چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۱

«اصغر نقی‌زاده» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

ساخت «فیلم‌های جنگی» هزینه بالایی دارد/ حتی اگر «نهادهای مختلف» وارد کار شوند همچنان «هزینه‌ها» بسیار زیاد است و «تهیه‌کنندگان خصوصی» نمی‌توانند کار کنند

اختتامیه «پنجمین جشنواره ملی فیلم بسیج»؛ اصغر نقی‌زاده

سینماپرس: «اصغر نقی‌زاده» با رد این موضوع که ژانر دفاع مقدس در مبانی تفکری دچار انحراف شده و صرفا به یک ژانر جنگی تبدیل شده اند، گفت: من با این ادعا مخالف هستم اما اگر این تفکر درست باشد، باید بپذیریم که مردم برای جنگ آمادگی ندارند. مثلاً سال ۵۹ وقتی جنگ شروع شد، مردم آمادگی نداشتند. ارتش آن زمان کامل نبود، ارتش شاهنشاهی منحل شده بود و فرمانده هوایی هم تغییر کرده بود. در نتیجه، ما کمی ضعف نشان دادیم و بلافاصله عراقی‌ها وارد شدند.

«اصغر نقی زاده» بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس با اشاره به دلایل افول سینمای دفاع مقدس، بیان کرد: یکی از دلایل این است که ما در سینما چندوجهی کار نمی‌کنیم. یعنی سینمای تجاری باید سر جای خود باشد، سینمای هنری نیز باید وجود داشته باشد، سینمای دفاع مقدس باید باشد و سینمای فلان هم باید وجود داشته باشد.

وی افزود: وقتی رؤسا عوض می‌شوند، رویکردها تغییر می‌کنند، چون سینمای ما عمدتاً از بودجه‌های دولتی بهره می‌برد. در نتیجه، این اتفاق می‌افتد.

نقی زاده دلیل دیگر این نقیصه را هزینه بالای تولید عنوان کرد و در این خصوص اظهار داشت: مسئله دیگری که وجود دارد این است که ساخت فیلم‌های جنگی هزینه بالایی دارد و مثل گذشته، ۳۰ یا ۳۵ سال پیش، نیروهای نظامی نمی‌توانند امکانات را به صورت رایگان در اختیار فیلم‌ها قرار دهند.

وی ادامه داد: مثلاً در فیلم مهاجر» ۱۵ پهباد سقوط کرد و آن زمان از سپاه گرفته شد، ولی اکنون با این گرانی‌ها، امکان چنین چیزی وجود ندارد.

بازیگر فیلم های سینمایی «از کرخه تا راین» و «آژانس شیشه ای» با بیان این مطلب که در دنیا به فیلم‌های جنگی یارانه داده می‌شود، تصریح کرد: اما در ایران اینگونه نیست چون این فیلم‌ها به تانک و توپ نیاز دارند و وزارت ارشاد و صداوسیما به تنهایی نمی‌توانند هزینه‌ها را تأمین کنند. دولت باید این هزینه‌ها را پرداخت کند.

وی متذکر شد: در شرایط کنونی، حتی اگر نهادهای مختلف وارد کار شوند، همچنان هزینه‌ها بسیار زیاد است و تهیه‌کنندگان خصوصی نمی‌توانند کار کنند. حتی تهیه‌کنندگان دولتی هم توانایی تأمین این هزینه‌ها را ندارند. در حالی که در یکی از کشورهای خارجی، برای ساخت فیلمی درباره عملیات‌های راه‌آهن فرانسه که ماموران راه‌آهن با آلمان‌ها می‌جنگیدند، تمام امکانات راه‌آهن و ارتش در اختیار فیلمسازان قرار گرفت. در کشور ما هم باید چنین شرایطی ایجاد شود.

نقی زاده در پاسخ به این پرسش که چرا فیلم های ژانر دفاع مقدس در مبانی تفکری دچار انحراف شده اند و صرفا به یک ژانر جنگی تبدیل شده اند؟ بیان کرد: البته من با این ادعا مخالف هستم اما اگر این تفکر درست باشد، باید بپذیریم که مردم برای جنگ آمادگی ندارند. مثلاً سال ۵۹ وقتی جنگ شروع شد، مردم آمادگی نداشتند. ارتش آن زمان کامل نبود، ارتش شاهنشاهی منحل شده بود و فرمانده هوایی هم تغییر کرده بود. در نتیجه، ما کمی ضعف نشان دادیم و بلافاصله عراقی‌ها وارد شدند.

وی افزود: حالا هم اگر جنگی به وقوع بپیوندد، ممکن است همان شرایط تکرار شود. در جنگ جهانی دوم، وقتی آلمان به مسکو نزدیک شد، تمام مردم شوروی متحد شدند و با آلمان‌ها جنگیدند. این رویکرد در تمام دنیا وجود دارد. به همین دلیل، شما همیشه باید افکار عمومی را آماده کنید و این آمادگی باید همیشه وجود داشته باشد.

نقی زاده در پایان گفت و گو خاطرنشان کرد: باید مردم بدانند برای چه چیزی آماده شوند. حالا، هر روز داستان جدیدی داریم. همین امروز که نشسته‌ایم، می‌گویند شما حق ندارید نفت بفروشید، یا تعرفه‌هایتان باید به این شکل باشد، و به کشورهای دیگر زور می‌گویند. حالا شما باید آماده باشید.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.