چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۱

به کارگردانی «محمدرضا هنرمند»؛

«سمفونی نهم» در بازار موسیقی شنیدنی شد

فیلم سینمایی «سمفونی نهم»

سینماپرس: موسیقی فیلم‌های سینمایی «سمفونی نهم» به کارگردانی محمدرضا هنرمند و «قصر شیرین» به کارگردانی رضا میرکریمی به آهنگسازی امین هنرمند در قالب یک آلبوم پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

به گزارش سینماپرس، موسیقی متن فیلم‌های سینمایی «قصرشیرین» به کارگردانی رضا میرکریمی و «سمفونی نهم» به کارگردانی محمدرضا هنرمند با آهنگسازی امین هنرمند منتشر شد.

در توضیح این اثر موسیقی آمده است:

آلبوم حاضر شامل موسیقی متن دو فیلم سینمایی «سمفونی نهم» و «قصر شیرین» با تنوع قابل توجهی در سبک و رنگ آمیزی است.

موسیقی سمفونی نهم بر اساس یک تم، واریاسیون های مختلف و بسط و گسترش آن شکل گرفته است. از منظر رنگ آمیزی، غالب سازهای مرسوم ارکستر سمفونیک، گروه کر، چنگ، پیانو، کمانچه، تار، سه تار، عود، سنتور، دف و بانسوری در آن شنیده می‌شود. ساز بانسوری که در اصل مربوط به فرهنگ هندوستان و پاکستان است، به دلیل بدیع بودن نسبت به نی ایرانی و در عین حال تداعی فرهنگ کهن برای مخاطب عام، در صحنه‌های مربوط به کوروش به کار رفته است.

علاوه بر آن متن خوانده شده توسط گروه کر در این صحنه‌ها، بخشی از منشور کوروش با گویش بابلی نو است که ارتباط مستحکم‌تری بین تصویر و موسیقی ایجاد می‌کند.

موسیقی «قصر شیرین» بر مبنای دو تم و برای سازهای زهی، فلوت، پیانو، ملودیکا و آوای انسان نوشته شده است. آوای به کار رفته، نمودی از شخصیت مادر (شیرین) است که با وجود اهمیت بسیار، در فیلم دیده نمی‌شود. این آوای گنگ بازخوانی از قرائت خانم رها بویراحمدی از ترانه محلی دی بلال، با شعر آقای غلام محمد ملک زاده است.

امین هنرمند آهنگساز، نوازنده پیانو و ملودیکا، ارژنگ سیفی زاده نوازنده تار- سه تار و مشاور آهنگساز در موسیقی ایرانی، شروین مهاجر نوازنده کمانچه، سید محمد تنکابنی نوازنده سنتور، حجت فرجیان نوازنده عود، شقایق صادقیان نوازنده فلوت، ساندروفردریک نوازنده بانسوری، سارنگ سیفی‌زاده آواگر، میلاد عمرانلو رهبر گروه کُر «تنال»، محمدرضا پیشوایی نوازنده سازهای کوبه‌ای، علی جعفری پویان نوازنده ویولن، امین غفاری نوازنده ویولن و ویولا، آتنا اشتیاقی نوازنده ویولنسل، کوروش کشاورز نوازنده ویولنسل گروه نوازندگان این آلبوم را تشکیل می‌دهند.

«برای کوروش»، «سفر راحیل»، «قصه دلدادگی کهن»، «غروب بردیا»، «پیش از سپیده دم»، «وسپس ظلمات»، «بیم کویر»، «پایان سفر» اسامی قطعات موسیقی متن «سمفونی نهم» را تشکیل می‌دهند. این فیلم محصول سال ۱۳۹۷ سینمای ایران است.

در بخش مربوط به موسیقی فیلم «قصر شیرین» به کارگردانی رضا کریمی که از محصولات سینمای ایران در سال ۱۳۹۷ بوده و موسیقی متن آن نیز برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بوده قطعات «یاد شیرین»، «تردید پدر»، «آرزویی در دوردست»، «دشت و امید»، «پناه» و «درباره زندگی» پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

«سمفونی نهم» در بازار موسیقی شنیدنی شد

امین هنرمند از جمله هنرمندانی است که مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه تهران در رشته موسیقی دریافت کرده است. وی فوق لیسانس و دکترای آهنگسازی خود را با بورس کامل از دانشگاه تورنتو دریافت کرده و برنده بیش از هشت جایزه و فراخوان ملی و بین‌المللی در زمینه آهنگسازی است.

«شکوه‌های بی کلام»، «دیروز تا امروز»، «از یادت نمی‌کاهم»، «گفتاگوی» از جمله آثار و مجموعه موسیقی‌هایی است که تاکنون از امین هنرمند منتشر شده‌اند. ضمن اینکه در زمینه تالیف و پژوهش تازه‌ترین مقاله او با نام «انبوهه‌ها و شبه انبوهه‌ها: مطالعه دود کافونی در موسیقی شنیتکه» توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد و در نشریه «میوزویک تیوری سپکترام» به چاپ رسیده است. همچنین کتاب‌های «مقدمه‌ای بر آنالیز موسیقی آنتال»، «زبان تخصصی موسیقی» و «مقدمه‌ای بر تحلیل موسیقی آلفرد شنیتکه» از جمله آثاری است که به قلم امین هنرمند پیش روی مخاطبان و دانش پژوهان حوزه موسیقی قرار گرفته‌اند.

عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران به عنوان دانشیار، داوری جشنواره موسیقی فجر، داوری مسابقه آهنگسازی احمد پژمان، عضو هیات داوران مسابقه آهنگسازی «دوئت»، عضو هیات داوران جشنواره موسیقی «صبا»، عضو هیات داوران مسابقه آهنگسازی خانه موسیقی از جمله سوابق امین هنرمند در عرصه موسیقی است.

آلبوم موسیقی متن فیلم‌های «سمفونی نهم» و «قصر شیرین» با مجوز شماره ۱۳۹۹-۵۶۸۶ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماره ثبت ۳۱۹۳۸ کتابخانه ملی ایران در دسترس شنوندگان قرار گرفته است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.