جمعه ۲۶ تیر ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۴

«وزیر ارشاد» در دیدار با «رئیس موزه ملی تاریخ قرقیزستان»:

هر اندازه بتوانیم در حوزه «شاهنامه» و «ماناس» همکاری‌های بیشتری داشته باشیم دستاوردهای ارزشمندتری حاصل خواهد شد

اختتامییه جشنواره فیلم فجر 22 بهمن 1404؛ سید عباس صالحی

سینماپرس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با رئیس موزه ملی تاریخ قرقیزستان گفت: هر اندازه بتوانیم در حوزه «شاهنامه» و «ماناس» همکاری‌های بیشتری داشته باشیم، دستاوردهای ارزشمندتری حاصل خواهد شد.

به گزارش سینماپرس، سیدعباس صالحی که به‌ منظور شرکت در بیست‌وسومین نشست وزرای فرهنگ سازمان همکاری شانگهای وارد قرقیزستان شده بود با رئیس موزه ملی تاریخ قرقیزستان ملاقات وگفت و گو کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار اظهار داشت: لازم است در کنار تفاهمنامه‌ها دو اقدام عملی و قابل اجرا نیز تعریف کنیم، اقداماتی که اجرای آنها منوط به هماهنگی همه موضوعات نباشد؛ این اقدامات در واقع همان اولویت‌های مشترک ما و شما است که باید در ذیل تفاهم‌نامه نمود پیدا کند.

صالحی بیان‌داشت: با توجه به اطلاعاتی که تاکنون در اختیار دارم، هر اندازه بتوانیم در حوزه «شاهنامه» و «ماناس» همکاری‌های بیشتری داشته باشیم، دستاوردهای ارزشمندتری حاصل خواهد شد چراکه می‌تواند شاخه‌های گوناگون هنری را دربر گیرد؛ از نگارگری و نقالی گرفته تا موسیقی و دیگر حوزه‌های مرتبط. در همه این عرصه‌ها امکان تعریف و اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های مشترک وجود دارد.

«ماناس»، طولانی‌ترین اثر حماسی جهان، فراتر از یک روایت قهرمانی است؛ این اثر عظیم، شناسنامه‌ فرهنگی، تاریخی و هویتی ملت قرقیز به شمار می‌رود. ماناس که در سال ۲۰۱۳ در فهرست میراث ناملموس بشری یونسکو ثبت شده، تجلی روح جمعی و حافظه‌ تاریخی مردمی است که قرن‌ها فرهنگ خود را از طریق نقل شفاهی زنده نگه داشته‌اند.

حماسه «ماناس» داستان‌ جنگ هشت نسل از یک خانواده را برای وحدت اقوام پراکنده و همبستگی ملل و مقابله با تجاوز خارجی به تصویر می‌کشد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.