شنبه ۴ تیر ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۷

روی آنتن شبکه مستند؛

فرهنگ و محیط زیست جنوب ایران به روایت «دختر بهمنشیر»

مستند دختر بهمنشیر

سینماپرس: مستند «دختر بهمنشیر» روایتگر جاذبه‌های گردشگری، طبیعی و جانوری رودخانه‌ای در جنوب ایران شده است که وجود آن زندگی و معیشت مردم را تامین می‌کند.

به گزارش سینماپرس، «دختر بهمنشیر» تازه‌ترین مستند تولیدی شبکه مستند سیما شنبه ۴ تیر ساعت ۲۲ از تلویزیون پخش می‌شود و تکرار آن روز بعد ساعت ۱۰ روی آنتن می‌رود.

حبیب علوانی تهیه‌کننده و کارگردان مستند «دختر بهمنشیر» درباره این مستند توضیح داد: این مستند روایتی از جاذبه‌های گردشگری، طبیعی، صیادی، گیاهی و جانوری رودخانه «بهمنشیر» است. راوی این فیلم، دختری ۱۸ ساله به نام سارا حیاوی است که مشاهدات خود از رودخانه بهمنشیر را در برابر دوربین روایت می‌کند. او بومی این منطقه است اما علاقه بسیار زیادی به گردشگری و طبیعت دارد و همین موضوع باعث شده است که در بازه‌های زمانی مختلف کنار این رودخانه رفته و هر آن چیزی که جزو جاذبه‌های آن است را برای بینندگان تعریف کند.

این مستندساز با معرفی رودخانه بهمنشیر گفت: این رودخانه یکی از جاذبه‌های خاص منطقه آبادان است که طبیعت بکری دارد. بسیاری از مردم منطقه از این رودخانه ارتزاق می‌کنند و وجود آن باعث شده است که نخل‌ها، گونه‌های گیاهی و تنوع جانوری متعددی به وجود بیاید که همگی به بهبود وضعیت معیشتی و اقتصاد مردم این منطقه منجر شده است.

وی افزود: آب رودخانه بهمنشیر ویژگی خاصی دارد، این آب از کارون سرچشمه گرفته که آب شیرین است، اما بخشی دیگر نیز به دلیل جزر و مد آب دریا بدان ریخته می‌شود. در حقیقت در این رودخانه، شاهد تلاقی آب شیرین و شور هستیم که سبب ایجاد تنوع طبیعی و جانوری زیادی شده است. از آنجا که آب این رودخانه آبرفتی است، گِل بهمنشیر بسیار خاص است و گِل رسی بسیار مرغوبی تولید می‌شود. در گذشته، ده‌ها کوره سفال‌گری اطراف آن منطقه فعالیت می‌کردند، اما اکنون این صنعت کمرنگ شده و سفالگران بسیار کمی باقی مانده‌اند که سراغ یکی از آنان رفته‌ایم.

علوانی تاکید کرد: باید اشاره کنم که حصیربافی از برگ نخل و سفال‌گری، از جمله صنایع دستی این منطقه است که آنها را نمایش داده‌ایم. همه این ظرفیت‌های متعدد باعث شد تا برای ثبت آن در تاریخ این مستند را بسازم.

کارگردان مستند «دختر بهمنشیر» درباره فرم تولید فیلم خود عنوان کرد: این مستند راوی محور است و نریشن دارد که نریشن آن به زبان فارسی و لهجه آبادانی است. البته گفتگو هم داریم و خود راوی یعنی سارا با بومیان مصاحبه می‌کند. البته تلاشم این بود که فیلم گفتگویی نباشد و بیشتر نریشن همراه با تصاویر بکر ببینیم.

وی درباره روند تولید این مستند ۵۶ دقیقه‌ای گفت: فرآیند تولید این فیلم شامل تحقیق و پژوهش، فیلمبرداری و پس تولید نزدیک به ۳ سال طول کشید و هم‌اکنون آماده نمایش است. بیشتر پژوهش من میدانی بود و نزدیک به یک سال زمان برد. در همین مدت از لوکیشن‌های مختلفی بازدید کردم و همچنین لازم بود که از جاذبه‌های طبیعی منطقه به ویژه نخل‌ها و ماهیگیری صیادان در همه فصل‌ها تصویر بگیرم که این کار انجام شد.

علوانی در پایان بیان کرد: این مستند در ژانر طبیعی و محیط زیست قرار می‌گیرد که در ۲ نسخه تهیه شده است؛ نسخه‌ای که از شبکه مستند پخش می‌شود، به زبان فارسی با لهجه آبادانی است اما در کنار آن نسخه دیگری به زبان عربی با زیرنویس فارسی تولید شده است.

«دختر بهمنشیر» در شبکه مستند تولید شده و عوامل تولید این مستند عبارتند از کارگردان، تهیه‌کننده و تصویر و صدا حبیب علوانی، گوینده متن فارسی فاطمه موسی‌زاده، گوینده متن عربی سهام بغلانی، مجری طرح کیمیا عبدی زاده، هماهنگی مجید علوانی، صدابردار متن ماجد سامری با حضور و روایت سارا حیاوی.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.