فیلمهایی هستند که عناوین غیر معمول دارند و همین موضوع یکی از دلایل کشش مخاطب به سمت آنها میشود تا حس کنجکاوی خود را با دیدن فیلم ارضا کنند. به نظر میرسد «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» یکی از این عنوانهاست که با نامی نامعمول اما غیر جذاب برای بیننده ایرانی انتخاب شده است و به دلیل سنگینی ترکیب کلمات نمیتواند عامل خوبی برای جذب مخاطب باشد در حالی که با توجه به موضوع فیلم میشد با انتخاب نامی مناسب توجه مخاطب را جلب کرد.
«بشارت به یک شهروند هزاره سوم» فیلمی است که مشخص است نویسنده آن دغدغه پرداخت به مسائل روز و مشکلات نسل جوان و نوجوان کشور را دارد. با این حال به دلیل تشتت موارد مطروحه در فیلم و تکثر شخصیتهای مختلف که اصلی و فرعی بودن آنها مشخص نیست فیلمی ناموفق در راضی کردن تماشاگر آن میشود هر چند در دادن تذکر به والدین درباره توجه به فرزندان و آگاهی بخشی به آنان پیرامون فرق ضاله و گروههای گمراه کننده تا حدی موفق عمل میکند.
یکی از شخصیتهایی که حضور چندان منطقی و لازمی در فیلم ندارد مدیر مدرسه است که نقش وی را نیکی کریمی بازی میکند. نقشی که این بازیگر در فیلم بازی میکند سطحی و کلیشه ای است و هر بازیگر تازه کاری قادر به انجام آن است برای همین این طور به نظر می رسد که حضور کریمی در فیلم فقط برای فروش فیلم و جذب تماشاگر با تعدد بازیگران مطرح است.
با وجود موارد فوق، فیلم سوژه ای تازه و دست نخورده دارد که ای کاش با فیلمنامه ای قوی تر و منسجم تر همراه می شد تا در کنار بحث های آموزشی و تربلیتی مطرح شده جذابیت لازم به عنوان یک فیلم امروزی را داشته باشد. ظهور فرقه های ضاله در کشورمان که سالهاست در جوامع غربی بروز پیدا کرده اند اگر چه انگشتشمارند و به دلیل مسلمان بودن مردم ایران موفق نبوده اند موضوعی است که باید به آن پرداخت و آن را ریشه کن کرد و سینما در این میان بهترین مدیوم برای این آگاهی بخشی است. منتها باید توجه داشت که نوع زاویه دید و پرداخت علمی به موضوع و به ویژه به صورت غیرمستقیم است که می تواند بعد آموزشی قضیه را پیروز از صحنه بیرون بیاورد وگرنه شیوه های نصیحتی در نسل امروز نه تنها کارایی ندارد که ممکن است نتیجه معکوس دهد.
«بشارت به یک شهروند هزاره سوم» به طرح برخی معضلات جدید اجتماعی پیرامون نوجوانان و به ویژه دختران می پردازد که نشانه دغدغه کارگردان آن برای ارائه موضوعی درخور توجه است و از این منظر قابل تجلیل است هرچند به دلایلی که ذکر برخی از آنها رفت موفق عمل نکرده است. البته باید به این نکته هم توجه داشت که برخی از صحنههای فیلم به دلایل مختلف ممیزی خورده اند که ممکن است به ضربآهنگ روایی و تصویری و در نهایت ریتم فیلم ضربه زده و از جذابیت ان کاسته شده باشد.
نظرات