شنبه ۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۰

علی لرنی از آخرین بازماندگان نقاشی قهوه خانه ای درگذشت

علی لرنی

علی لرنی از آخرین بازماندگان نقاشی قهوه خانه ای صبح امروز سوم دی ماه دار فانی را وداع گفت.

به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی سینما پرس، علی‌اکبر لرنی از هنرمندان نقاش قهوه‌خانه‌ای (خیالی‌نگاری) صبح امروز سوم دی ماه در ۶۵ سالگی از دنیا رفت.

علی اکبر لرنی از حدود یک سال پیش با بیماری سرطان روده دست به گریبان بود و چندی پیش در بیمارستان بقیه‌الله تهران بستری شد. پس از مرخص شدن در خانه خود دار فانی را وداع گفت.

وی متولد سال ۱۳۲۵ است و از آخرین بازماندگان نقاشی قهوه‌خانه‌ای به شمار می رفت. حسین قوللرآغاسی، فتح‌الله قوللرآغاسی، حسین همدانی، محمد مدبر، عباس بلوکی‌فر، حسن اسماعیل‌زاده و احمد خلیلی‌فر از جمله نقاشان قهوه‌خانه‌ای بودند که در طول سالیان گذشته یکی پس از دیگری دار فانی را وداع گفتند و اکنون از این طیف هنرمندان تنها محمد فراهانی، منصور وفایی، سیدحسین حسینی باقی مانده‌اند.

این هنرمند بیشتر به کشیدن پرده‌های درویشی شهره بود و در طول حیاتش بیش از ۲۰۰ پرده درویشی به تصویر کشید اما مدتها بود که دیگر دست به رنگ و قلم‌مو نمی‌برد و کار نمی کرد.

لرنی چندی پیش در یکی از گفت‌وگوهایش درباره‌ی آخرین آرزوهایش برای نقاشی قهوه‌خانه‌ای گفته بود: «خواسته‌ها و آرزوهای ما برای انتقال نقاشی قهوه‌خانه‌ای به علاقه‌مندان این هنر مربوط به زمانی بود که ما هنوز توانایی کار کردن داشتیم نه اکنون. ما حدود 40 سال است که دست به قلم هستیم و کار می‌کنیم و از 25 سال پیش تا همین چند سال گذشته بارها درخواست کردیم که مکانی را به ما اختصاص دهند تا همان گونه که ما به روش استاد و شاگردی نقاشی را یاد گرفتیم به همان روش هم آموخته‌هایمان را به نسل جوانی که عاشق این هنرمند انتقال دهیم ولی این خواسته‌ را بارها تکرار کردیم و فقط خودمان شنیدیم».


انتهای پیام/ن.ف

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.