-
۱۴۰۴-۰۳-۰۴ ۱۸:۰۸
«نخل طلای پناهی» در مضحکه سیاسی «کن ۲۰۲۵»؛
درسی که «مدیران و مسئولان فرهنگیهنری کشور» باید از «جشنواره فیلم کن» بیاموزند
سینماپرس: سالهاست که عیار «نخل طلای کن» کاهش یافته، اما امسال این نخل حتی ارزش فلز مس را هم ندارد! اما با این همه اعطای عنوان مضحک بهترین فیلم «کن ۲۰۲۵» به «یک تصادف ساده» میتواند مصداقی قابل تامل برای مسئولان فرهنگی، قضایی و امنیتی کشور باشد و موجب شود تا ایشان به خود آمده و ببینند که چگونه دشمن در کفر خود ثابتقدم است و حتی اصول و زبان هنری را ـ که خود تعریف کرده و تفسیر میکند و برای رسیدن به اهداف شیطانیاش زیر پا میگذارد، بیآنکه از نگاه ناظر سینماگران، هنرمندان و نخبگان هنری شرم کند.
-
۱۴۰۴-۰۳-۰۴ ۱۱:۵۸
«مجید قاری زاده» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«کمدی» امروز دیگر «کمدی» نیست/ «بخش خصوصی» عملاً نابود شده/ «سینماداران» خود هم «تهیهکننده» شدهاند و هم «پخشکننده»!
سینماپرس: «مجید قاری زاده» با انتقاد نسبت به تسخیر گیشه سینما توسط سینمای کمدی، گفت: امروز، سینمای غالب به جایی رسیده که سینماداران میگویند بعد از کرونا فلان فیلم باعث روشن ماندن چراغ سینما شده است ــ نام نمیبرم. اما باید پرسید: چراغ سینما به چه قیمتی روشن مانده است؟ با پنج فیلم که تنها در چهار، پنج سالن پرفروش شدهاند؟
-
۱۴۰۴-۰۳-۰۴ ۱۱:۵۷
«کامبیز کاشفی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
عدهای از «دستیاران کارگردان» تبدیل شدهاند به «پدرخواندههای» پشتپردهی «سینما»/ وجود یک «ساختار پنهان» در تصمیمسازیهای کلان «سینما»
سینماپرس: «کامبیز کاشفی» با اشاره به نقش دستیاران کارگردانی در قوت گرفتن مافیای بازیگری، گفت: نهادهایی که اساساً برای صیانت از منافع اعضای خود شکل گرفتهاند ـ مثل بازیگران، طراحان صحنه و لباس، فیلمبرداران و سایر صنوف ـ به دلایل مختلف، از جمله نبود نظارت درست، از مسیر اصلی منحرف شدهاند. همهچیز در ظاهر مهیاست؛ دفتر، امکانات، عنوان، اما در عمل، کارکرد واقعی آنها زیر سؤال است. بهجای آنکه حافظ حقوق حرفهای باشند، گاه بر خلاف آن عمل میکنند. مشخصا خانه سینما یکی از نقاط کلیدیست که باید این ساختار را تقویت کند. نهاد دیگری مثل وزارت ارشاد هم همینطور. اما هیچکدام بهدرستی وظیفهشان را انجام نمیدهند، و نتیجهاش این میشود که، با احترام به همه دستیاران کارگردانی که صادقانه کار میکنند، ناگهان میبینیم عدهای از دستیاران کارگردانی تبدیل شدهاند به پدرخواندههای پشتپردهی سینما.
-
۱۴۰۴-۰۳-۰۳ ۱۰:۰۲
«محسن رضایی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«سینمای دفاع مقدس» باید از نظر محتوا عمق بیشتری پیدا کنند و پژوهشهای جدیتر و دقیقتری در این زمینه انجام شود/ زوایای پنهان و ناگفتهی بسیاری از «دفاع مقدس» باقی مانده
سینماپرس: بمناسبت فرارسیدن سالروز حماسه سوم خردادماه و فتح الفتوح آزادسازی خرمشهر، «فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول هشت سال دفاع مقدس» با اشاره به انتظارات ویژهای که از سینمای دفاع مقدس میرود، گفت: واقعیت این است که آثار و تولیدات سینمای دفاع مقدس باید از نظر محتوا عمق بیشتری پیدا کنند و پژوهشهای جدیتر و دقیقتری در این زمینه انجام شود. چرا که زوایای پنهان و ناگفتهی بسیاری از دفاع مقدس باقی مانده که باید کشف و به مردم معرفی شود.
-
۱۴۰۴-۰۳-۰۳ ۱۰:۰۱
کارگردان «صیاد» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«فیلمهای دفاع مقدس» از نظر کمی، کیفی، ساختاری و محتوایی پیشرفت قابلتوجهی داشتهاند/ به دلیل حجم بالای «آثار دفاع مقدسی» ساختهشده «مخاطبان» تا حدی «اشباع» شدهاند!
سینماپرس: «جواد افشار» با بیان این مطلب که سینمای دفاع مقدس را بسیار رو به رشد میبینم، گفت: ممکن است در میان آثار، نمونههای متوسطی هم وجود داشته باشد، اما اگر با آثار دهههای قبل مقایسه کنیم، فیلمهای دفاع مقدس از نظر کمّی، کیفی، ساختاری و محتوایی پیشرفت قابلتوجهی داشتهاند. فیلمنامهها، شخصیتپردازیها و سایر عناصر ساخت نیز بسیار قویتر شدهاند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۳۱ ۱۰:۱۸
«شفیع آقامحمدیان» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«سینما» به محلی برای «سوداگری» و حفظ «سرمایه» تبدیل شده است/ کوتاهی «حوزههای علمیه» و «مراکز فرهنگی» سطح تولید آثار دینی و تاریخی را کمارزش و سطحی ساخته است
سینماپرس: «شفیع آقامحمدیان» همزمان با روز زیارت مخصوص امام رضا علیهالسلام با اشاره به کمکاری حوزه های علمیه و عدم ایفای نقش فعال برای تولید آثار هنری و پرداختن به ابعاد هویتی و الگوسازی از مدل حرکتی و سبک زندگی ائمه علیه السلام، گفت: در میان طلاب و کسانی که بهطور رسمی در دروس مذهبی مشغولاند، کمتر کسی را میبینیم که بهطور جدی دغدغه این موضوعات را داشته باشد. یا به اصطلاح، آنها به مسائل دیگری مشغولاند یا تخصص فیلمنامهنویسی ندارند، یا اصلاً احساس ضرورت نمیکنند که وارد این عرصه شوند. این وضعیت، به اعتقاد من، در آینده بیشتر به چشم خواهد آمد. برای مثال، اگر نگاهی به فعالیتهای سینمایی کشورهایی مانند عربستان بیندازیم، میبینیم که آنها نیز در حال ساخت فیلمهایی مانند فیلمهایی با موضوع معاویه هستند و بهطور واضح و برجستهای این مسائل را به تصویر میکشند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۳۱ ۱۰:۱۷
«اصغر توسلی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
فرایند فرسایشی «کاهش مخاطبان تلویزیون» رخدادی ناگهانی نبوده/ امروز با «تلویزیونی» مواجه هستیم که با وجود دهها شبکه و برنامه اثری در «زندگی مخاطب» ندارد
سینماپرس: «اصغر توسلی» با بیان این مطلب که علت بنیادی فروپاشی تدریجی مخاطبان تلویزیون ناآگاهی مدیران، برنامهسازان و سیاستگذاران رسانهای نسبت به ماهیت رسانه و کارکردهای آن است، گفت: رسانه، همچون ابزاری است که اگر کارکرد آن بهدرستی شناخته نشود، نهتنها به کار نمیآید، بلکه گاه به شکلی معکوس و تخریبی عمل میکند. این ناآگاهی، در ادوار مختلف مدیریتی تکرار شده و باعث شده تا نه از ظرفیت رسانه بهره گرفته شود، نه از مخاطب شناختی حاصل گردد، و نه مسیر تولید محتوا بر مدار نیاز جامعه باشد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۳۰ ۱۱:۲۷
«سید محمد بهشتی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«مدیریت فرهنگی» در شرایط فعلی کاملاً قابل تحقق است/ دوران «مدیریت» صرفاً از طریق «نظارت» گذشته/ مهمترین اهرمی که «حاکمیت» در اختیار دارد «حمایت» است
سینماپرس: «سید محمد بهشتی» با بیان این مطلب که مدیریت فرهنگی کار بسیار دشواری است، اما در شرایط فعلی کاملاً قابل تحقق است، گفت: «نظارت» تنها اهرم در اختیار حاکمیت نیست؛ مهمترین اهرمی که در اختیار دارد «حمایت» است.
-
۱۴۰۴-۰۲-۳۰ ۱۱:۲۶
بازیگر «احمد» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«سینما» آنقدر محدود است که افراد به سرعت «برچسبزنی» میشوند/ «ماندگاری» و «موفقیت پایدار» حاصل توانمندی و تخصص واقعی است
سینماپرس: «ساره رشیدی» با بیان این مطلب که بازیگری که با پول یا رابطه وارد شده باشد، با برچسب «بازیگر پولکی» یا «اسپانسر بازیگر» مواجه میشود و این مسئله تأثیر منفی عمیقی روی ادامه مسیر حرفهایاش دارد؛ گفت: معتقدم اگر کسی واقعاً به خاطر استعداد و شایستگیاش وارد این فضا شود، و حمایتهای سالم و حرفهای دریافت کند، مثلاً کارگردان یا تهیهکنندهای که بدون توقعات غیرمنطقی و روابط پشتپرده، به او فرصت دهد، آن بازیگر میتواند مسیر رشد و پیشرفت خوبی داشته باشد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۹ ۱۱:۴۲
«دبیر شورای عالی فضای مجازی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
سرعت به روزرسانی قوانین و آیین نامههایی که در کشور داریم با تغییر و تحولات سریع در «فضای مجازی» همخوان نیست/ مسئله ما در «هوش مصنوعی» مسئله «اجرا» است
سینماپرس: «سید محمد امین آقامیری» با اشاره به نقش و کارآمدی سند راهبردی فضای مجازی و تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر؛ گفت: با توجه به تغییر و تحولات سریع در فضای مجازی، در بسیاری از مواقع، سرعت به روزرسانی قوانین و آیین نامههایی که در کشور داریم با این تغییر و تحولات همخوان نیست.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۹ ۱۱:۴۱
«رامبد جوان» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
در این وضعیت فقط «بازار کمدی» میفروشد/ فیلم های «کمدی» باید ساخته شوند چون بقیه فیلمها «نمیفروشند»!
سینماپرس: «رامبد جوان» در خصوص هجمه سینماگران و فیلمسازان به ژانر کمدی سینمای کشور اظهار داشت: فیلم های کمدی باید ساخته شوند. چون بقیه فیلم ها نمی فروشند. آدم ها مترصد این میکه کاری شنوند بکنند تا فیلمی بسازند که بفروشد و در این وضعیت فقط بازار کمدی میفروشد پس باید چکار کنند؟ فیلم کمدی بسازند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۸ ۱۰:۳۴
کارگردان «مجنون» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
اتفاقی که در «سینمای دفاع مقدس» در حال رخ دادن است «فاجعه» است/ هیچ نظارتی بر «کیفیت فیلمنامه» انجام نمیشود و در ادامه نیز هیچ نظارتی بر «کیفیت کار» وجود ندارد
سینماپرس: «مهدی شاه محمدی» در انتقاد نسبت به رویکرد مدیران و سیاست گذاران فرهنگی بیان کرد: ما فکر میکنیم که دموکراسی در اینجا چیز مثبتی است، در حالی که در هیچ جای دنیا چنین رویکردی وجود ندارد. هیچ کشوری به تولید هر چیزی که به ذهنش میرسد نمیپردازد و آن را به ذائقه مخاطب واگذار نمیکند. در کشورهای دیگر، افراد متخصص تصمیمگیری میکنند و اجازه نمیدهند هر نوع فیلم بیارزشی تولید شود. ممکن است برخی از آثار در پلتفرمهای مختلف یا ویآودیها نمایش داده شوند، اما هیچگاه این آثار در سطح اصلی سینما تولید و نمایش داده نمیشوند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۸ ۱۰:۳۳
نیم نگاهی به فیلم سینمایی «۵ سپتامبر»؛
«قربانیِ» ابدی، «تروریستِ» همیشگی/ وقتی «سینمای سفارشی غرب» حافظه تاریخی «مخاطبان» را بازنویسی میکند!/ «۱۹۶۸» ایرانی کجای معادله است؟!
سینماپرس: سینما در جهان امروز، ابزاری فراتر از سرگرمی است و میتواند بهمثابه یک رسانه ایدئولوژیک در خدمت شکلدهی به گفتمانهای سیاسی و اجتماعی بهکار رود. یکی از نمونههای بارز این پدیده، فیلمهایی هستند که به بازنمایی منازعه فلسطین–اسرائیل میپردازند، اما با جهتگیری آشکار در حمایت از رژیم صهیونیستی، تصویری تحریفشده از واقعیت ارائه میدهند و فیلم «۵ سپتامبر» (September ۵th) از جمله این آثار است. فیلمی که در ظاهر درام تاریخی خود از همین مدل برای مظلومنمایی رژیم صهیونیستی و شیطانیسازی تصویر فلسطینیها استفاده نموده و با بهرهگیری از نمادهای احساسی، انتخابهای گزینشی در روایت، و حذف آگاهانه بافت تاریخی، موفق به تولید ساختار روایی مجعولی میشود که در آن نه تنها حذف سیستماتیک تاریخ اشغال فلسطین رقم میخورد، بلکه موفق به عوض کردن جای ظالم و مظلوم شده و ضمن ترمیم چهره تروریستهای صهیونیست به ارایه تصویری ناعادلانه از ذات پلید و تروریست فلسطینیان در معرض دید مخاطب سینمایی این اثر مبادرت میورزد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۷ ۲۰:۰۹
با صدور پیامی؛
«هیات اسلامی هنرمندان» درگذشت هنرمند متعهد و انقلابی «جلیل عرفانمنش» را تسلیت گفت
سینماپرس: «هیات اسلامی هنرمندان» با صدور پیامی درگذشت معلم فرزانه و چهره ماندگار فرهنگی مرحوم «جلیل عرفانمنش» که از اعضای هیات امنای جامعه اسلامی هنرمندان بود را به خانواده محترم ایشان، جامعه هنری و همه دلسوزان فرهنگ و هنر ایران اسلامی تسلیت گفت.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۷ ۱۱:۰۶
«اسرافیل علمداری» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
بحث «تفکر» چیزی فراتر از «مهارتهای تکنیکی» است/ بسیاری از «فیلمسازان» تحت «فشار اقتصادی» ارزشهایی را که روزی به آنها اعتقاد داشتند کنار گذاشتهاند
سینماپرس: «اسرافیل علمداری» با بیان این مطلب که در رسانهها مدام از «نسل جوان» و «امید به آینده» صحبت میشود، اما واقعیت این است که این نسل هنوز مسیر زیادی برای طی کردن دارد، گفت: فیلمسازی مثل جراحی است؛ یک پزشک جوان، پیش از آنکه جراحی کند، سالها درس میخواند، دوره میبیند و زیر نظر پزشکان باتجربه کار میکند. اما در حوزه سینما، هرکسی بهراحتی وارد میدان میشود و فیلم میسازد، بدون آنکه تجربه، دانش یا رزومهای قوی داشته باشد. این سطحینگری در درازمدت به سینما ضربههای جدی میزند و حتی همین حالا هم اثرات منفی آن را در تلویزیون و سینما شاهد هستیم.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۷ ۱۱:۰۵
«مدیرگروه آموزش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«ادبیات فارسی» آیینه تمامنمای «فرهنگ»، «هنر» و «هویت ملی» ما است/ «نمادهای ملی و فرهنگی» ستونهایی هستند که «فرهنگ» هر ملت بر آنها استوار است
سینماپرس: دکتر «علی دلیر» همزمان با روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی با بیان این مطلب که نمادهای ملی و فرهنگی، ستونهایی هستند که فرهنگ هر ملت بر آنها استوار است؛ گفت: اگر این نمادها در زبان و ادبیات ما نادیده گرفته شوند، بنیان فرهنگیمان سست خواهد شد و ساختار هویتی ما فرو خواهد پاشید. از آنجا که زبان و ادبیات فارسی، بازتابی تمامعیار از تاریخ، تمدن و فرهنگ ما بهشمار میآیند، باید جایگاهی شایسته و بایسته برای آنها قائل باشیم. بیتوجهی یا کمتوجهی به این نمادها، ما را از ریشههای تاریخی و فرهنگیمان دور میسازد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۴ ۱۱:۴۷
«علیرضا افخمی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«ترکیب» دو ویژگی برخورداری از «تخصص هنری» و همزمان داشتن تعمق و «مطالعات دینی» همیشه دشوار بوده است/ پیداکردن افرادی که در هر دو این حوزهها توانمند باشند کم و نادر بوده است
سینماپرس: «علیرضا افخمی» با بیان این مطلب که در سینما و تلویزیون بخش معنویت دینی هیچگاه آنطور که باید و شاید رونق نداشته است، گفت: افراد معدودی قادرند در این زمینه به طور عمیقتر فکر کنند. این افراد باید هم به مقوله نمایش و درام آشنا باشند و هم در زمینه معنویت و دینی مطالعات و شناخت کافی داشته باشند. ترکیب این دو ویژگی، یعنی برخورداری از تخصص هنری و همزمان داشتن تعمق و مطالعات در زمینه معنوی و دینی، همیشه دشوار بوده است. پیداکردن افرادی که در هر دو این حوزهها توانمند باشند، کم و نادر بوده است و همچنان هم این مسئله چالشبرانگیز است. در این حوزه معنوی، لازم است که فردی علاقهمند باشد تا به طور جدی در مورد آن تفکر کرده و مطالعات کافی داشته باشد و همزمان باید در حوزه درام نیز صاحب ذوق و اندیشه باشد. طبیعی است که چنین فردی بسیار نادر است و همچنان این چالش به قوت خود باقی است.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۴ ۱۱:۴۶
«محمدتقی پاکسیما» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«دستمزدها» چالش بزرگی در «سینما» شده است/ بیشترین هزینههای فیلمها صرف «بازیگران چهره» میشود/ بقیهی «عوامل» را در اولویت پایینتری قرار دهند
سینماپرس: «محمدتقی پاکسیما» با بیان این مطلب که بیشترین هزینههای فیلمها صرف بازیگران چهره میشود و این روی سایر بخشهای فنی، از جمله فیلمبرداری، تأثیر منفی گذاشته است، گفت: تهیهکنندهها ترجیح میدهند دو بازیگر چهره را انتخاب کنند و بقیهی عوامل را در اولویت پایینتری قرار دهند، که این موضوع برای بسیاری از افراد حرفهای، مخصوصاً قدیمیترها، آزاردهنده است. در سالهای اخیر، نگاههای فرهنگی در سینما چندان مثبت نبوده و بعضی فیلمهای سخیف که تولید شدهاند، نتیجهی همین مدیریتها بوده است.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۲۰
«ایوب آقاخانی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
مسئله من در «صحنهی تئاتر» با بنیادهای فاسدیست که حضور «اینفلوئنسرها»، «بلاگرها»، «رَپِرها» یا «ستارههای سینما» را در «ساختار فرهنگی تئاتر» مشروع و موجه جلوه میدهند
سینماپرس: «ایوب آقاخانی» در انتقاد نسبت به ریل گذاری های غلط مدیران فرهنگی که منجر به افول تئاتر در سال های اخیر شده است؛ گفت: لعنت، متوجه آنهاییست که با علم به ناکارآمدی این سیاستها و مسیرهای اشتباه، همچنان ما را مصرانه در همین راه نگاه داشتند. رنجی که آنان به ما تحمیل کردند، نابخشودنیتر از خطای اولیهایست که باعث خروج از مسیر شد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۳ ۱۰:۲۰
«رئیس هیئت مدیره انجمن کارگردانان سینمای مستند» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
بر اساس مصوبه «هیئت وزیران»مقرر شد ده درصد از «بودجه پروژههای ملی» صرف «مستندسازی» همان پروژهها شود/ امید میرود که در سال جاری بتوان اجرای این طرح را بهطور جدیتری پیگیری کرد
سینماپرس: «مهرداد زاهدیان» با اشاره به مسئله تخصیص بودجه وزارتخانه ها در زمینه مستند سازی و اینکه هیئت وزیران دولت دوازدهم مصوبهای را به تصویب رساند که بر اساس آن مقرر شد ده درصد از بودجهی پروژههای ملی صرف مستندسازی همان پروژهها شود؛ گفت: این مصوبه تا به امروز بهدرستی اجرا نشده است. اخیراً با تغییر دولت و در پی آن با ورود سازمان مدیریت و سازمان سینمایی جدید، گامهایی در راستای اجرای این مصوبه برداشته شده است. چندین جلسه برگزار شده و امید میرود که در سال جاری بتوان اجرای این مصوبه را بهطور جدیتری پیگیری کرد.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۱۵
«سعید شیخزاده» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«دوبله انیمیشنها» در پلتفرمهای «نمایش خانگی» از چارچوبهای «تربیتی»، «فرهنگی» و «هنری» فاصله گرفته/ «ساترا» امکانی برای ساماندهی جدی این فضا ندارند
سینماپرس: «سعید شیخزاده» با انتقاد نسبت به شیوه دوبله موسسات و گروه های دوبلاژ گفت: این نوع دوبله را اصلاً دوبله نمیدانم؛ بلکه بیشتر شبیه «دابسمش» است و شاید مناسب شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام باشد، جایی که صرفاً برای پر کردن وقت مخاطب تولید محتوا میشود. ما قرار نیست وقت مردم را تلف کنیم!
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۲ ۱۱:۱۵
«تاجبخش فنائیان» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«تئاتر» و «سینما» در ایران به هدفی «تجاری» تبدیل شده است/ «تولیدات نمایشی» بیشتر به عنوان «سرگرمی» برای «تماشاگران» ساخته میشود
سینماپرس: «تاجبخش فنائیان» با اشاره به افول هنرهای نمایشی متفکر در سال های اخیر؛ گفت: متأسفانه، آنچه امروز بهعنوان فعالیت فرهنگی ارائه میشود، فاقد ویژگیهای اساسی یک کار فرهنگی مفید است. این فعالیتها بیشتر به جنبههای بازاری توجه دارند و اهداف آنها بیشتر بر اساس تعداد تماشاگران یا کسب درآمد است، تا آنکه به واقعیتهای فرهنگی و اجتماعی توجه کنند. مدیران معمولاً به این جنبهها میاندیشند و در واقع، تولیدات بیشتر بهعنوان سرگرمی برای تماشاگران ساخته میشود.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۰:۳۴
«عبدالستار کاکایی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
«نسل جدید مدیران» به طور کلی شناختی از تاریخ و پشتوانههای فرهنگی کشور ندارند و بیشتر به سمت «سطحیگری» و «شعارهای تکراری» میروند
سینماپرس: «عبدالستار کاکایی» در انتقاد نسبت به عملکرد برخی نهادها فرهنگی در کشور اظهار داشت: متاسفانه نهادهای مختلف که در نظام فرهنگی و حتی نظامی کشور تاثیرگذار هستند، نگاه محدودی به این مقوله دارند. این نهادها حتی زمانی که هزینههای سنگینی برای تولید فیلمهای کمارزش یا طنز مزخرف صرف میکنند، از هزینه کردن برای کارهای فرهنگی جدی اجتناب میکنند. متاسفانه، در شرایط کنونی اقتصادی، حاکمیت بیشتر به دنبال کارهایی است که بازگشت سرمایه سریعتری داشته باشند و نه کارهای فرهنگی.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۰:۳۳
کارگردان «آبستن» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
دغدغهی اصلی «گروههای سازنده» معمولاً دو چیز است اول اینکه «سرمایهشان» بازگردد و دوم اینکه بتوانند وارد «مارکت» شوند/ در این شرایط فقط یک گزینه «کمدی» وجود دارد!
سینماپرس: «محمد تنابنده» با اشاره به عوامل محدود شدن جسارت فیلمسازان برای ساخت آثار متمایز و تجربه ژانرهای دیگر سینمایی گفت: مهمترین موضوع، انتخاب من نوعی از سوی گروه سازنده است؛ اعم از فیلمنامهنویس، کارگردان و تهیهکننده. در وهله اول، دغدغهی اصلی این گروهها معمولاً دو چیز است، اول اینکه سرمایهشان بازگردد، و دوم اینکه بتوانند وارد مارکت شوند. خب، در این شرایط معمولاً فقط یک گزینه کمدی وجود دارد؛ چون فیلمهای کمدی فروش خوبی دارند، اکثر تهیهکنندهها سراغ کمدی یا کارگردانهایی میروند که بتوانند بازگشت سرمایه را تضمین کنند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۰:۲۴
تهیهکننده «رها» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
تغییر در «ذائقه مخاطبان» در حال رخ دادن است/ مسئله اصلی «تولید» آثار «باکیفیت» و احترام به «مخاطب» است/ هر «مدیری» که میآید میخواهد «چرخ» را از نو اختراع کند!
سینماپرس: «سعید خانی» با انتقاد از عدم آشنایی تهیهکنندگان با مسائل اقتصادی روز و روشهای نوین تولید و اصول سرمایهگذاری، گفت: وقتی تهیهکنندهای بدون تحلیل اقتصادی و امید به بازگشت سرمایه وارد پروژه میشود، نتیجه آن است که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از سرمایهگذاران دچار زیان مطلق میشوند، و تنها حدود یک درصد، شاید بتوانند سودی کسب کنند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۰:۲۳
«محمد فیلی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
موسسه «هنرمندان پیشکسوت» تلاش زیادی برای رفاه هنرمندان قدیمی و فراموششده انجام داده/ امیدوارم «وزارت ارشاد» حمایتهای بیشتری از «صندوق اعتباری هنر» داشته باشد
سینماپرس: محمد فیلی با اشاره به لزوم توجه و حمایت از پیشکسوتان فرهنگی و هنری در کشور گفت: موسسه هنرمندان پیشکسوت در حال حاضر بیش از هزار هنرمند را شناسایی کرده و به آنها کمک میکند. امیدوارم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایتهای بیشتری از صندوق اعتباری هنر داشته باشد تا این صندوق بتواند به هنرمندان پیشکسوت در سرتاسر کشور کمک کند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۰۸:۰۸
نویسنده کتاب «عروس لیتانی»:
در «نبرد روایتها» و «جهاد تبیین» همه کم گذاشتهاند/کوتاهی در تولیدات هنری به «هنرمندان» بر نمی گردد/ کوتاهی امروز از «مدیران هنری و سینمایی و رسانهای» ما است!
سینماپرس: «جواد شمقدری» نویسنده کتاب «عروس لیتانی» با تصریح بر این امر که امروز در نبرد روایت ها و جهاد تبیین همه کم گذاشته اند گفت: کوتاهی امروز در تولیدات هنری و سینمایی و سریالی با موضوعیت عملیات طوفان الاقصی و موضوع نبرد غزه و رهایی فلسطین صرفا به کوتاهی هنرمندان بر نمی گردد اگر چه هنرمندان انقلابی و متعهد بخاطر روح و عواطف انسانی که لازمه کار هنری است بیش از دیگران از مصائب و ظلم های سربازان صهیونیستی بر مردم بی دفاع غزه متاثر می شوند و آماده کار هستند اما این نوع کارها بدون پشتوانه مالی و سرمایه گذاری و حمایت های دستگاههای فرهنگی دولتی و نهادهای انقلابی محقق نمی شود. کوتاهی امروز از مدیران هنری و سینمایی و رسانه ای ماست.
-
۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۰۸:۰۸
نویسنده کتاب «جنبههای نمایشی در قصص قرآن کریم»:
«خود باختگی فرهنگی» سخت گریبان فرهنگ و هنر و ادبیات ما را گرفته است/ در چنین شرایطی «راه نجات» را در «کلام وحی» جستجو کردن «توفیق» است
سینماپرس: «حبیب الله بهمنی» نویسنده کتاب «جنبههای نمایشی در قصص قرآن کریم» با بیان این مطلب که چه کنیم که خود باختگی فرهنگی در دو سه قرن اخیر سخت گریبان فرهنگ و هنر و ادبیات ما را گرفته است و با رنگ و لعاب تمدن و تجدد از دروازه های رسانه و آموزش ملت ما و امت اسلامی را مورد هجوم و شبیخون قرار داده است. با ما کاری کرده اند که با پای خود به مذبحه میرویم سرهایمان را به موبایلهای کف دستمان می دوزیم و از آنجا در عوالم شیطانی غرق میشویم؛ گفت: من نام این پدیده بیمار گونه را خود گریزی میگذارم فرار از خود در ابعاد مختلف نمود میابد. از یافتن روش تنظیم بخشهای مختلف نظام سازی برای اداره اجتماع گرفته تا فرهنگ ای کاش قرار از هویت فرهنگ ملی و دینی در حد غاز فرض کردن مرغ همسایه باقی میماند. این بیماری ویرانگر پشت سر خود را به آتش می کشد. بعد از «خود» فرار میکند بعد از این خود گریزی آنچه باقی میماند زمینی سوخته از یادها و نامها، بزرگداشتها و نشان هاست. اما ریشه های این فرهنگ در زیر خاکستر امید و آرزو منتظر رویش دوباره است.
-
۱۴۰۴-۰۲-۱۶ ۱۰:۳۵
کارگردان «چشم بادومی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
ساختار «تولید» در «سینمای ایران» کارگردانمحور است و بعد از آن تهیهکنندهمحور و سپس بازیگرمحور/ «فیلمهای باکیفیت» لزوماً به «فروش بالا» دست نمییابند
سینماپرس: «ابراهیم امینی» با بیان این مطلب که در سینمای ایران، برخلاف برخی الگوهای جهانی فیلمنامهنویس اغلب در جایگاه نهایی قدرت نیست؛ اظهار داشت: خروجی فیلم چیزیست که هیچکس مسئولیت کامل آن را نمیپذیرد، چون هیچکس اختیار تام بر آن نداشته. اگر از فیلمنامهنویس بپرسید، خواهد گفت «این آن چیزی نیست که من نوشتم» و اگر از کارگردان بپرسید، پاسخ خواهد داد «ما بهترین اجرا را از آن داشتیم» و تهیهکننده و بازیگر هم هر کدام به گونهای دخالت خود را توجیه میکنند.
-
۱۴۰۴-۰۲-۱۶ ۱۰:۳۴
«علیرام نورایی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:
در دهه ۸۰ «تلویزیون» یکی از عوامل مؤثر در کاهش «ترافیک» در شهر تهران و سایر کلانشهرهای کشور بود/ متأسفانه به دنبال برخی اتفاقات دچار شرایطی شدیم که «ریزش شدید مخاطب» را در پی داشت
سینماپرس: «علیرام نورایی» با بیان این مطلب که تلویزیون در گذشته مسیری بسیار خوب را طی میکرد گفت: واقعاً در مقطعی، به ویژه در اوایل حضور من و در دهه ۸۰ تلویزیون یکی از عوامل مؤثر در کاهش ترافیک در شهر تهران و سایر کلانشهرهای کشور بود. متأسفانه، به دنبال برخی اتفاقات، دچار شرایطی شدیم که ریزش شدید مخاطب را در پی داشت.