوم: مهرگان حقینژاد
رتبه سوم: فاطمه سپهری
رتبه چهارم (مشترک) نرگس رنجبر، محیا گیلانی، علی میرزایی، زینب قیم اکبری، فرزانه آقاموسی طهرانی
بخش کلیپ:
رتبه اول: نیکان نیکآذر
رتبه دوم: محمد عرفان بختیاری
رتبه سوم: شقاقی
رتبه چهارم: (مشترک) پانته آ رامش، احسان فقیهیان، اعظم رعیتی، اسماعیل کریمی، قائد امینی
برگزیدگان هشتمین دوره جشنواره فانوس
بخش دانشآموزی
بخش سرود: مجید حسنی
بخش نقاشی: آیدا قطبی
بخش رادیویی
بخش پادکست: عباس سنجری
بخش پادکست: سارا اکبری
بخش نمایش: رادیویی لیلا کهن
بخش فیلم
بخش انیمیشن: میلاد محمدی
بخش فیلم کوتاه: حسین دارابی
بخش فیلم کوتاه: محمد پایدار
بخش نماهنگ: محدثه مهریزی
بخش موسیقی
بخش تک آهنگ: حامد حائری
بخش سرود: رامین جهانی
بخش هنرهای تجسمی
بخش عکس: محمد بهمن زیاری
بخش هنرهای نمایشی
بخش نمایشنامه: سعید عرب
بخش تئاتر خیابانی: هومن میرمعنوی
بخش تئاتر صحنهای: سهیلا احمدی
برگزیدگان سیزدهمین دوره جایزه ادبی یوسف
بخش داستانک
رتبه اول: الهه ایزدی لابیدی
رتبه دوم: راز گل سرخ
رتبه سوم: پوریا اسکندری
جایزه هیات داوران: عباس کریمی
بخش داستان کوتاه
رتبه اول: لیلا احمدزاده توفیقی
رتبه دوم: طاهره امینی جزه
رتبه سوم: مریم کنف چیان
برگزیدگان بیستوششمین دوره کنگره شعر دفاع مقدس و مقاومت
بخش دانشآموزی
رتبه ممتاز: میر حامد فلاحیراد
بخش شعر مقاومت با رویکرد عاشورایی:
رتبه اول: شهاب مهری
بخش ترانه
رتبه اول: افرا عسکریان
بخش مقاومت بین الملل
رتبه اول: (مشترک) میثم یوسفی و علی حسنی
رتبه دوم: امیرحسین پاسبان
رتبه سوم (مشترک) نگین مدیری و عمادالدین ربانی
بخش ولایت محوری
رتبه اول: محمد حسین نجفی
برگزیدگان بخش دفاع مقدس و شعر مقاومت و امنیت ملی:
رتبه اول: عباس کریمی عباسی
بخش میراث ماندگار دفاع مقدس
رتبه اول: راضیه مظفری
رتبه دوم: احمد رفیعی وردجانی
تجلیل (پیشکسوت) غلامرضا زربانویی به پاس ۳۰ سال فعالیت در عرصه شعر مقاومت.
ارسال نظر