دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۶

یادداشت وارده/

دستهای پر "ظریف" و دستهای خالی "ایوبی"/ سایه‌نشینان قدرتمند، حاشیه‌سازی جدید آقای رییس!

ظریف-ایوبی

از حجت الله ایوبی که در گفتگوهای خود بر پرهیز از پرداختن به حاشیه ها تاکید دارد بعید است خود مولد حاشیه ای دیگر در حوزه سینما باشد و آرامش نسبی این خانواده را به هر دلیل غیر موجهی به هم بزند.ایکاش رییس سازمان سینمایی که قرار است در برابر فشار برخی افراد در"سایه" مقاوم باشد و محکم بایستد، همچون سایر همکاران حکومتی خود در وزارت امور خارجه که برای حرکت جدی و ایجاد تغییر در روشهای قبلی، همه حرف و حدیث ها و ابهامات و شاید هم کم کاری های همکاران دولت قبلی را پشت سر گذاشتند و به جلو نگریستند،در 100 روز دوم با دستانی پر به جمع سینماگران و اهالی رسانه بیاید و بداند که این جماعت بسیارهوشمندند و گوششان از حرفهای تکراری و انواع فرافکنی های بی پایه پر است!

سینماپرس _توافق هسته ای اخیر میان ایران و کشورهای 1+5 آنهم با حفظ اقتدار و عزت کشور اسلامی مان، علاوه بر اینکه باری دیگر درایت مقام معظم رهبری در برخورد صحیح با چالشهای بین المللی را اثبات کرد نتیجه تلاش 100 روزه دکتر روحانی و تیم سیاست خارجی وی به سرپرستی دکتر محمد جواد ظریف بود.

خبر دستهای پر و امیدوارکننده  فرزندان انقلاب ازعرصه بین الملل و مذاکرات ژنو در حالی روز گذشته میان مردم ایران منتشر شد و شادی آنان را فراهم کرد که همزمان حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی کشور در گفتگویی با یکی از رسانه ها طی گزارشی از عملکرد 85 روزه خود، باری دیگر دستهای خالی خود را با انواع واژه ها و جملات زیبا و دلخوش کننده نزد اهالی فهیم سینما بالا برد وبجای ارائه گزارشی از روند فعالیتهای سازمان متبوعه خود و خبرهای خوش، همه کم کاری ها و بی برنامگی های  خود را در طول این مدت بر دوش مدیران گذشته انداخت!

اگر چه بکارگیری این نوع گفتار خام و نسنجیده  به یک رویه جاری میان مدیران ارشد وزارت ارشاد مبدل  شده و اصحاب فرهنگ و هنر کشور بویژه خانواده بزرگ سینما این روزها انواع تخریب ها و اتهام زنی های بی اساس و در پی آن انتشار انواع دفاعیه ها، تکذیبیه ها و شکایات قانونی افراد و مراکز مورد اتهام  را شاهد هستند و در محضر خدا و وجدان خود قضاوت خواهند کرد ، لیکن از حجت الله ایوبی که در گفتگوهای خود بر پرهیز از پرداختن به حاشیه ها تاکید دارد بعید است خود مولد حاشیه ای دیگر در حوزه سینما باشد و آرامش نسبی این خانواده را به هر دلیل غیر موجهی به هم بزند.

آقای ایوبی عزیز، فرافکنی و ترویج واژه های جدیدی همچون راه اندازی "سازمان سینمایی در سایه توسط مدیران گذشته" که هر انسان آگاهی به راحتی می داند این توهم توطئه ای بیش نیست ، با چه استدلال و منطقی از سوی جنابعالی به عنوان بالاترین مقام مسئول در حوزه سینما مطرح میشود و متاسفانه جای یک گزارش مفید 85 روزه از عملکرد شما را در اذهان عمومی می گیرد؟ اگر این "سایه نشینان" خیالی در ذهن شما، در دولت قبلی تشکیل شده اند و آنچنان که فرمودید قدرت دارند، پس سینمای ایران را با چه امیدی در دست گرفته اید و مدام به فعالان آن وعده بهبودی می دهید؟؟ ایکاش آن زمان که احکام برخی مدیران دهه 60 سینمای ایران را که به تایید نویسنده روزنامه بانی فیلم دیروز ،سینما را با غرض ورزی به ورشکستگی و نابودی کشاندند صادر می کردید،امروز که آنان آرام آرام در"سایه"،قصد حکومت بر سینمای تدبیر و امید شما را دارند، دغدغه حضور این دسته از افراد معلوم الحال را نیز داشتید!؟

 

نگارنده بخوبی می داند که بکارگیری روشهای صحیح، علمی و موثر ارتباطی در برابر اهالی فرهیخته سینما امری ضروری است و اذعان می دارد که برخی از کاستی های مدیریتی جواد شمقدری و حتی محمود احمدی نژاد در دولت نهم و دهم به خلا همین روشها در بین نامبردگان یا مدیرانشان باز میگردد اما آیا بهتر نیست همزمان با بهره گیری از انواع داروهای آرامبخش برای جمع خاصی از اهالی  به شدت عصبانی و ناراضی سینما که فقط با رفتن "شمقدری" آرام گرفتند نه آمدن شما یا هر کس دیگر!! کمی هم از برنامه های حداقل کوتاه مدت خود سخن بگویید و به جای یک گفتگوی کلیشه ای عملکرد خود را در میان همه اهالی رسانه مطرح سازید تا مورد پرسش نمایندگان افکار عمومی قرار گیرید؟

 

 آیا واقعآ برگزاری 3 رویداد مهم همچون جشنواره فیلم کوتاه، فیلم کودک و جایزه شهید آوینی که همه امورات آن طبق برنامه ریزی در دولت گذشته انجام شد ، یا خانه سینمایی که طبق وعده رییس جمهور محترم می بایست به هر قیمتی - حتی عبور از برخی ضوابط قانونی!؟- باز می شد و یا دیجیتالی کردن سینماها که همه اهل فن میدانند استارت آن به رغم تحریمها و وضعیت اقتصادی کشور از سال گذشته زده شد از عملکرد جنابعالی بحساب می آید؟ به راستی حق و حقانیت و راستگویی کجاست آقای رییس؟؟

برگزاری جلسات مشورتی از جمله کارگروههای مختلف سینما اگرچه امری پسندیده و برای هر اقدام عملی ضروری است، اما آیا می تواند در برابر انواع انتظارات و توقعات جامعه سینمایی کشور و وضع اسفبار اقتصادی بسیاری از سینماگران اقصی نقاط این سرزمین که به دلیل انحصار طلبی برخی از همکاران زیاده خواه خود همواره چشم امید به تدابیر و سیاستهای اجرایی شما در بهبود وضعیت خود دارند به عنوان یک اقدام مهم در طول 3 ماه فعالیت"ثانیه" به ثانیه"!! جنابعالی تلقی شود؟

تلاش ایوبی و تیم  مدیریتی همراه وی برای دستیابی به راهکارهای تآثیرگذار دربهینه سازی وضعیت سینمای کشور انکار ناپذیر است و بر همگان روشن است که فعالیت در عرصه فرهنگ زمان میخواهد اما شاید بهتر باشد اعضای فعال کارگروههای تخصصی حتما به ایشان این نکته را نیز متذکر شوند که سینما علاوه بر فضای فرهنگی و هنری حوزه اجراست و همزمان با لبخند و متانت کلام باید آستین ها را نیز بالا زد و بدانیم که این چند صباح مسند بی وفا به چشم بر هم زدنی می گذرد و آنچه باقی میماند سر بی کلاه سینماگران است وبس!

ایکاش رییس سازمان سینمایی که قرار است در برابر فشار برخی افراد در"سایه" مقاوم باشد و محکم بایستد، همچون سایر همکاران حکومتی خود در وزارت امور خارجه که برای حرکت جدی و ایجاد تغییر در روشهای قبلی، همه حرف و حدیث ها و ابهامات و شاید هم کم کاری های همکاران دولت قبلی را پشت سر گذاشتند و به جلو نگریستند،در 100 روز دوم با دستانی پر به جمع سینماگران و اهالی رسانه بیاید و بداند که این جماعت بسیارهوشمندند و گوششان از حرفهای تکراری و انواع فرافکنی های بی پایه پر است!

فرید یکتا

نظرات

  • محسن ۱۳۹۲/۰۹/۰۴ - ۱۰:۱۹
    2 4
    از این یادداشت تشکر میکنم، حقیقتا تا مدیران فرهنگی ما فرافکنی کنن اتفاق جدیدی نمی افتد، البته باید به آقای ایوبی و همکارانشان هم وقت داد ولی وقتی فکر میکنم می بینم آدمای جدیدی و تجربه پس نداده ای در همکاران ایشان نیست! پس باز ناامید میشم اما به هرحال ایشونم نهایت بعد از ۴ سال میرود و اونوقت باید از کارنامش بتواند دفاع کند. اما خداییش شمقدری حداقل آدم باجرات و شهامتی بود که حتی اگه نگاهشو قبول نداشته باشیم تو عملکردش به نظر من با اعتقاداتش و بدون تعارف و فرافکنی عمل کرد به امید روزای بهتر برای سینمای ایران
  • یک سینماگر ۱۳۹۲/۰۹/۰۴ - ۱۱:۴۰
    1 4
    من که به کل از این تیم جدید نو امیدم، کاش دولت امید به بدنه سینما واقعا امید می دمید، این آدمای سوخته ای که دور بر رئیس سازمان سینمایی رو گرفتن سینما رو دوباره به انحصاری گری گذشته سوق خواهند داد
  • نادر ۱۳۹۲/۰۹/۰۴ - ۱۱:۴۲
    2 1
    گفتم چرا آقای ایوبی تا حالا کاری نکرده! پس از ترس سازمان سینمایی سایه بوده! یکی نیست به این بنده خدا بگه خیلی شمقدری رو جدی گرفتی
  • رضا کهن ۱۳۹۲/۰۹/۰۴ - ۱۳:۴۷
    1 3
    دوستان به نظر می‌رسد ، آقای رئیس سازمان سینمایی فراموش کرده در عمل کرد ۱۰۰ روز خود از تلاش خودش و یارانش برای تعطیلی‌ فیلم سینمایی "لاله" حرفی‌ بزند. چرا ایشان در پنهان تعطیلی‌ فیلمی را در عمل کرد خود گزارش میدهد ، ولی‌ در آشکار از آن حرفی‌ نمی‌زند؟
  • ۱۳۹۲/۰۹/۰۴ - ۱۴:۴۸
    0 1
    سلام مگرغيراز اقاي شمقدري وعضيمي چه كسي تغيير كگرده مديران قبلي كه وابسته بودن مثل اقاي فرجي و......هنوز باروش خودشان كارميكنند ومديران اقاي ايوبي يانيستند ياجلسه دارندوسينماي مملكت چگونه بايستي باشد.
  • علی براتی ۱۳۹۲/۰۹/۰۴ - ۱۶:۰۷
    0 1
    یک عده آدم قبلی پولها را دادند به دوستهای خودشان و حالا هم یک عده ی دیگر پولها را می دهند به آدمهای خودشان.. همه دولتی اند، فقط از جناههای مختلف. تا این سینمای ایران سالن سینما به تعداد بالا نداشته باشد، همه جیره خوار و مجیز گوی مدیران در قدرت هستند. مردم، اما از همه ی اینها حوصله شان سررفته و فیلمهای بی حال و « اجتماعی » و بدون هیچ سرگرم کنندگی را نمی پسندند و برای همین کمتر به سینما می روند. تصور کنید یک دختر و پسر جوان ، یک نامزد جوان می خواهند برای یک شب خوب به سینما بروند و لحظاتی را بخندند و یا احساس هیجان کنند، آیا فیلمی در طول سال هست تا این زوج جوان بخواهند به سینما بروند؟ همه فیلمها تلخ و گزنده و ناراحت کننده. حالا این گروه جدید مدیریتی سینما، باز همه به همین راه ادامه می دهند و مردم هر چه بیشتر از این سینمای «حوصله سر بر» فراری تر می شوند .
  • ۱۳۹۲/۰۹/۰۴ - ۱۸:۲۹
    3 1
    درباره دست آوردهای ظریف در ژنو به نظر می رسد نویسنده یا اطلاعات کمی در باره ساختار انرزی هسته ای ایران دارد و یا اصلا ندارد ونمیداند ما در ژنو چه داددیم وچه گرفتیم.اولا ایت توافق متوازن نیست به این دلیل است که غربیها از این توافق ذوق زده شده اند. دوم تحریم نفتی وبانکی ایران دست نخورده است.یک بار دیگر توافق ژنو را با دقت بخوانید ودر باره ضرر هنگفتی که از تحریم نفتی وبانکی متحمل شده ایم وقطعا در این شش ماه بیشتر خواهد بود را بررسی کنید.اطلاعات در اینترنت فراوان است.چنین توافقی را دولت قبلی در آستانبول می توانست انجام دهد اما منافع ملی مهمتر از منافع حزبی و قبیله است.برای توافق ترکمنچای هم در روزهای اول برایش هورا کشیدند وجشن گرفتن وسالها بعد معلوم شد چه خیانتی به نسلهای بعد صورت گرفته است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.