چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۶

مهلت ۲۴ ساعته به شبکه سحر اردو برای پرداخت بدهی؛

لجبازی و گروکشی سیاسی‌به سبک مدبران بنفش پوش

ژنرال جنتی و سایه های بنفش تدبیر (2)

سینماپرس: شبکه سحر اردو تا ۲۴ ساعت آینده بدهی قبلی‌اش را پرداخت نکند به عاقبتِ شبکه الکوثر تلویزیون دچار خواهد شد. شواهد نشان می‌دهد مشکل فراتر از درک ناقص و فهم ناکافی از ضرورت‌های کار رسانه‌ای بین‌المللی است و پایِ لجبازی و سیاسی‌کاری و گروکشی در میان است!

به گزارش سینماپرس، چندی پیش شبکه تلویزیونی الکوثر شبکه عربی‌زبان برون‌مرزی صداوسیما در آستانه روز قدس، بخاطر بدهی‌های پرداخت نشده، از روی ماهواره یوتل‌ست قطع شد. شبکه‌ای عمومی و ۲۴ ساعته که در همه حوزه‌های سرگرمی، معارفی، سیاسی، سبک زندگی و... برنامه دارد و  با شعار خانواده سالم فعالیت می‌کند. معاون برون‌مرزی صداوسیما در گفت‌وگود با تسنیم  اعلام کرد که دلیل این اتفاق تنها درک ناقص و فهم ناکافی از ضرورت‌های کار رسانه‌ای بین‌المللی نیست بلکه گاهی اوقات لجبازی و چه‌بسا تعمد و شاید سیاسی‌کاری و گروکشی است.

بعد از چالش قطعی شبکه الکوثر، نوبت به شبکه‌ای دیگر در برون‌مرزی صداوسیما رسیده و این بار شرکت ماهواره‌ای پاکست تهدید کرده اگر شبکه سحر اردو تا ۲۴ ساعت بدهی قبلی خود را پرداخت نکند این شبکه خارجی تلویزیون را از روی این ماهواره قطع خواهد کرد. ماهواره پاکست اصلی‌ترین ماهواره پخش شبکه سحر اردو است که صدها میلیون مخاطب این شبکه را در منطقه شبه قاره پوشش می‌دهد. اگر شبکه سحر اردو تا ۲۴ ساعت آینده قطع شود دومین شبکه معاونت برون‌مرزی صداوسیما خواهد بود که بدلیل تخصیص نیافتن بودجه ارزی از سوی دولت در فاصله یک هفته پخش آن قطع می‌شود.  

دولتی‌ها و مسئولین اجرایی تصمیم‌گیرنده مدعی‌اند بودجه‌ مربوطه صداوسیما را تخصیص داده‌اند اما مسئولان صداوسیما با رد این ادعا اسناد و مدارکی ارائه می‌دهند که حکایت از عدم تخصیص بودجه ارزی آنها بویژه در دو سال گذشته دارد. بدلیل عدم تخصیص بودجه ارزی از سوی دولت به رسانه‌ملی که همواره در سالیان گذشته صورت گرفته بدهی‌های خارجی صداوسیما در دفاتر خارجی و شبکه‌های برون‌مرزی به حدود ۹۰ میلیون دلار رسیده است.

براساس قانون برنامه ششم توسعه دولت باید هفت دهم درصد کل بودجه کشور را برای فعالیت‌های تبلیغی و فرهنگی به صداوسیما تخصیص دهد که رقم آن حداقل چیزی حدود چهار هزارمیلیارد تومان می‌شود اما به عنوان مثال در سال ۱۳۹۸ دولت حداکثر هزار و هشتصد میلیارد تومان به صداوسیما اختصاص داده است.  

به نظر می‌رسد ماجرای گروکشی و نوعی لجبازی دستگاه‌های اجرایی و یا دولتی‌های تصمیم‌گیر دور از دسترس نباشد؛ زیرا چندین فرضیه وجود دارد که محتمل‌ترین آن به ماجرای فرکانس ۷۰۰- ۸۰۰ برمی‌گردد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتقاد دارد برای توسعه پنهای باند و ارائه بهتر خدمات اینترنتی، به فرکانس‌های بیشتر و خصوصاً به فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز نیاز دارد که در اختیار صداوسیماست.

بیشتر بخوانید

اخبار تلویزیون|از انیمیشن "قند و شکر" شبکه دو تا سریالی درباره "پرونده‌های امنیت‌ملی

تعلیم‌وتربیت فرزندان و آسیب‌های دختران در مدارس/ تلویزیون با بازیگران بنام وارد "پرگار" آموزشی می‌شود+ تصاویر

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند وزارت ارتباطات با  توسعه شبکه فیبرنوری می‌تواند منابع فرکانسی کشور را ذخیره  و یا صرفه‌جویی کند و فقط برای مواقعی که نیاز است حتماً این پهنای باند به صورت بی‌سیم در اختیار کاربران قرار بگیرد.  بنابراین نسبت کاربران اینترنت ثابت و اینترنت موبایل لازم است که در کشور اصلاح شود تا این محدودیت از این طریق حل شود. این تحلیل‌ها و شواهد نشان می‌دهد مشکل توسعه پهنای باند و اینترنت کشور، فرکانس ۷۰۰  و ۸۰۰ نیست. این احتمال وجود دارد که این محدودیت‌ها، فشارها و مانع‌تراشی‌ها را بوجود می‌آورند تا دولت بتواند از صداوسیما امتیاز بگیرد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.