سه‌شنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۴

در دانشگاه شهید بهشتی مطرح شد

مهمان فیلم عسگرپور: امام زمان، رهبر انقلاب یا فرشته مرگ؟ / پاسخ مبهم کارگردان«مهمان داریم» به دانشجویان

آهو خردمند و سهیلا گلستانی در  فیلم سینمایی «مهمان داریم» به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور

سینماپرس: کارگردان «میهمان داریم» گفت: خانواده فیلم «میهمان داریم» یک دایره اعتقادی اطراف خود دارند که بر اساس قرائن و مرام آنها است. معمولا با وجود چنین مسائلی و توجه به این قرائن نباید بیشتر از دو یا سه گزینه برای میهمان خانواده در نظر بگیرید. برخی می‌گویند، مقام معظم رهبری است، برخی دیگر اعتقاد دارند امام زمان (عج) و تعدادی هم گمان می کنند فرشته مرگ.

به گزارش سینماپرس، نشست فیلم سینمایی «میهمان داریم» عصر روز گذشته ۵ آبان ماه در مرکز همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی با حضور پرویز پرستویی (بازیگر)، محمد مهدی عسگرپور (کارگردان)، منوچهر محمدی (تهیه کننده)، محمد و مهدی صادقی (بازیگران فیلم) برگزار شد. 

* عسگرپور: جامعه ما پس از جنگ در تقاطع آرمان گرایی و واقع گرایی دچار تب و لرز شد

پس از نمایش این فیلم در دانشگاه که با استقبال دانشجویان روبرو شد، محمد مهدی عسگرپور نویسنده و کارگردان «میهمان داریم»  اظهار داشت: من سالها پیش نیز برای نمایش فیلم «قدمگاه» به این دانشگاه آمدم. اتفاقا جلسه خوبی هم دراین باره برگزار شد.

وی گفت: معمولا یکسری عوامل در زندگی وجود دارد که باعث برخی علاقمندی ها می شود. به همین دلیل از همان ابتدا از طرح اولیه فیلم «میهمان داریم» که از طرف آقای منوچهر محمدی مطرح شد، خوشم آمد.

عسگرپور تصریح کرد: من هم مثل خیلی دیگر از دوستانم یک دغدغه ذهنی داشته و دارم. ما در جامعه یک دوره آرمان گرایی خاصی را پشت سر گذرانده‌ایم که شبیه آن را در جای دیگری پیدا نمی کنیم. و بعد از آن با یک واقعیت گرایی روبرو شدیم. جامعه ما در این تقاطع آرمان گرایی و واقع گرایی دچار تب و لرز شد.

وی ادامه داد: از طرفی جامعه خیلی آمادگی ورود به واقع گرایی بعد از جنگ را نداشت به همین دلیل خیلی موفق وارد این عرصه نشد. مدیران جامعه هم نتوانستند این آمادگی لازم را به وجود آورند. اگر به خوبی برای عبور از این تقاطع عمل می کردیم قطعا با واقعیت بعد از جنگ به درستی مواجه می شدیم.

مدیرعامل خانه سینما با اشاره به فیلم سینمایی «میهمان داریم» گفت: با توجه به همین موضوع وقتی با طرح این فیلم روبرو شدم احساس کردم به همین بحث نزدیک است و می شود کاملا غیر مستقیم به آن پرداخته شود و نتیجه آن چیزی است که امروز دیدید.

در ادامه منوچهر محمدی تهیه کننده فیلم گفت: در حوزه سینمای دفاع مقدس فیلمسازان با زوایای مختلف به سراغ این موضوع می روند. من احساس کردم به عوارض بعد از جنگ کمتر در سینمای ایران پرداخته شده است و می تواند حرف تازه ای داشته باشد. این تجربه میان واقعیت و خیال است. که اتفاقا کمتر به آن توجه شده است.

وی تاکید کرد: «میهمان داریم» قصه یک خانواده است که با مصائب جنگ دست و پنجه نرم می کنند و درگیر آن هستند. چالش این موضوع به لحاظ سینمایی برایم اهمیت داشت.

* پرستویی: قبل از «میهمان داریم» دو سال از سینما کناره گیری کرده بودم

در ادامه این نشست پرویز پرستویی گفت:من همیشه عرق و علاقه خاصی به چنین موضوعاتی دارم چرا که یک ایرانی هستم. این ۸ سال را نمی توان فراموش کرد. شاید به زعم خیلی ها نخ نما شده است. اما من اینگونه فکر نمی کنم. هر بار به چنین موضوعاتی فکر می کنیم و به دورن آن ها می رویم بدرد روزگار امروزمان می خورد.

وی در ادامه افزود: هراز گاهی که شاید دچار زیاده خواهی و یا درگیر مسائل شخصی می شویم بد نسیت به این افراد فکر کنیم به کسانی که زندگی خود را برای این مرز و بوم گذاشته اند.

پرستویی با اشاره به حضورش در فیلم «میهمان داریم» عنوان کرد: خوشحالم در فیلمی از محمد مهدی عسگرپور حضور داشتم . البته همکاری من با منوچهر محدی به زمان مجموعه تلویزیونی «خاک سرخ» بر می گردد. به عقیده من این تهیه کننده خودش به تنهایی یک اتاق فکر است.

وی ادامه داد: فکر نمی کنم سابقه داشته باشد که تهیه کننده ای قبل از اینکه فیلمنامه فیلمی نوشته شود با بازیگر آن صحبت کند. آقای محمدی برای فیلم «مارمولک» قبل از نوشتن فیلمنامه برای بازی با من صحبت کرد. او برایم گفت ما یک داستان داریم که قرار است در آن یک دزدی آخوند شود. او بسیار خوش فکر است.

این بازیگر سینما تاکید کرد: خدا را شکر حالا همه ما می دانیم درباره فیلمی صحبت می کنیم که فکر می کنم در هر خانه ای بعد از قرآن و حافظ یک مارمولک هم هست.

وی درباره بازی در فیلم «میهان داریم» گفت:من قبل از این فیلم دو سالی بود از سینما کناره گیری کرده بودم و به نوعی مشغول خودسازی بودم. وقتی قصه «میهمان داریم» مطرح شد به دلیل اعتقاد قلبی که به چنین موضوعاتی دارم، آن را پذیرفتم.

در ادامه این جلسه مهدی صادقی دیگر بازیگر فیلم گفت:این فیلم از یکمنظر دیگر به فضای دفاع مقدس نگاه می کند و این موضوع برایم جذاب بود. من در مقابل خانواده شهدا و جانبازان سر تعظیم فرود می آورم.

همچنین محمد صادقی هم عنوان کرد:برای اولین بار از دفتر آقای محمدی با ما تماس گرفتند و پس از آن جلسه مشترکی با آقایان عسگرپور، محمدی و پرستویی داشتیم که خوشبختانه حضور ما مورد تایید این دوستان قرار گرفت و حالا خوشحالم که در چنین اثری بازی کردم.

*بلدم فیلمی با ریتم تند بسازم اما نباید ریتم «میهمان داریم» مثل آثار پلیسی باشد

عسگرپور در ادامه در ارتباط با ریتم فیلم «میهمان داریم» گفت: وقتی درباره ریتم کند فیلمی صحبت می کنیم باید بدانیم ان را با چه مقیاسی ارزیابی می کنیم. این فیلم زندگی یک زن و مرد مسن است. به تدریج که جلو می رویم یکی از بچه های آنها به خانه باز می گردد و وقتی جلوتر می رویم کل خانواده در کنار هم قرار می گیرند. نه سر بریده ای در باغچه پنهان است و نه اسلحه ای پنهان کرده ایم که قرار است دنبال آنها بگردیم. پس نباید ریتم فیلم پلیسی باشد. زندگی آنها بسیار ساده و آدمهای تنهایی هستند.

وی افزود: واقعا قرار نبود در این فیلم زندگی آرنولد و همسرش را به تصویر بکشیم. این زندگی جاج ابراهیم با همسرش است. من بلدم که فیلمی با رتم تند بسازم مانند «اقلیما». چرا که آن اثر معمایی است و چنین مختصاتی در ریتم می طلبد.بر اساس آن چه که می دانم باید ریتم چنین فیلمی مانند «میهمان داریم» متناسب با زندگی شخصیتها باشد.

پرستویی درباره خانواده «میهمان داریم» توضیح داد:حاج ابراهیم یک پدر است که سه فرزندش شهید شده و یکی دیگر جانباز است. من همیشه در چنین آثاری لباس برتن کردم اما این بار این لباس بر تن فرزندانم است. ابراهیم شخصیت خیلی پیچیده‌ای ندارد. او یک آدم سنتی و مذهبی است. مثل همه پدرهای دیگر زندگی سالم و ساده ای دارد و به اعتقادات خود پایبند است.

وی تاکید کرد: خیلی برای من او شخصیت عجیبی نداشت. وی عهدی با خدای خود دارد و اعتقادش برایم جذاب بود. ابراهیم از راه حلال زندگی خود را سر می‌کند و از سلامت فکر برخوردار است. او هر زمانی که احساس نیاز کند به لحاظ اعتقادی هر آنچه که دارد در طبق اخلاص می گذارد.

*مقام معظم رهبری،امام زمان (عج) با فرشته مرگ؛میهمان خانواده حاج ابراهیم

در ادامه عسگرپور درباره مهمانی که قرار است به دیدن این خانواده در فیلم برود، عنوان کرد: ما تلاش کردیم این بخش را به ذهن مخاطب ارجاع دهیم. جدیدا برخی نظریه پردازان سینمایی پایان باز را شایسته فیلم های ارزشی نمی دانند! در صورتی که این تعریف درستی نیست.

وی ادامه داد: برخی از ذهنیت مخاطب دراین‌باره به شرایط اجتماعی بر می‌گردد. من به تازگی در جشنواره فیلم پوسان حضور داشتم و این فیلم را با مخاطبین کره‌ای دیدم. هیچ کدام آنها چنین سوالی نکردند. ذهن ما خیلی در این سالها صفر و صدی شده است. من خیلی تلاش کردم که فضایی در این فیلم ایجاد شود که خودتان به عنوان مخاطب هر آنچه که می‌خواهید جای این مهمان قرار دهید.

این کارگردان تاکید کرد: خانواده فیلم «میهمان داریم» یک دایره اعتقادی اطراف خود دارند که بر اساس قرائن و مرام آنها است. معمولا با وجود چنین مسائلی و توجه به این قرائن نباید بیشتر از دو یا سه گزینه برای میهمان خانواده در نظر بگیرید. برخی می‌گویند، مقام معظم رهبری است، برخی دیگر اعتقاد دارند امام زمان (عج) و تعدادی هم گمان می کنند فرشته مرگ. خیلی ندیدم خارج از این موارد اشاره ای داشته باشند. به هر حال این دایره ارزشی این خانواده است. اما من تلاش کردم از جامعه ای که صفر و صدی است فاصله بگیرم و ذهنها را اینگونه پرورش ندهم.

در پایان این مراسم که توسط انجمن اسلامی دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی و بسیج دانشگاه آزاد تهران غرب برگزار شده بود از عوامل فیلم تقدیر به عمل آمد.

برچسب‌ها

نظرات

  • کریم ۱۳۹۳/۰۸/۱۰ - ۱۷:۵۵
    0 0
    آخه چه شباهتی بین امام زمان و رهبر انقلاب و فرشته‌ی مرگ هست؟ این آقای عسگرپور هم حرف می‌زند ها!

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.