یکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۱

به کارگردانی اصغر بختیاری؛

مرور وصیتنامه ۲۵ شهید در مستند «نشانی»

اصغر بختیاری

سینماپرس: اصغر بختیاری کارگردان مستند «نشانی» درباره این مستند توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش سینماپرس، اصغر بختیاری کارگردان مستند «نشانی» که در هشتمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار» در بخش مستند ملت قهرمان موفق به دریافت فانوس جشنواره شد، درباره مراحل مختلف ساخت این مستند به مهر گفت: من تا امروز بیش از ۱۰۰ اثر مستند ساخته‌ام که عمده آنها در زمینه مصائب جنگ و دفاع مقدس است. پرداختن به صبر و رنج‌های مادران شهدا، خانوادهای شهدا و زندگی جانبازان از جمله موضوعاتی است که در مستندهایم روی آنها تمرکز کردم.

وی عنوان کرد: روزی از مجموعه سیمافیلم با من تماس گرفتند و گفتند که ۲۵ وصیت‌نامه از زمان دفاع مقدس پیدا شده و به ما رسیده است و تمایل داریم تا مستندی در این خصوص ساخته شود البته ظاهراً با چند کارگردان دیگر هم تماس گرفته بودند اما آنها به دلایل مختلف نپذیرفته بودند. در هر صورت ساخت مستند را پذیرفتم زیرا موضوع کار برای من بسیار جذاب بود. ضمن اینکه زمانی که به دنبال صاحبان این وصیت‌نامه‌ها گشتم، دیدم برخی از اقشار مختلف مردم از جمله معلم، استاد دانشگاه، راننده تاکسی، خیاط، کارمند وزارتخانه‌ای و سایر اقشار در بین این افراد بودند. در مراحل اول ساخت این مستند فقط موفق شدم به ۱۸ نفر از این افراد دسترسی پیدا کنم که البته ۲ نفر از آنها شهید شده بودند.

بختیاری بیان کرد: موضوع این مستند روایت زندگی افرادی است که بعد از قریب به ۳۰ سال وصیت‌نامه‌های آنها پیدا شده است. در واقع این موضوع برای مخاطبان جذاب بوده و همین امر باعث دیدنی شدن مستند شده است.

این کارگردان توضیح داد: مستندهای «انتظار» و «دردهای پنهان» از جمله مستندهایی بود که خودم به آن علاقه بیشتری دارم. مستند «انتظار» به زندگی مادران شهدایی می‌پرداخت که تاکنون بازنگشته‌اند و این مادران از سراسر ایران حضور داشتند. مستند «دردهای پنهان» هم یک مستند ۵ قسمتی درباره جانبازان اعصاب و روان آسایشگاه سعادت‌آباد است که مورد استقبال بسیاری از مخاطبان قرار گرفت.

وی در پایان گفت: خاطرم است که روزی برای مصاحبه با یکی از این مادران شهدا که آن زمان ۱۹ سال چشم ‌انتظار فرزند شهیدش بود به منزلش رفتیم. در کمال ناباوری می‌دیدیم که این مادر مدام از ما تشکر و پذیرایی می‌کند به او گفتم مادر ما باید از شما ممنون باشیم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید اما این مادر گفت: نه پسرم؛ ۱۹ سال است که فرزندم شهید شده اما در این سال ها هیچکس به من سر نزده و شما تنها گروهی هستید که به اینجا آمدید.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.