به گزارش سینماپرس، در ابتدای این مراسم «روح الله شمقدری» مدیر اجرایی هیات اسلامی هنرمندان با حضور در جایگاه به تشریح اقدامات صورت گرفته توسط «انتشارات جامعه اسلامی هنرمندان» پرداخت و گزارشی از کیفیت حضور این انتشارات در «سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» ارایه نمود.
پس از این «هوشنگ توکلی» بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در جایگاه قرار گرفت و در سخنانی مختصر به تبیین دغدغههای فرهنگی خود پرداخت و در ادامه «رضا رسولی» استاد دانشگاه و عضو انجمن قلم به جایگاه دعوت شد و با بیان چند جمله نسبت به فضای ول شده حاکم بر عرصه فرهنگ و هنر و بالاخص تولیدات مکتوب هشدار داد و سپس «اکبر حر» از نویسندگان و کارگردانان پیشکسوت سینما ضمن طرح پارهای از موضوعات فرهنگی به ضرورت گسترش مبانی فکری هنر انقلاب اسلامی اشاراتی داشت.
در ادامه این مراسم «جواد شمقدری» نویسنده کتاب «عروس لیتانی» در جایگاه قرار گرفت و بیان داشت: امروز دقیقا ۱۹ ماه و به تعبیری ۵۷۶ روز از آغاز نسل کشی رژیم کودک کش اسرائیل در غزه می گذرد. باند تبهکار حاکم بر سرزمین های اشغالی فلسطین در این نسل کشی از هیچ جنایت و خباثتی کم نگذاشته اند. این جنایات و نسل کشی در مقابل چشم جهانیان رخ می دهد و بخاطر عمق و تداوم این جنایات دیگر کسی نیست نتواند جبهه ظالم را از مظلوم و قاتلان را از قربانیان باز نشناسد. و برای اولین بار پس از تولد این رژیم جعلی جهانیان اعم از مردم عادی و نخبگان و سردمداران و سازمانهای بین المللی هیچ توجیه و استدلالی ندارند که حقیقت را در نیافته باشند. و اینکه در عرصه جهانی گروه بزرگی از مردم فریاد رهایی فلسطین سر می دهند ناشی از همین حقیقت است که امروز تشخیص جبهه حق از باطل دیگر کار سختی نیست و حجت بر همه تمام شده است.
وی در ادامه افزود: البته قدرتها و کسانی هم هستند که چشمشان را بر روی همه این نسل کشی بسته و همچنان پشت سر صهیونیست های آدمکش ایستاده اند. باند تبهکار حاکم بر سرزمین های اشغالی بقا و ممات خود را در سرنوشت نهایی این نبرد می بیند و برای همین برای حذف طرف مقابل خود یعنی مظلومان فلسطین و جبهه مقاومت تردیدی ندارد و از همه ابزارهای خود بی محابا استفاده می کند همچنان که به نظر می رسد در بمباران های امروز یمن از بمب های هسته ای رقیق شده بهره جسته است. اما عجیب است که کسانی در میان ما پیدا شوند و فکر کنند می توان با این رژیم کودک کش مسامحه کرد.
شمقدری سپس با اشاره به این موضوع که محو اسرائیل یک راهبرد اساسی در مشی حرکت انقلاب اسلامی و زمینه سازی ظهور است و چطور می توان از این اصول فاصله گرفت و دلخوش باشیم که صرفا برای عبور از بحران های داخلی و خارجی فعلا سکوت کنیم و در مسیر مقاومت تعلل کنیم، بیان داشت: همین سیاست تعلل باعث شده در کار رسانه ای و هنری راهبرد عملیاتی ترسیم نگردد و هدف گذاری شکل نگرفته باشد. کوتاهی امروز در تولیدات هنری و سینمایی و سریالی با موضوعیت عملیات طوفان الاقصی و موضوع نبرد غزه و رهایی فلسطین صرفا به کوتاهی هنرمندان بر نمی گردد اگر چه هنرمندان انقلابی و متعهد بخاطر روح و عواطف انسانی که لازمه کار هنری است بیش از دیگران از مصائب و ظلم های سربازان صهیونیستی بر مردم بی دفاع غزه متاثر می شوند و آماده کار هستند اما این نوع کارها بدون پشتوانه مالی و سرمایه گذاری و حمایت های دستگاههای فرهنگی دولتی و نهادهای انقلابی محقق نمی شود. کوتاهی امروز از مدیران هنری و سینمایی و رسانه ای ماست.
بنیانگذار سازمان سینمایی با تصریح بر این امر که امروز در نبرد روایت ها و جهاد تبیین همه کم گذاشته اند و در این کارزار فقط بیانات و سخنرانی های رهبری است که یک تنه در میدان رسانه ای و در جنگ نرم دشمن دست برتر را دارد اما ظرفیت های هنری و سینمایی کمتر به میدان آمده اند و در حوزه رسانه نیز نتوانسته ایم خیلی فعال و موثر عمل کنیم؛ گفت: با شهادت سید حسن نصرالله رهبر و فرمانده مقتدر و شجاع و محبوب حزب الله مانند همه ی دوستداران جبهه مقاومت احساس کردیم ضربه سخت و ناگواری را چشیدیم و بر کوتاهی های خود لرزیدیم. به همین خاطر به عنوان کمترین کاری که می توانستم انجام دهم احساس کردم وقت آن است تا فیلمنامه عروس لیتانی را که بخش بزرگی از وقایع و حوادث آن بر گرفته از گفتگوهایی است که توفیق داشتم در دیداری رو در رو از خاطرات آن انسان مومن و مجاهد وارسته بشنوم به مرحله چاپ و انتشار برسانم.
این فعال فرهنگی کشور افزود: حزب الله نوک و پیشران جریان مقاومت در منطقه است و طبیعی بود در مقابل تجاوزات و جنایات صهیونیستها در غزه ساکت نشیند و شهید سید حسن نصرالله به درستی تصمیم گرفت برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین به میدان مقابله با این دشمن ددمنش و دیوسیرت بر آید و طبیعی بود خوب میدانست هزینه این پشتیبانی هم می تواند سنگین باشد.
«جواد شمقدری» در پایان خاطرنشان ساخت: امروز ما وظیفه داریم جانانه در عرصه رسانه ای و هنری جبهه مقاومت را یاری رسانیم و این یک رسالت و ماموریت تاریخی است و هرگونه کوتاهی نابخشیدنی و در آینده باعث سرافکندگی و خدای ناکرده خذلان و شکست ما در دیگر عرصه ها و حل بحرانهای داخلی و منطقه ای نیز خواهد بود.
پس از پایان سخنان «جواد شمقدری» نوبت به «حبیب الله بهمنی» نویسنده کتاب «جنبههای نمایشی در قصص قرآن کریم» رسید و این نویسنده و کارگردان پیشکسوت با حضور در جایگاه در تشریح اهداف تالیفی خود بیان داشت: منظور من از نمایش - همان چیزی که در میان اهل فن به درام مشهور است و البته تمامی اشکال ادبی تئاتری و سینمائی را در بر میگیرد در زمانی زندگی میکنیم که هنر نمایش از منظر فن یا به قولی تکنیک دراماتیک، با پشتوانه چند هزار ساله در اوج خود به سر میبرد. امروز هنر نمایش از ارسطو و «فن شعر» او عبور کرده و تحت تأثیر رسانه فراوان دگرگون شده است. کار بجایی رسیده که از بازنمایی هر رویدادی ساده و به ظاهر پیش پا افتاده یک نمایش تولید میشود. پیچیدگیهای ساختار وجودی انسان این امکان را بوجود آورده تا هر انسان فارغ از جایگاه خانواده و اجتماع بتواند شخصیت محوری برای یک اثر داستانی تئاتری و سینمائی تلقی بشود. همچنین ماجراجوئیهای انسان است که تمامی ندارد.
بهمنی افزود: در عصر دهکده جهانی از دید تسلیم شدگان به سلطه ارتباطات زمانی که حتی سراغ گرفتن از فنون نمایش در ادبیات کهن نوعی واپسگرایی تلقی میشود پیجوئی از پدیده عناصر نمایشی در عالم وحی و دیانت و قرآن به طریق اولی امری ناخوشایند خواهد بود ما در زمانی زندگی میکنیم که در دانشکده های غرب زده مان مدعیانی پیدا میشوند که اعتقاد دارند حتی نمیتوانی نشانی از فنون نمایشی در شاهنامه فردوسی پیدا کنی. نه آنکه داستانهای شاهنامه فاقد این عناصر باشند بلکه اساسا در ذهن آن بخش از تفکر غرب زده شاهنامه و متون کهن و نیز معاصر تر ما فاقد این عناصر نمایشی - یا به قول آنها دراماتیک است.
این کارگردان و نویسنده سینما با بیان این مطلب که چه کنیم که خود باختگی فرهنگی در دو سه قرن اخیر سخت گریبان فرهنگ و هنر و ادبیات ما را گرفته است و با رنگ و لعاب تمدن و تجدد از دروازه های رسانه و آموزش ملت ما و امت اسلامی را مورد هجوم و شبیخون قرار داده است. با ما کاری کرده اند که با پای خود به مذبحه میرویم سرهایمان را به موبایلهای کف دستمان می دوزیم و از آنجا در عوالم شیطانی غرق میشویم؛ تصریح نمود: من نام این پدیده بیمار گونه را خود گریزی میگذارم فرار از خود در ابعاد مختلف نمود میابد. از یافتن روش تنظیم بخشهای مختلف نظام سازی برای اداره اجتماع گرفته تا فرهنگ ای کاش قرار از هویت فرهنگ ملی و دینی در حد غاز فرض کردن مرغ همسایه باقی میماند. این بیماری ویرانگر پشت سر خود را به آتش می کشد. بعد از «خود» قرار میکند بعد از این خود گریزی آنچه باقی میماند زمینی سوخته از یادها و نامها، بزرگداشتها و نشان هاست. اما ریشه های این فرهنگ در زیر خاکستر امید و آرزو منتظر رویش دوباره است.
نویسنده کتاب «جنبههای نمایشی در قصص قرآن کریم» در پایان خاطرنشان ساخت: در چنین شرایطی راه نجات را در کلام وحی جستجو کردن توفیق است. خدا را شکر میکنم. آنچه در این پژوهش تقدیم شده مقدمه ورود به کنکاشهای عمیق تر در میان قصص قرآنی است. امیدوارم این قدم بتواند ما را از دریافتهای ریخت شناسی به نگاههای فراتر در شناخت و درک محتوا مضمون و اهداف الهی رهنمون شود. قرآن در مورد خود می فرماید «ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم و بشر المؤمنین. امیدوارم خداوند ما را مشمول این آیه شریفه قرار دهد.
با پایان سخنرانی «حبیب الله بهمنی» از دکتر «سعید الهی» دعوت شد تا به جایگاه بیاد و ایشان پس از ایراد جملاتی در تبیین ضرورت تالیف آثار مکتوب و تاثیرگذاری آن بر بن مایههای فکری جامعه هنری کشور، عهده دار مدیریت جلسه و برگزاری تشریفات رونمایی از دو عنوان کتاب «عروس لیتانی» و «جنبههای نمایشی در قصص قرآن کریم» گردید و در نهایت این مراسم با جشن امضای کتاب توسط مولفین و همزمان با اذان مغرب به پایان رسید.
ارسال نظر