جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۷

نگاهی کوتاه به کارنامه هنری ناصر چشم آذر

ناصر چشم آذر

سینماپرس: ناصر چشم آذر از جمله آهنگسازان ایرانی بود که می‌توان گفت استعدادی ذاتی در خلق آهنگ و نغمات شنیدنی داشت. او تنها زمانی که ۱۲ سال داشت وارد ارکستر موسیقی آذربایجان شد و در ۱۷ سالگی هم به رهبری ارکستر رسید.

به گزارش سینماپرس، ناصر چشم آذر از جمله آهنگسازان ایرانی بود که می‌توان گفت استعدادی ذاتی در خلق آهنگ و نغمات شنیدنی داشت. او تنها زمانی که ۱۲ سال داشت وارد ارکستر موسیقی آذربایجان شد و در ۱۷ سالگی هم به رهبری ارکستر رسید.

البته پدر چشم آذر هم نقش زیادی در پرورش یکی از آهنگساران برجسته ایران داشت. پدر او دیپلمه هنرستان موسیقی بادکوبه بود و کمانچه، پیانو، تار، آکاردئون و دف می‌زد و توأم با این، در صنعت سازسازی هم فعال بوده و کمانچه، دف و تار می‌ساخت.

اجرای او و ارکسترش در سفارت ایران در عراق، آغاز فعالیت‌های جدی او در حوزه موسیقی بود؛ او اما علی رغم استعداد ذاتی، آموزش آکادمیک موسیقی را رها نکرد و طی دو دوره سفر به آمریکا در حوزه موسیقی جز و الکترونیک به تحصیل پرداخت.

او در سال ۶۳ به ایران بازگشت و پیشگام ورود و رواج سازهای الکترونیکی در کشور شد؛ تلفیق درخشان و هنرمندانه این سازها با موسیقی ایرانی چهره‌ای متمایز از او در موسیقی به جای گذاشته است.

چشم آذر پس از بازگشتش به ایران حوزه فعالیت‌هایش را به ساخت موسیقی فیلم متمرکز کرد و چندین و چند موسیقی ماندگار برای فیلم‌های سینمایی آفرید. تاراج، ‌هامون، قصه‌های مجید، می‌خواهم زنده بمانم، سارای، دختران انتظار، قارچ سمی و خواهران غریب از جمله فیلم‌هایی هستند که چشم‌آذر در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ موسیقی آنها را ساخت و دوبار هم جایزه بهترین موسیقی متن را از جشنواره فیلم فجر در آن سال‌ها گرفت.

چشم آذر در اوایل دهه ۷۰ یکی از مهم‌ترین آثار زندگی‌اش یعنی «باران عشق» را ساخت. اثری که تقریبا برای همه ایرانیان آشناست. این آلبوم با تم ملایم و رمانتیک در ۸ قطعه تنظیم شده و ساختار آن پیوسته است. آلبومی که شاید موفق‌ترین اثر این آهنگساز باشد.

فعالیت‌های چشم آذر در دهه ۸۰ هم بیشتر در حوزه موسیقی فیلم ادامه پیدا می‌کند و او در این مقطع زمانی موسیقی فیلم‌هایی پون شمعی درباد، آتش بس، خواب و بیدار، تله، غزل، زن دوم، سوپراستار و ... را می‌سازد.

در دهه ۹۰ چشم آذر پس از ۴۰ سال به صحنه باز می‌گردد و همراه با ارکستر نامیرا کنسرتی را در تالار وحدت برگزار می‌کند که با اقبال مخاطبان هم مواجه می‌شود. در این اجرا تعدادی از موسیقی فیلم‌های چشم آذر همراه با قطعات آلبوم شنیدنی باران عشق اجرا شد.

چشم‌آذر بعد از بازگشت به صحنه چند بار دیگر نیز همراه با ارکستر ایستگاه روی صحنه رفت و موسیقی فیلم‌هایش را برای مخاطبان اجرا کرد. هر چند در یکی از همین کنسرت‌ها این هنرمند به دلیل ضعف عمومی و مشکلات جسمی به پشت‌صحنه منتقل شد و باعث شد بسیاری از اهالی موسیقی درباره این استاد قدیمی حوزه موسیقی ابراز نگرانی کنند.

این آهنگساز قرار بود تا طی ماه‌های آینده هم اجراهایی را همراه با ارکستر ایستگاه روی صحنه ببرد، اما متاسفانه او امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت در سن ۶۸ سالگی دارفانی را وداع گفت تا موسیقی ایران یکی از بهترین آهنگسازانش را از دست بدهد.

*فارس

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.