سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

آمادگی این را داریم که اگر «مستند» نیز به «سند» یا «ماده واحده‌ای» برای حمایت بیشتر نیاز دارد کنار سینماگران محترم باشیم!

اختتامیه هفته هنر انقلاب و معرفی چهره هنر انقلاب 31 فروردین 1403؛ خسروپناه

سینماپرس: حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اهمیت تولید مستند برای معرفی چهره های فرهیخته به تمام دنیا توضیح داد و گفت: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی می توانیم در حوزه اسناد و ماده واحده‌هایی که می تواند این حوزه را تقویت کند، کمک کرده و آمادگی این را داریم که همانطور که سند موسیقی توسط اصحاب موسیقی و خانه موسیقی نوشته شد، اگر مستند نیز به سند یا ماده واحده‌ای برای حمایت بیشتر نیاز دارد، کنار سینماگران محترم باشیم.

به گزارش سینماپرس، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه استاد فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از تماشای مستند «راز عیسی» درباره اهمیت مستند گفت: اهمیت سینمای مستند به مراتب از فیلم سینمایی و سریال‌هایی که ساخته می‌شود، بیشتر است. به این دلیل که فیلم سینمایی در واقع بیانگر یک قصه است، حالا این قصه می‌تواند واقعی یا غیر واقعی باشد، در تولید این آثار سعی می‌کنند بعضی از دیالوگ‌های غیرواقعی را حتی در قصه‌های واقعی بگنجانند.

وی ادامه داد: ولی در مستند حقایقی گفته می‌شود و درواقع شخصیتی که سال ها در کار خود ممکن است علمی، هنری، فرهنگی، اجتماعی و یا در حوزه های دیگر موفق بوده، کار و فعالیتش به نمایش گذاشته می شود که می تواند بسیار درس‌آموز باشد و برای کسانی که می خواهند در آن راه قدم بردارند، کمک کننده باشد. سینمای مستند، برشی از تاریخ، فرهنگ و مسائل اجتماعی ماست.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره لزوم تهیه و تولید مستند از شخصیت های علمی و فرهنگی توضیح داد: تولید مستند به ویژه از شخصیت‌های فرهیخته، دانشمندان، چهره‌های علمی و هنری و اثربخش کار بسیار لازم و ضروری است، دستاوردهایی که در حوزه سینما، فیلم و رسانه وجود دارد، فضای ابتکار و نوآوری ایجاد می‌کند، یک ابزار چند رسانه‌ای در اختیار ماست تا شخصیت‌های علمی و فرهنگی ما به بهترین شکل ممکن به تمام دنیا معرفی شوند. مخصوصاً اگر این آثار به زبان‌های مختلف هم ترجمه شده و یا لااقل زیرنویس برای آنها گذاشته بشود، بهتر می‌شود به معرفی و شناسایی مفاخر ملی کمک کرد.

استاد فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: ما فقط ۲۹۹ صنایع دستی داریم، هر کدام از این‌ها می‌تواند موضوع مستند باشد. تاریخچه، شکل‌گیری و آینده‌ و ماندگاری‌اش را باید مرور کرد. انواع و اقسام هنرها و دستاوردها در حوزه موسیقی، نگارگری، نقاشی و خوشنویسی وجود دارد، که به هرکدام می توان پرداخت. بسیاری از مردم دنیا اطلاعات و شناخت درستی نسبت به مردم ایران، شخصیت‌های بزرگ علمی و هنری و تاریخ ما ندارند، اگر چنین مستندهایی به دنیا عرضه شوند، مردم دنیا تصویر واقع بینانه‌تری از ایران خواهند داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در پایان درباره حمایت و برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سینمای مستند گفت: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی می توانیم در حوزه اسناد و ماده واحده‌هایی که می تواند این حوزه را تقویت کند، کمک کرده و آمادگی این را داریم که همانطور که سند موسیقی توسط اصحاب موسیقی و خانه موسیقی نوشته شد، اگر مستند نیز به سند یا ماده واحده‌ای برای حمایت بیشتر نیاز دارد، کنار سینماگران محترم باشیم.

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شنبه ۱۳ اردیبهشت برای تماشای مستند «راز عیسی» ساخته آبتین شمیلی تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در مراسم اکران این فیلم حضور داشت.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.