دوشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۱

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی:

به دلیل آنچه ورود به مساله حجاب عنوان شد، مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفتم

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر؛ خسروپناه؛ انقلاب فرهنگی

سینماپرس: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از رونمایی سند امنیت غذایی در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش سینماپرس، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه ۱۹ فروردین در جمع جامعه مبلغین در پاسخ به این سوال که شورای عالی انقلاب فرهنگی چه برنامه‌هایی برای بهبود وضعیت حجاب جامعه دارد؟، اظهار داشت: مسئله حجاب امر مهم و صحیح است اما موضوع مهم دیگر امنیت غذایی است.

وی با تاکید بر اینکه یک موضوع مهم نباید ما را از موضوعات مهم دیگر باز دارد، ادامه داد: موضوع امنیت غذایی که مبحثی در حوزه های علمی، فناوری، فرهنگی و سلامت است، باید بسیار مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس سند امنیت غذایی که به زودی تصویب می‌شود، به قدری مهم است که اگر آن را جدی نگیریم، کشور در کمتر از یک دهه آینده دچار بحران خواهد شد.

خسروپناه گفت: هر چند سال‌ها درباره اهمیت حجاب سخن گفته‌ و مواضع‌ خود را با صراحت بیان کرده‌ام، اما جالب است وقتی تلاش‌های ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه‌ امنیت غذایی که باید اولویت هر حاکمیتی باشد، نمایان شد، به دلیل آنچه ورود به مساله حجاب، عنوان شد، مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفتم و این نخستین‌بار است که شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک نهاد فرهنگی و شخص دبیر آن در فهرست تحریم قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مباحث مهمی در حوزه فرهنگی اجتماعی، داریم افزود: موضوعاتی مانند جمعیت، طلاق، حجاب و عفاف و فرار مغزها مباحث فرهنگی بسیار جدی و در دستور کار این شورا قرار دارد.

خسروپناه خاطرنشان کرد: شورای حوزوی هم در زیر مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی فعال است که وظیفه دارد با استفاده از ظرفیت حداکثری همه حوزه‌های علمیه در سراسر کشور، ساحت فقهی و علمی اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی را مشخص کند.

این استاد فلسفه و حکمت در پاسخ به برخی انتقادها و نگرانی‌ها از وضعیت فرهنگی دانشگاه‌های کشور گفت: نباید خطای عده اندکی را به پای همه دانشجویان نوشت. هر چند که انحرافِ حتی یک دانشجو به این دلیل که او فرزند عزیز خودمان است باید با جدیت دنبال شود اما در نظر داشته باشیم که پیش از کرونا در همین دانشگاه صنعتی شریف نماز جماعت ظهر ۲ بار برگزار می‌شد. این نشان از عمق اعتقادات و پاکی فرزندان کشورمان دارد و باید ظرفیت‌های ارزشمند دانشجویان و دانشگاهیان را هم ببینیم.

وی با اشاره به تاریخچه تاسیس و فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وجود دهها استاد حوزوی دارای مدرک دکتری تخصصی و رتبه‌های علمی بسیار بالا در زمینه علوم انسانی حاصل تلاش شورای عالی انقلاب فرهنگی و همکاری با جامعه مدرسین قم است.

خسروپناه ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی با تلاش های فراوان طلاب کشور از ابتدای انقلاب توسعه یافت و رشد علم، رشد فناوری و رشد فرهنگ اسلامی سه سرفصل اصلی فعالیت‌های این شورا را تشکیل می‌دهد.

وی با تاکید بر جهت‌دهی هوشمندانه و آینده‌نگرانه مقام معظم رهبری به فعالیت‌های این شورا در سال‌های گذشته، گفت: تلاش برای افزایش رتبه علمی کشور، تصویب سند نقشه جامع علمی کشور، توسعه سلول‌های بنیادی، نانوتکنولوژی و امروزه هوش مصنوعی نتیجه جهت‌دهی عالمانه رهبر معظم انقلاب به فعالیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

خسروپناه همچنین تحول علوم انسانی و مهندسی فرهنگی را از مطالبات مقام معظم رهبری دانست که از سوی شورای انقلاب فرهنگی با جدیت دنبال می‌شود.

انقلابی ترین کلام حضرت امیر کدام است؟

در این مراسم حجت الاسلام مرتضی ادیب یزدی به بیان مطالبی درباره ضرورت توجه به کلام حضرت امیر در نهج البلاغه پرداخت و گفت: کلام و ادبیات حضرت علی (ع) به دلیل بهره بردن ایشان از واژه‌ها، نفوذ شگفت‌انگیزی در جان مخاطب دارد که یکی از فنون خلق خطابه‌های نهج‌البلاغه را اثر تسلط امام بر واژه‌ها و نفس خود است.

وی افزود: انقلابی‌ترین جمله و کلام در تاریخ بشر متعلق است به امیرمومنان (ع) و کلامی همپایه آن نیامده؛ آنگاه که در جنگ صفین بعد از مشاهده سستی در میان لشکریان خود فرمود فان الحیاه فی موتکم قاهرین و الموت فی‌ حیاتکم مقهورین؛ زندگی در این است که بمیرید اما غالب و قاهر و پیروز، و مردن در این است که زنده باشید اما مقهور و مغلوب و بیچاره و درمانده!

رییس جامعه مبلغین ادامه داد: این جمله باعظمت در آن زمان چنان بر لشکریان اثر گذاشت که رشادت‌ها از خود نشان دادند که در تاریخ کم نظیر است. ملتی که می‌خواهد تاریخ‌ساز، فریادگر و پرچم‌دار باشد و بر نظم شیطانی که تلاش می‌شود در جهان حکمفرما شود، بتازد، باید نهج‌البلاغه را سرلوحه خود قرار دهد و این کار شما مبلغین است.

وی افزود: یکی از دلایلی که کلام حضرت در جان مخاطب اثر می‌کند در حکمت ۷۳ آمده است که می‌فرماید هر آن کس که خودش را در مسند و منصب امامت مردم قرار می‌دهد، پس باید تعلیم نفس را از خود آغاز کند، قبل از اینکه بخواهد دیگران را تعلیم دهد. بنابر این وقتی منصب امامت را به معنای پیشوای جامعه در نظر بگیریم، اهل تبلیغ باید بسیار دقت کنند که راه توفیق عبارت است از تعلیم، تأدیب و کنترل نفس.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.