به گزارش سینماپرس، رقیب تلویزیون، تکنولوژی روز، بنگاه کوچک هنری یا هر اسم دیگری برایش درنظر بگیریم اما نمیتوانیم از تاثیرش در سالهای اخیر حرف نزنیم. صحبت از VOD یا Video On Demand است که ترجمهاش ویدئوی درخواستی میشود. VOD ها چند سالی است با توسعه زیرساختهای اینترنت در ایران و بالارفتن سرعت دسترسی به اینترنت، جای خود را میان مخاطبان جدی سریال و تلویزیون باز کردهاند. این استقبال زیاد باعث شده رقابت تنگاتنگی برای جذب مخاطب بیشتر میان این سامانههای ویدئویی به وجود آید. ایده کم نشدن حجم مصرفی اینترنت برای مشترکان برخی از سایتهای ویدئویی درخواستی باعث شده تا مبارزه با قاچاق فیلم و سریال و جلوگیری از دانلود و تکثیر غیرقانونی راحتتر شود و مشترکان ترجیح دهند بهجای دانلود یک فیلم آن را بدون کاستهشدن از حجم اینترنت تماشا کنند.
اما این همه ماجرا نیست. ابهامات و سوالات درباره VODها کم نیست. از سیستم سرمایهگذاری، درآمدزایی، تبلیغات و نحوه قراردادها با تهیهکنندگان همچنان اطلاعات شفافی در دست نیست. برای آگاهی از پاسخ این سوالات سراغ دو سامانه ویدئویی «فیلیمو» و «نماوا» رفتیم. نماوا با وجود قول مساعدی که داد اما حاضر به گفتوگو نشد. اما محمدجواد شکوریمقدم، مدیرعامل «فیلیمو» گفتوگو کرد، هرچند به سوالات اصلی به صورت کلی جواب داد و جواب سوالات را بهدلیل مسافرت مکتوب فرستاد. درباره عملکرد و قوانین نوشته هر دو سامانه، سوالات زیادی مطرح است که در انتهای گزارش آنها را مطرح کردیم.
درباره دو سامانه ویدئویی
فیلیمو متعلق به هولدینگ صبا ایده است که سایت آپارات نیز زیرمجموعه آن است. کاربران این سایت اگر برای تماشای فیلمها از اینترنتهای پارس آنلاین، مخابرات، آسیاتک، هایوب، داتک، مبین نت و... استفاده کنند، حجم مصرفی برای آن محاسبه نمیشود. حجم مصرفی برای کاربران ایرانسل نیز نصف قیمت است. اشتراک یک ماهه فیلیمو ۲۵ هزار تومان، ۳ ماهه ۶۰ هزار تومان و ۶ ماهه ۱۱۰ هزار تومان است. نماوا به شرکت «سرزمین شاتل» که زیرمجموعه گروه شرکتهای شاتل (گروه فناوری ارتباطات و اطلاعات شاتل) است، تعلق دارد. کاربران این سایت اگر برای تماشای فیلمها از اینترنتهای شاتل، پارس آنلاین، مخابرات، آسیاتک، هایوب، داتک، مبین نت استفاده کنند، حجم مصرفی برای آن محاسبه نمیشود. مبالغ اشتراک این سایت نیز مانند فیلیمو است.
فیلیمو از کجا آمد؟