چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۹

انتقاد مهم و بسیار دقیق «رئیس سازمان صدا و سیما» نسبت به تولیدات دفاع مقدس؛

جبلی: صرف گنجاندن جلوه‌های ویژه‌ای از جنگ و چند صحنه از آتش و خمپاره یک اثر را دفاع مقدسی نمی‌کند

پیمان جبلی

سینماپرس: رئیس رسانه ملی در دیدار با جمعی از ناشران مجمع ناشران دفاع مقدس گفت: سازمان صداوسیما در راستای حمایت از ادبیات مکتوب در حوزه دفاع مقدس ضمن همکاری با ناشران دفاع مقدس از متون ادبی این حوزه در تولیدات رسانه‌ای خود بهره خواهد برد.

به گزارش سینماپرس، نشست صمیمانه اعضای مجمع ناشران دفاع مقدس با رئیس رسانه ملی در سازمان صداوسیما برگزار شد. جبلی در این دیدار با اشاره به اهمیت این دیدار گفت: این نشست الگویی برای برنامه‌سازان رادیو و تلویزیون است تا به دور از قواعد آیین‌نامه‌ای و دستوری نگاه مؤثری به حوزه ادبیات دفاع مقدس داشته باشند.

رئیس سازمان صدا وسیما، متن را یکی از مهم‌ترین ابزارهای فرهنگی دانست و اظهار داشت: رسانه ملی در جایگاه رسانه‌ای گسترده و فراگیر برای تولید هر اثر خود را وامدار متن می‌داند و اشاره همیشگی به همکارانم در عرصه تولید، انتخاب متن مناسب و تأثیرگذار است.

وی با تأکید بر نهادینه شدن تعامل با حوزه نشر و کتاب ادامه داد: همچون عرصه‌های دیگر فرهنگی مانند شعر، عرصه تصویر نیز به شدت وابسته به محتوا و متن بوده و همواره متن، پیشران عرصه تولیدات رادیویی و تلویزیونی است.

جبلی بازنشر و معرفی کتاب در رسانه ملی را امری مهم تلقی کرد و گفت: تبدیل محصول فرهنگی به فیلم، سریال یا مستند، ده‌ها برابر به آن اثر ضریب می‌دهد و موجب انتشار آن اثر نه تنها در حوزه جغرافیایی کشورمان بلکه در آن‌سوی مرزها می‌شود.

متن به عنوان عنصر پیشران

رئیس رسانه ملی با تأکید بر استفاده از متن به عنوان عنصر پیشران در رسانه ملی بیان کرد: این حوزه بسیار غنی و پر از ایده و محتواست و می‌توان در کنار آثار تألیفی به آثار اقتباسی نیز توجه کرد.

وی تصریح کرد: در حوزه دفاع مقدس و ادبیات پایداری آثار غنی و قابل تأملی وجود دارد. ورود به این عرصه ما را با اقیانوسی مواجه می‌کند که می‌توان تا سال‌ها در حوزه فیلم و سریال از آن‌ها استفاده کرد و از این بیکرانگی هر چقدر استفاده کنیم باز کم نخواهیم آورد.

جبلی با اشاره به ظرفیت عظیم این حوزه افزود: به تعداد رزمندگان دفاع مقدس داستان و خاطره وجود دارد. اگر هر خاطره تبدیل به تاریخ شفاهی شده و پس از آن با تصویر آمیخته شود آثار ماندگاری ثبت خواهد شد که می‌توان به آن افتخار کرد و آن را به عنوان سند تاریخی در ذهن سپرد.

رئیس رسانه ملی با بیان اینکه در این سال‌ها مجموعه‌های نمایشی قابل تأملی در این حوزه تولید شده‌است گفت: مجموعه تلویزیونی «شوق پرواز» از جمله این آثار است که اثری فاخر و ماندگار در تلویزیون به شمار می‌آید.

اهمیت پیوست رسانه‌ای در ادبیات پایداری

وی با اشاره به اهمیت پیوست رسانه‌ای یک اثر مکتوب اظهار داشت: در دنیا وقتی می‌خواهند یک کتاب را معرفی کنند حتماً در کنارش از فیلم، سریال و ... هم بهره می‌گیرند و به درک آن اثر ضریب می‌دهند. ادبیات دفاع مقدس حتما نیازمند چنین پیوستی است تا در اذهان ماندگار شود.

در ادامه رئیس رسانه ملی با تأکید بر توجه مقام معظم رهبری به ادبیات و اهتمام به تقریظ و دیدار با نویسندگان گفت: هر کاری که زمین مانده باشد مقام معظم رهبری شخصاً اقدام می‌کند و توجه به ادبیات دفاع مقدس از این جمله است که مسئولیت ما را هم بیشتر می‌کند.


حفظ ارزش های اخلاقی

جبلی با تأکید بر گفتمان دینی و ارزشی در ادبیات دفاع مقدس گفت: باید نسبت این ادبیات با ارزش‌های دینی و اخلاقی و این نگاه در تولیدات سینمایی و تلویزیونی هم حفظ شود چرا که صرف گنجاندن جلوه‌های ویژه‌ای از جنگ و چند صحنه از آتش و خمپاره یک اثر را دفاع مقدسی نمی‌کند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.