هنر انقلاب اسلامی

کل اخبار:181

  • محسن مومنی‌شریف ۱۳۹۹-۰۱-۲۶ ۱۳:۲۴

    رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی:

    ادبیات پایداری انسان را به خود آرمانی اش ارجاع می‌دهد

    سینماپرس: مومنی شریف گفت: ادبیات پایداری و دفاع مقدس انسان را به خود آرمانی اش ارجاع می‌دهد و وظیفه هنر انقلاب تلنگر و تذکر است.

  • مسعود نجابتی در رونمایی از نشان چهلمین سال پیروزی انقلاب ۱۳۹۹-۰۱-۲۵ ۱۰:۳۸

    مسعود نجابتی:

    هنرهای تجسمی بیشترین همراهی را با انقلاب اسلامی داشته است

    مسعود نجابتی معتقد است ماهیت و سهل‌الوصول بودن هنرهای تجسمی نسبت به دیگر هنرهای موجود، سبب گرایش سریع آن در سال‌های انقلاب، به سمت هنر انقلاب اسلامی شده است.

  • هفته هنر انقلاب ۱۳۹۹-۰۱-۱۹ ۱۳:۵۰

    پرواز تندیس با بال‌هایی از جنس پرچم ایران؛

    انتشار پوستر ششمین هفته هنر انقلاب

    سینماپرس: ششمین هفته هنر انقلاب حوزه هنری از پوستر خود که تصویری از تندیس این رویداد با نمادی از پرچم ایران است، رونمایی کرد.

  • فالش زدن جشنواره ۱۳۹۸-۱۲-۲۸ ۱۲:۱۵

    خاطرات درون خانوادگی فجر سی و هشتم (۲)

    سینمای استراتژیک؛ از انگ و ننگ سفارشی بودن تا فالش زدن!

    سینماپرس: تحلیل و ارزیابی فیلم های سینمایی عرضه شده در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به خوبی نشان می دهد که متاسفانه عموم آثار و تولیدات سینمایی کشور فالش هستند و در این میان میزان گستره ولنگاری فرهنگی در مجموع ساختارهای اجرایی کشور موجب شده تا تولید کنندگان متعهد و دغدغه مند نیز نتوانند نواخت خود را منطبق بر موازین اصلی  ژوست نموده و نُت منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را در عرصه سینمایی کشور اجرا نمایند.

  • فرج الله سلحشور ۱۳۹۸-۱۲-۰۸ ۱۲:۲۳

    به مناسبت سالگرد درگذشت سلحشور انقلاب؛

    هنرمندی انقلابی که با آثارش مرزهای کشور را درنوردید و مایه‌ آبرو و اعتبار هنر سینمای ایران شد

    سینماپرس: چهار سال از درگذشت «فرج‌الله سلحشور» کارگردان متعهد و نام‌آشنای سینمای ایران گذشت، شخصیتی که نقش رسانه ای وی در تبیین اهداف و آرمان های انقلاب در جبهه رسانه ای غیر قابل کتمان است، هنرمندی که در زمان حیات خویش مظلومانه از سوی جریان شاه نشین سینما مورد هجمه قرار داشت.

  • ابراهیم داروغه زاده در نشست خبری سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۳۹۸-۱۱-۱۰ ۱۶:۴۲

    در خواست سعید الهی از اهالی رسانه؛

    آموزش مبانی اولیه انقلاب اسلامی به دبیر جشنواره فیلم فجر

    سعید الهی، کارشناس فرهنگ و رسانه در توییتی نسبت به سخنان قابل تامل ابراهیم داروغه زاده در نشست خبری جشنواره فیلم فجر و بالاخص بیان وی مبنی بر اینکه همه اعضای تیم داوری انقلابی می باشند! واکنش نشان داد و از اهالی رسانه خواست تا مبانی اولیه انقلاب اسلامی را به آقای دبیر آموزش دهند.

  • راهپیمایی 22 بهمن ۱۳۹۸-۱۱-۱۰ ۱۲:۲۳

    جشنواره فیلم فجر و انقلابی که فراموش شده!

    بیگانگی ملت ایران با سینمایی که سلبریتی‌ها و مدیران ساخته اند

    سینماپرس: هزینه فایده جشنواره فجر را بسنجید و برای مردم تشریح کنید که چه ارمغانی برای مردم و کشور حاصل کرده اید. برای چند و چون جشنواره امسال که چند روز آینده است کمی تفکر کنید. نحوه برگزاری را مدیریت کنید. آقای دبیر جشنواره فرانسه درس خوانده؟ آنجا جشنواره که برگزار می شود، داوران را چطور انتخاب می کنند؟ جالب است نه! کارگردانی که کثیف ترین فیلم در کارنامه جشنواره فجر را در چهل سالگی انقلاب اسلامی ساخته حالا در چهل و یکمین سالگرد انقلاب به عنوان داور همان جشنواره معرفی می شود!

  • رضا بهرامی ۱۳۹۸-۱۱-۰۵ ۰۹:۰۹

    رضا بهرامی:

    هنرمندان رسالت هنر تئاتر را فراموش کرده اند

    سینماپرس: رضا بهرامی گفت:باید برای یک نمایش، تحقیق و پژوهش کرد، از نظر من هنرمندان رسالت هنر تئاتر را فراموش کرده اند

  • سیمای سینمای بنفش ۱۳۹۸-۰۷-۱۰ ۱۲:۰۸

    سیمای سینمای بنفش (۱۳)

    وقتی جُرم فرهنگی مدیران سینمایی دیده نمی شود

    سینماپرس: اگر تولیدات ارزشی خارج از حوزه عملکرد سازمان سینمایی را کنار بگذاریم، آیا اثری برای بیلان دهی و پُرنمودن جاهای خالی عملکرد متولیان امر باقی می ماند و آیا مدیران بنفش سینمای ایران مصمم هستند تا به اشتغالات ذهنی خود پرداخته و مترصد باشند که تک اثری نسبتا آبرومند را در میان کثرت آثار معلوم الحال پیدا نموده و با تزریق مبالغی ناچیز خود را به عنوان سرمایه گذار به افکار عمومی معرفی نمایند!؟

  • امام خامنه ای-مقام معظم رهبری ۱۳۹۸-۰۵-۳۱ ۱۴:۰۸

    امام خامنه ای:

    با ولنگاری فرهنگی به‌شدت مخالفیم / باید مانع نفوذ سازمان‌یافته در تولیدات فرهنگی شد

    سینماپرس: امام خامنه ای در دیدار رییس جمهور و اعضای هیأت دولت با تأکید بر اینکه «ما معتقد به بستن فضای فرهنگی کشور نیستیم اما با ولنگاری فرهنگی به‌شدت مخالفیم» به اقدامات سازمان‌یافته ضد فرهنگی و ضد ارزشی اشاره و فرمودند: باید مانع نفوذ این اقدامات سازمان‌یافته در تولیدات فرهنگی همچون هنر، سینما، کتاب و تئاتر شد.

  • برنامه «مدرسه انقلاب» ۱۳۹۸-۰۳-۱۹ ۱۴:۱۷

    اندر وصف هنر متعهد

    «شعر اعتراض» از حذف در تهران تا تکثیر در ایران

    سینماپرس: کارهای شجاعانه و بدیع همیشه جریان ساز است؛ مسیر را برای بعدی‌ها باز می‌کند و جریانی می‌سازد که با حذف یک شخص به حیات خودش ادامه دهد. کار مطیعی و تیم شاعران انقلابی‌اش امروز به یک جریان تبدیل شده است.

  • جمال شورجه ۱۳۹۸-۰۲-۱۱ ۱۵:۴۳

    با دعای دوستداران هنر انقلاب اسلامی؛

    حال عمومی جمال شورجه رو به بهبود است

    سینماپرس: تهیه‌کننده سریال تلویزیونی «حضرت موسی(ع)» ضمن اعلام بهبود وضعیت عمومی جمال شورجه، از احتمال ترخیص این کارگردان تا چند روز آینده خبر داد.

  • ابراهیم حاتمی کیا در مراسم چهره سال هنر انقلاب اسلامی ۱۳۹۸-۰۱-۲۷ ۰۲:۳۴

    عکس/ مراسم چهره سال هنر انقلاب اسلامی

    سینماپرس : مراسم اختتامیه پنجمین جشن هفته هنر انقلاب عصر دوشنبه ۲۶ فروردین با حضور سید عباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و حجت الاسلام محمد قمی (رئیس سازمان تبلیغات اسلامی) و جمعی از هنرمندان در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم ابراهیم حاتمی‌کیا به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۷ انتخاب شد.

  • افتتاحیه هفته هنر انقلاب اسلامی ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۱:۱۸

    عکس/ افتتاحیه هفته هنر انقلاب اسلامی

    سینماپرس : مراسم افتتاحیه هفته هنر انقلاب اسلامی با تجلیل از ۲۶ هنرمند جوان و سه هنرمند پیشکسوت انقلاب اسلامی در حوزه هنر عصر روز سه شنبه ۲۰ فروردین ماه در حوزه هنری برگزار شد.

  • هفته هنر انقلاب ۱۳۹۷-۱۲-۲۷ ۱۷:۱۳

    معرفی ۶ نامزد «رویداد شاخص هنر انقلاب»

    سینماپرس: دبیرهنری پنجمین جشن هنر انقلاب اسلامی، شش نامزد «رویداد شاخص هنر انقلاب» را معرفی کرد.

  • ۱۴ نامزد اولیه چهره سال هنر انقلاب معرفی ۱۳۹۷-۱۲-۲۷ ۱۶:۲۲

    ۱۴ نامزد اولیه چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند/ تقدیر از بدرالسماء و طالب‌زاده

    سینماپرس: دبیر پنجمین جشن هفته هنر انقلاب، اسامی نامزدهای اولیه کسب عنوان چهره سال هنر انقلاب را اعلام کرد.

  • سینماپرس در سالی که گذشت؛ بخش اول/بهار ۹۷ ۱۳۹۷-۱۲-۲۵ ۱۰:۰۴

    سینماپرس در سالی که گذشت؛ بخش اول/ بهار ۹۷

    از انتقاد سینماگران به وضعیت بحرانی اقتصادی و ناکارآمدی دولت تا تحریم افطاری رئیس جمهور و انتقادات گسترده نسبت به عملکرد خانه سینما

    سینماپرس: بخشی از گفتگوهای سینماپرس با سینماگران در فصل بهار سال ۹۷ مربوط به مسائلی همچون: جایگاه هنر انقلاب در سینما، مشکلات اقتصادی و ناکارآمدی دولت، جشنواره جهانی فیلم فجر، سریال های نوروزی، جایگاه مطالعه در تولید آثار فرهنگی، راهکار حمایت از کالای ایرانی در سینما، انتقاد نسبت به بی توجهی سینما در مواجهه با رویدادهای دفاع مقدس، تصمیم گیری های غلط سازمان سینمایی و... بود؛ همچنین در بهار ۹۷ اتفاقات مهمی همچون: تحریم گسترده افطاری رئیس جمهور توسط اهالی فرهنگ و هنر صورت گرفت که سینماپرس موشکافانه به این مسأله پرداخت.

  • حسن عباسی ۱۳۹۷-۱۲-۰۱ ۱۵:۱۸

    استاد عباسی در «هم‌اندیشی سینما انقلاب»:

    با فرد غیرانقلابی، هنر انقلابی در نمی‌آید/ ۶ ویژگی سینمای لیبرالی ایران

    سینماپرس: دکتر حسن عباسی در محفل هم اندیشی سینمای انقلاب گفت: از یک هنرمندی که در دورنش باور به فردیت و لیبرالیسم است نمی‌توان هنر جمعی و مارکسیم دید و از فرد با باور مارکسیستی هم انتظار هنر لیبرالی نمی‌رود و از هردوی اینها هم نمی توان انتظار هنر دینی وانقلاب داشت.

  • چهل سال مدیریت سینما ۱۳۹۷-۰۸-۰۲ ۱۰:۱۰

    جایگاه سینما در چهل سالگی انقلاب اسلامی (۲)

    چهار دهه مدیریت سینما؛ بلاهت یا خیانت، مسئله این است!

    سینماپرس: پس از انقلاب عده‌ای با رانت و روابط خود توانستند وارد عرصه فیلم‌سازی شوند و در حال حاضر همین افراد با تاسیس پردیس‌های سینمایی عملا چرخه‌ی صنعتی سینما را از آن خود کرده‌اند و برای اطمینان از بازگشت سرمایه وکسب سود بیشتر به ساخت آثار کمدی سطحی، سخیف و با درون‌مایه‌های اروتیک و سکسی اهتمام می ورزند.

  • جایگاه سینما در چهل سالگی انقلاب اسلامی ۱۳۹۷-۰۷-۲۵ ۱۱:۵۳

    جایگاه سینما در چهل سالگی انقلاب اسلامی (۱)

    چهل سال مدیریت با آزمون و خطا در عرصه فرهنگ و هنر

    سینماپرس: با پیروزی انقلاب اسلامی قرار بود تحول و انقلاب در همه ساختارها و شئون‌ها رخ دهد و این تغییر و تحول اساسی به صورت مشخص در عرصه فرهنگ، تحت عنوان انقلاب فرهنگی مطرح و نامیده شد؛ با این همه این تحول و انقلاب اگر چه در همه شئون فرهنگ از جمله دانشگاه، سینما، کتاب، مجلات، موسیقی و... فراگیر شد و کم و بیش اثر خود را گذاشت، اما فی الواقع جهت گیری مطلوب و در راستای اهداف انقلاب اسلامی حلقه مفقوده در این تغییرات بود.

  • حوزه هنری در لانگ شات 4 ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۱:۱۴

    حوزه هنری در لانگ شات (۴)

    مدیریت قبیلگی و تفسیر سلیقگی مبانی انقلاب اسلامی

    سینماپرس: حوزه‌ هـنری سازمان تبلیغات اسلامی شامل بخش های متنوع فرهنگی و هنری است که همواره بخش سینمایی آن از حضور اجتماعی گسترده تری برخوردار بوده است؛ البته این به معنای موفقیت سازمان توسعه سینمایی سوره نیست؛ بلکه نشان دهنده آن است که سینما از شاخه های دیگر هنری بیشتر مورد اقبال عمومی و توجه گسترده اجتماعی واقع شده است.

  • بودجه سازمان سینمایی ۱۳۹۷-۰۵-۲۴ ۱۳:۰۷

    با نگاهی به سازمان سینمایی و زیرمجموعه هایش؛

    بودجه های فرهنگی و سینمایی چه می شود!؟

    سینماپرس: آنچه در این میان اهمیت دارد آن است که به راستی آیا انتشار یکسری آمار و ارقام به عنوان شفاف سازی کافی است؟ آیا نباید مسئولان امر بابت عملکرد خود پاسخگو باشند؟ آیا نباید نهادی مردمی از دستگاه های دولتی و حاکمیتی بابت عملکردهای نادرست، خنثی و بعضا تخریبی شان مطالبه صورت دهد و آیا نباید نهادی در حکومت به حسابرسی از عملکرد مدیران ارشد و میانی این نهادها بپردازد؟

  • تابوشکنی 5 ۱۳۹۷-۰۵-۱۷ ۱۷:۰۱

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۵)

    تابوشکنی طبقه حساس در عصر یخبندان مدبران بنفش

    سینماپرس: مرور کارنامه ی سینمای ایران در پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روایت گر نکات قابل تامل بسیاری است که از آن جمله می توان به غلبه جریان روشنفکری در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری و بالاخص سامان مند نمودن فعالیت های سینمایی کشور حول ساختارها و سیستم های برجای مانده از دوران ستم شاهی اشاره نمود و به وضوح مشاهده نمود که چگونه عرصه فرهنگ جمهوری اسلامی مبتنی بر ساختارهای باقی مانده از رژیم طاغوت شکل گرفت.

  • تابوشکنی 4 ۱۳۹۷-۰۵-۰۳ ۱۱:۳۹

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۴)

    تابوشکنی از فرهنگ ایرانی و اسلامی/ وقتی مارمولک زیر نور ماه متولد می شود!

    سینماپرس: اگر چه به واسطه حجم قابل توجه آثار و تولیدات سینمایی دهه ی ۱۳۷۰ هجری شمسی، پروژه تابوشکنی از جامعه اسلامی ایران در قالب ترسیم روابط زن و مرد و همچنین رقاصی و مطربی و ... توانست فضای فرهنگی و اجتماعی کشور را به سرعت دستخوش تغییرات شگرف سازد؛ اما باید توجه داشت که به مرور زمان، سطح تابو شکنی آثار سینمایی، مرز های اولیه حجاب و عفاف را درنوردید و شالوده های عمیق اعتقادی جامعه اسلامی را نیز متذکر شد.

  • تابوشکنی 3 ۱۳۹۷-۰۴-۲۷ ۱۲:۴۸

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۳)

    شوکران فیلمفارسی در سینمای پس از انقلاب

    سینماپرس: پس از شکل گیری تابوشکنی گسترده در سینمای ایران با پیروزی انقلاب این فرآیند متوقف می شود ولی بازهم دُمل چرکین تابو شکنی‌ دوباره سر می‌گشاید و این‌بار دیگر دست استعماری سلطه گران فرهنگی غرب به صورت مستقیم  دیده نمی‌شود. این همه در حالی است که باید توجه داشت که در همین دهه  است که به سبب حضور مدیریت مرموز اجرایی در دولت های سوم و چهارم، فرایند تثبیت پروسه ی دولت سازی در نظام نو پای جمهوری اسلامی با حضور جریان های التقاطی همراه می شود.

  • به کجا چنین شتابان 9 ۱۳۹۷-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۰

    به کجا چنین شتابان (۹)

    حماقت یا حمایت فرهنگی؛ مساله این است!/ وقتی بی عرضگی و ناتوانی مدیران، امنیت و استقلال فرهنگی جامعه را مخدوش می کند

    سینماپرس: نهادینه سازی مولفه های غربگرایی، زندگی سکولار و اباحی گرایی از یکسو و بی توجهی به استقلال فرهنگی، اقتصادی و نظامی کشور، ارتقای فرهنگ عمومی جامعه و آرمان های انقلاب مردم ایران از سوی دیگر توصیف بهتری از فرهنگسازی سینمای جمهوری اسلامی است، در نسبت با تعاریف رویایی، اغراق آمیز و خلاف واقعی که مدیران سینمایی از تاثیرگذاری های این سینما ارائه می دهند.

  • به کجا چنین شتابان 8 ۱۳۹۷-۰۳-۰۲ ۱۱:۴۷

    به کجا چنین شتابان (۸)

    مدیریت مدبرانه و گُل و بُلبُل جلوه دادن فضای ولنگاری فرهنگی

    سینماپرس: نقش کلی فرهنگ و هنر و بالاخص صنعت سینمای ایران در گسترش مفاسد و آسیب های اجتماعی، نقشی مغفول مانده است. در دهه های اخیر صدها فیلم اجتماعی با ادعای انعکاس واقعیات جامعه و مشکلات مردم ساخته شده و این همه در حالی است که به سختی می توان فیلمی را یافت که بر مشکلات قشری که آنها را سوژه کرده است، اثر مثبتی داشته باشد.

  • به کجا چنین شتابان 7 ۱۳۹۷-۰۲-۲۶ ۱۱:۱۷

    به کجا چنین شتابان (۷)

    اتلاف عُمر مردم در اجرای سلیقگی قوانین فرهنگی

    سینماپرس: در سال ۱۳۹۶ هجری شمسی، هفت فیلم صدرنشین گیشه، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان فروش داشتند، اما این فیلم ها چه تأثیری در بهبود فرهنگ عمومی جامعه داشته اند؟ آیا متولیان رسمی امر هنر و بالاخص سینما در وزارت ارشاد و بویژه معاونت نظارت و ارزشیابی حاضرند به جامعه توضیح دهند که بالغ بر ده ها میلیون ساعت از عمر جامعه اسلامی ایران که در سال ۱۳۹۶، صرف تماشای آثار هجو و بعضا مبتذل و بی خاصیت شده، چه فوایدی را برای جامعه و مخاطبان این آثار در پی داشته است؟

  • به کجا چنین شتابان 6 ۱۳۹۷-۰۲-۰۵ ۱۲:۱۳

    به کجا چنین شتابان (۶)

    نقش مدیریت جشنواره ای در واتیکانیزاسیون فرهنگی

    سینماپرس: شرایط حال حاضر فرهنگی و سینمایی کشور تا به آنقدر دردآور و در عین حال از هم گُسیخته است که مدیران و متولیان سینمایی، هنگام مواجهه با انتقاداتی که برگرفته از بیانات و مطالبات رهبری است، به شدت آشفته می شوند و در این شرایط به همان میزان هنگام گزارش دهی و موجه جلوه دادن عملکرد خویش، معظم له و سیاست های کلان نظام را دستاویز قرار می دهند.

  • توکلی-کاسبی-الماسی-بیدل-سیدزاده ۱۳۹۷-۰۲-۰۱ ۱۱:۰۱

    سینماگران و بررسی جایگاه هنر انقلاب در سینما؛

    از انتقاد به تولید آثار ضد ارزشی تا تأکید بر توجه به فرمان «آتش به اختیار» برای هنرمندان متعهد/ پرداختن به هنر انقلاب از نان شب هم واجب تر است!

    سینماپرس: به بهانه هفته هنر انقلاب اسلامی تعدادی از هنرمندان با انتقاد از وضعیت بغرنج فعلی حوزه فرهنگ و هنر و تولید آثار ضد ارزشی در سینمای ایران تأکید کردند همه هنرمندان متعهد و انقلابی و ارزشی باید به فرمان «آتش به اختیار» توجه کرده و با تمام قوا وارد میدان شوند. این هنرمندان همچنین متذکر شدند به کارگیری مسئولان و هنرمندان متعهد و انقلابی راهکاری برای احیای هنر انقلاب اسلامی در سینماست.