دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۱

مستندساز برگزیده عمار؛

«عمار» در بخشی از بخش‌ها از «فجر» موفق‌تر بوده است

محمد مهدی خالقی

سینماپرس: محمدمهدی خالقی مستندساز برگزیده «عمار» بیان کرد که جشنواره «عمار» در برخی از بخش‌ها از جشنواره فیلم فجر موفق‌تر بوده است.

به گزارش سینماپرس، محمدمهدی خالقی کارگردان و مستندساز برگزیده دوره‌های «عمار» درباره یک دهه برگزاری جشنواره مردمی فیلم «عمار» به مهر گفت: جشنواره «عمار» حاصل یک ایده بسیار خوب بود که دو رویکرد کلیدی داشت؛ یکی اینکه قرار بود آثاری در این جشنواره پذیرفته و دیده شود که در رویدادهای دیگر تا آن زمان موردتوجه قرار نمی‌گرفتند. آثاری که مدافع ارزش‌های انقلاب بودند و «عمار» از همان ابتدا به‌صورت شفاف اعلام کرد که رویدادی برای دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی است. رویکرد دوم هم این بود که «عمار» از همان ابتدا اعلام کرد که رویدادی دائمی است، قرار نیست تعطیل شود و به همان میزان که برای تولید اثر خوب وقت و انرژی می‌گذارند، به همان اندازه هم تلاش کنند تا این آثار خوب به دست مخاطبان برسد که این رویکرد بخش اکران‌های مردمی «عمار» را شکل داد.

وی در ادامه توضیح داد: در دوره‌های اولیه جشنواره «عمار»، این رویداد مفهومی را تحت عنوان «اکران‌های مردمی» پیگیری می‌کرد که هدف آن رساندن آثار برگزیده جشنواره به مناطق و مخاطبانی بود که شاید دسترسی به این گونه از آثار نداشتند. خیلی از این آثار هم که پخش تلویزیونی داشتند، امکان داشت مخاطب فرصت تماشای آن‌ها را از دست داده باشد اما در قالب این اکران‌ها می‌توانست با برنامه‌ریزی و توجه بیشتر سراغ آثار بیاید و به تماشای آن‌ها بنشیند.

خالقی افزود: به تدریج که شبکه «عمار» توانست در مناطق مختلف کشور خودش را پیدا کند، با تجربه نمایش چند مستند بلند و سینمایی، شبکه‌ای را طراحی کرد برای اکران فیلم در مناطق فاقد سینما. اکثر روستاهای کشور از سینما محروم هستند و بخش عمده‌ای از مراکز غیرشهری هم سینمایی ندارند. برای این مناطق باید فکری می‌شد تا بتوانند جذابیت سینما را در مسیر یک سینمای سالم و ارزشمند، درک کنند. جشنواره «عمار» توانسته است از چند سال پیش این شرایط را فراهم کند. ارزش شبکه توزیع «عمار» هم در این است که آثار سالم و خانوادگی را به دست مخاطبان در شهرها و مراکز فاقد سینما می‌رساند.

این مستندساز درباره نقش جشنواره «عمار» در معرفی چهره‌های جدید به جریان سینما هم گفت: اصلی‌ترین رسالت «عمار» همین است که هنرمندان علاقمند به موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی که در این حوزه کار می‌کنند اما کمتر دیده می‌شوند را شناسایی و به جامعه رسانه‌ای معرفی کند. «عمار» طی یک دهه گذشته این کار را به خوبی انجام داده و بسیاری از فیلمسازان معرفی شده در ادوار مختلف این رویداد، تا پیش از آن ناشناخته بودند و با حضور در این جشنواره آثارشان دیده شد و زمینه‌ای پیدا کردند برای کارهای خوب آینده‌شان. تصورم این است که «عمار» در این زمینه، حتی از جشنواره فجر هم عملکرد موفق‌تری داشته است.

وی در ادامه توضیح داد: جشنواره فجر یک رویداد تخصصی است و تنها افرادی که در حوزه سینما دغدغه دارند سراغ این رویداد می‌روند اما جشنواره «عمار» از این منظر رویدادی بازتر است و دامنه مخاطبان گسترده‌تری هم دارد.

خالقی درباره استمرار حضور وحید جلیلی و نادر طالب‌زاده بر مصدر سیاست‌گذاری جشنواره «عمار» هم گفت: وحید جلیلی در مقام رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره، حکم پدر «عمار» را دارد که از ابتدای امر پایه‌گذاری این رویداد بوده است. اما هیچ حرکت بزرگی به‌صورت انفرادی رقم نمی‌خورد و حاصل یک کار گروهی بزرگ است. نادر طالب‌زاده هم که حق استادی به گردن همه ما دارند، با حضور در مقام دبیر این رویداد، نقش پدر معنوی را برای بچه‌های عمار داشته‌اند. ایشان چهره برجسته‌ای در حوزه سینما و رسانه هستند و به‌نوعی یک «برند» محسوب می‌شوند که حضورشان در کنار «عمار» تأثیرگذار و مایه دلگرمی بوده است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.